Loading...

Σε «μαύρο χάλι» το οδικό δίκτυο της Ναυπακτίας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Για μια ακόμη φορά, η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν.) απέστειλε επιστολή υπενθύμισης και διαμαρτυρίας, κάνοντας δημόσια έκκληση για άμεσες παρεμβάσεις, προς τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη, τους αρμόδιους Υπουργούς, τους Βουλευτές και τον Δήμαρχο Ναυπακτίας.

Ακολουθεί η επιστολή:

ΘΕΜΑ: Οδικό δίκτυο Ναυπακτίας

Κύριε Περιφερειάρχη ,
Επανερχόμαστε με τα θέματα που αφορούν το Οδικό δίκτυο της Ναυπακτίας που μετά τις πλημύρες τις καταστροφές και τις κατολισθήσεις του Δεκεμβρίου του 2021 έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ . Συγκεκριμένα σας αναφέρουμε τα παρακάτω

1. Χωριά που οι δρόμοι δεν είναι ασφαλτοστρωμένοι :
Πέρκος – Περίστα 3,5 χλμ,
Κλεπά – Λειβαδάκι 3,5 χλμ,
Κλεπά – Δενδροχώρι 5 χλμ,
Διασταύρωση Αμπελακιώτισας – Άνω Χώρας μέχρι διασταύρωση Ελευθέριανης- Χόμορης μέσω Πόδου 11 χλμ
Καλλονή – Κριάτσι 6 χλμ

2. Είναι προγραμματισμένα έργα ασφαλτόστρωσης και πρέπει άμεσα να δημοπρατηθούν .
Γραμμένη Οξυά – Όρια Νομού Φθιώτιδας,
Λεύκα – Μανδρινή
Καλλονή – Κυδωνιά και
Σκάλα – Νεόκαστρο και Νεόκαστρο – Διασταύρωση Παλαιοπύργου – Στύλιας
Φαμήλα – Συκιά – Ριγάνι (έχει δημοπρατηθεί και σταμάτησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης).

Βελτίωση οδών πρόσβασης για:
Ιερά Μονή Παναγίας Αμπελακιώτισσας
Αγία Κυριακή Λεπτοκαρυάς
Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Βομβοκούς

3. Όπως γνωρίζετε από την κακοκαιρία του Δεκεμβρίου 2021 και τις μεγάλες καταστροφές και κατολισθήσεις δεν έχουν αποκατασταθεί τα παρακάτω :
Γέφυρα Ευήνου στον Γαλατά
Ρίζα – Καλαβρούζα
Άνω Χώρα – Αμπελακιώτισσα
Χείμαρρος ΣΚΑ στην Ναύπακτο
Κατολίσθηση δρόμου πρός Δορβιτσά
Κατολίσθηση δρόμου πρός Στράνωμα
Δρόμος Πιτσιναίικα – Ριγάνι
Δρόμος Πλάτανος – Κάτω Πλάτανος
Δρόμος Ναύπακτος – Γέφυρα Μπανιά
Δρόμος Στύλια – Συκιά – Φαμήλα
Καθώς επίσης από παλαιότερες κατολισθήσεις στα χωριά Κλεπά και Περίστα υπάρχουν μεγάλες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των ζημιών .

4. Η αποκατάσταση της κατολίσθησης στην Ποκίστα είναι σε εξέλιξη και πρέπει ν’ αποκατασταθεί το γρηγορότερο χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατίες δεδομένου ότι η Δυτική Ναυπακτία είναι αποκομμένη από τροφοδοσία ,συγκοινωνία και πρόσβαση επισκεπτών.

5. Η επικοινωνία Αποδοτίας – Πυλλήνης γίνεται μόνο μέσω Ναυπάκτου. Υπάρχει αγροτικός δρόμος Κεντρικής – Αγίας Κυριακής και προτείνουμε βελτίωση αυτού του άξονα για την οδική σύνδεση των δύο ορεινών τουριστικών περιοχών.

6. Τακτοποίηση – αποχαρακτηρισμός του δασικού δρόμου Αμπελακιώτισσα – Ελευθέριανη.

7. Όπως γνωρίζετε δεν υπάρχει επικοινωνία με τα χωριά από Ελατόβρυση και πάνω λόγω έλλειψης γεφυρών, Ελατόβρυση – Καλλονή και Κυδωνιά – Λεύκα.

