Loading...

Φαντασμαγορικές συμμετοχές και σημαντικές ευρωπαϊκές ταινίες στο φετινό Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Το «3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου: Οι Μονόλογοι της Λήδας» μας επιφυλάσσει φέτος αρκετές εκπλήξεις.

Σε1η πανελλήνια πρεμιέρα, η ταινία-αφιέρωμα στον IggyPop, με τίτλο “TellMeIggy” παρουσία της σκηνοθέτιδαςSophieBlondy.Στην ταινία μιλούν για τον Iggyγνωστά ονόματα της showbiz, όπως οιJohnnyDepp, JohnWatersκαι DenisLavant.

Η ταινία μας μεταφέρει στην οικεία σφαίρα ενός από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες στην ιστορία της ροκ, του «πατέρα» της punkrockσκηνής IggyPop.Ακολουθούμε τη ζωή του στο σπίτι του στο Μαϊάμι, μέσα από οικείες συνεντεύξεις όπου αναπολεί το απίστευτο ως τώρα ταξίδι του. Μαρτυρίες από συγγενείς και μεγάλα αστέρια της ποπ κουλτούρας μας αποκαλύπτουν έναν ολοκαίνουργιο Iggy.Ποιος είναι πραγματικά;Πώς επηρέασε ο μύθος του τον άνθρωπο;Πώς βλέπει την ταραχώδη μοίρα του; Ένα πορτρέτο εκ των έσω, μια προσωπική ιστορία ενός παγκόσμιου καλλιτέχνη, ένας διάλογος μεταξύ του ανθρώπου και της εικόνας στο δρομολόγιο μιας εξαιρετικής προσωπικότητας.

Η SophieBlondy είναι Γαλλίδα σεναριογράφος, σκηνοθέτις και ηθοποιός. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της γαλλικής βιομηχανίας, όπως οι DenisLavant, AndrzejŻuławski, GuillaumeDepardieu, RémiLange.

Στις 16, 17 και 18 Ιουνίου θα βρεθεί στο Αγρίνιο και ο σκηνοθέτηςHervéCohen, με το τελευταίο του έργο “Life-Underground” που θα παρουσιαστεί στο «3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου: Οι Μονόλογοι της Λήδας.»Είναι μια ταινία ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που μοιάζει με δοκίμιο για τις συνδεδεμένες ζωές των αναβατών του μετρό σε διάφορα μέρη του κόσμου. Παρακολουθούμε ζωές διαφορετικών ανθρώπων καθώς ταξιδεύουν και βιώνουμε τις ιστορίες τους.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης από τον ίδιο δωρεάν masterclass στις 19/6, με προτεραιότητα σε όσους αγοράσουν κάποιο εισιτήριο για το φεστιβάλ.Η σχετική φόρμα συμμετοχής θα κοινοποιηθεί σε μεταγενέστερη χρονική φάση.

Ο HervéCohen (Ερβέ Κοέν), με καταγωγή από το Παρίσι της Γαλλίας, είναι ένας βραβευμένος βετεράνος στη βιομηχανία του ντοκιμαντέρ. Είναι παραγωγός και σκηνοθέτης του αναγνωρισμένου ντοκιμαντέρ Closerto the Dream, το οποίο εξιστορεί την προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα μέσα από τις ιστορίες απλών ατόμων σε όλη τη χώρα από διαφορετικές φυλετικές και κομματικές γραμμές. Το «LifeUnderground» είναι ένας διαλογισμός για τα στοιχεία της ζωής που μας δένουν στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, ένα διαδραστικό ντοκιμαντέρ.

Για το φεστιβάλ κλείνετε τα εισιτήριά σας από εδώ: https://www.viva.gr/tickets/festival/theaterondemand/diethnes-kinimatografiko-festibal-agriniou





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες:

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!