Loading...

Επιστολή Νεκτάριου Φαρμάκη στον Υπουργό Υποδομών για τις «τσουχτερές» αυξήσεις στο e-pass της Γέφυρας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Την παρέμβαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες εργαζόμενοι με τα αυξημένα διόδια (e-pass) στη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης»,ζήτησε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Σε επιστολή του προς τον Υπουργό, ο Περιφερειάρχης αναφέρει το ζήτημα που έχει ανακύψει μετά τη σημαντική αύξηση του e-pass, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι οι εργαζόμενοι που είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται καθημερινά μέσω της γέφυρας υπόκεινται σε μία οικονομική «αιμορραγία» που πλέον φτάνει πάνω από τα 3.200 ευρώ ετησίως και μάλιστα, σε μία εποχή όπου η συρρίκνωση των εισοδημάτων των πολιτών είναι πολύ μεγάλη λόγω της γενικότερης ακρίβειας και του πληθωρισμού.

«Γνωρίζοντας την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλετε στο υπουργείο προκειμένου να μην υπάρξουν αυξήσεις στα διόδια των υπό παραχώρηση οδικών αξόνων, αλλά και βέβαιος για την κοινωνική σας ευαισθησία, παρακαλώ να εξετάσετε το σοβαρό ζήτημα που απασχολεί δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες πολίτες της περιοχής μας, (εργαζόμενοι σε ΕΚΑΒ, Νοσοκομεία, Σώματα Ασφαλείας, Εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι ΟΤΑ, αυταπασχολούμενοι, κλπ) οι οποίοι ουσιαστικά, καλούνται να… επιδοτούν την εργασία τους ή – με άλλα λόγια – να μην μπορούν να καλύπτουν ούτε τις βασικές ανάγκες από το εισόδημά τους, μόνο και μόνο για να μπορούν να πηγαίνουν στην εργασία τους» σημειώνει ο κ. Φαρμάκης, καταλήγοντας πως η λύση στο πρόβλημα μπορεί να προέλθει είτε μέσω κάποιας συνεννόησης με την εταιρεία διαχείρισης του έργου, είτε μέσω κάποιας μορφής επιδότησης ή φορολογικής ελάφρυνσης.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!