8. Τα χωριά Καλλονή και Κυδωνιά χρησιμοποιούν τον δρόμο από Κριάτσι Φωκίδας και τα χωριά Γραμμένη Οξυά , Λεύκα και Μανδρινή χρησιμοποιούν μόνο το οδικό δίκτυο της Φωκίδας από Αρτοτίνα ( με παλαιά γέφυρα που χρίζει συντήρησης) και από το δίκτυο της Φθιώτιδας .

9. Λόγω της μεγάλης κακοκαιρίας του Δεκεμβρίου του 2021 και την διέλευση μεγάλων φορτηγών με βαριά φορτία για την μεταφορά εξαρτημάτων για τις ανεμογεννήτριες , όλο το οδικό δίκτυο και ειδικά της Αποδοτίας, Πυλλήνης και Πλατάνου έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και χρειάζεται συντήρηση και αποκατάσταση της ασφάλτου .

Κύριε Περιφερειάρχη
Μετά από δυο χρόνια πανδημίας όλοι θέλουμε να πάμε στον τόπο μας μας , οι Τοπικές Κοινότητες περιμένουν να υποδεχτούν τους συγχωριανούς τους και να τους ευχαριστήσουν , οι Σύλλογοι θέλουν και πρέπει να κάνουν εκδηλώσεις ,οι φίλοι μας επισκέπτες που αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο θέλουν να έχουν υποδομές για να έρθουν με ασφάλεια και να περάσουν καλά. Γνωρίζετε πολύ καλά τα προβλήματα της περιοχής καθώς και τις προοπτικές της . Έχουμε περιοχές στη θάλασσα και στο βουνό με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη με ιδιωτικές επενδύσεις που αξίζουν τον σεβασμό όλων . Οι επισκέπτες μας θέλουν να βρίσκονται στους δρόμους και να γνωρίζουν νέα μέρη και η Ναυπακτία τα προσφέρει απλόχερα και έχουμε ανάγκη τους ανοιχτούς και ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Μετά δυο χρόνια απουσίας θέλουμε φέτος να κάνουμε καλοκαίρι και Χριστούγεννα στην περιοχή μας με ανοιχτούς δρόμους . Οι υποδομές και η ανάπτυξη μπορεί να γίνει σοβαρός λόγος παραμονής των νέων ανθρώπων μας στον τόπο τους και εμείς ακόμα έχουμε χωματόδρομους και αποκλεισμούς. Θα σταθούμε πάλι στα τρία χωριά Γραμμένη Οξυά , Λεύκα και Μανδρινή που είναι αποκομμένα από την Ναύπακτο και για πολλά χρόνια έχουμε υποσχέσεις και πισωγυρίσματα .

Κύριε Περιφερειάρχη
Η περιοχή μας έχει 67 τοπικές κοινότητες και η Ομοσπονδία μας έχει μέλη σχεδόν όλους τους Συλλόγους των. Η Ναυπακτία κατά γενική ομολογία είναι το κόσμημα της Δυτικής Ελλάδας και παράδειγμα ανάπτυξης. Η Πολιτεία , η Τοπική Αυτοδιοίκηση οι Φορείς, οι Επιχειρηματίες και οι Τοπικές Κοινωνίες , όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας ( Ο.ΣΥ.Ν ) και όλων των πολιτιστικών Συλλόγων που αφουγκραζόμαστε την καθημερινότητα της Ναυπακτίας σας παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας.
Σας ευχαριστούμε και είμαστε πάντοτε στην διαθεσή σας .

Για το Κεντρικό Συμβούλιο της Ο.ΣΥ.Ν

Ο Πρόεδρος: Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Ποκίστα
Η Γραμματέας: Ιωάννα Πια, Ελατόβρυση
Ο Ταμίας: Κώστας Σαλτός, Νεοχώρι

Τα Μέλη
Καλαβρουζιώτης Αθανάσιος: Α’ Αντιπρόεδρος, Καλαβρούζα
Ανδρίτσος Νίκος: Β’ Αντιπρόεδρος, Γραμμένη Οξυά
Δημαδάμα Δήμητρα: Έφορος Δημοσίων Σχέσεων, Αράχοβα
Χαραλαμποπούλου Κατερίνα: Β’ Ταμίας, Ελευθέριανη
Ζήσιμος Δ. Βασίλειος: Β’ Γενικός Γραμματέας, Πλάτανος
Βελέντζας Χρήστος: Οργανωτικός Γραμματέας, Τερψιθέα
Αναστασόπουλος Παναγιώτης: Έφορος Εκδόσεων, Δορβιτσά
Λόη Βάσω: Υπεύθυνη Γραφείου, Καστανιά




Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!