Loading...

Με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το Ιστορικό Συνέδριο Μπαμπίνης


Μοιραστείτε το άρθρο...

Παρουσία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Υπουργού Παιδείας κ. Γιώργου Μπαμπινιώτη διεξήχθη το Ιστορικό Συνέδριο ”Η Μπαμπίνη στο διάβα των αιώνων” στο πλαίσιο των Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης ”Χριστόδουλος Παμπλέκης”.

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 7 Αυγούστου με ιδιαίτερη επιτυχία η πρώτη ημέρα του Ιστορικού Συνεδρίου στο κατάμεστο από μικρούς και μεγάλους Ιστορικό Δημοτικό Σχολείο (1938). Με την παρουσία του κ. Γιώργου Μπαμπινιώτη καθηγητή του πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργού παιδείας.

Με ιδιαίτερο τρόπο και με συγκίνηση αναφέρθηκε στην καταγωγή της οικογένειά του, επαίνεσε τη σημασία του Ιστορικού συνεδρίου εκφράζοντας την πρόταση και την επιθυμία για πραγματοποίηση και επόμενου συνεδρίου.

Χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης Ντίνα Σταμουλακάτου. Παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Φωκίων Ζαίμης και Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο πολιτευτής Θανάσης Παπαθανάσης και αιρετοί από την ευρύτερη περιοχή.

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των ομιλητών που ανέδειξαν την ιστορία του χωριού μας άγνωστες στο κοινό. Οι εισηγήσεις είχαν ως εξής:

Γεράσιμος Στρατούλης: Η Μπαμπίνη οι γειτονικoί οικισμοί ,τα γειτονικά χωριά και η ιστορία τους.
Ιωάννης Δημητρούκας : Η συμβολή της Μπαμπίνης στο έπος της Εξόδουτου Μεσολογγίου.
Αλέξανδρος Σάββας: Αρχειακά Αγίου Γεωργίου πόρτας Μπαμπίνης
Νικόλαος Μήτσης: H οικογένεια Μπαμπινιώτη
Άρης Μπιτσώρης: Στοιχεία για το Δημοτικό Σχολείο Μπαμπίνης από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι τις παραμονέςτης Μικρασιατικής Καταστροφής.
Κωνσταντίνος Νάκος :Χριστόδουλος Παμπλέκης.
Διαβάστηκε επιστολή του καθηγητού Λαμπρινουδάκη από τον πρόεδρο της επιτροπής καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργο Μπαρπαρούση.

Δείτε φωτογραφίες από τον φακό του mpampiini.blogspot.com:





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!