Loading...

Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση του έργου Νεοχώρι – Παραλία Λούρου!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Όνειρο θερινής νυκτός η παράδοση του έργου σύμφωνα με τις εξαγγελίες και δεσμεύσεις του Αντιπεριφερειάρχη – Μπαλώματα και μισές δουλειές στον δρόμο προς τον Λούρο – Απροσπέλαστη μετά το καλοκαιρινό μπουρίνι η περιμετρική οδός Νεοχωρίου – Σοβαρές καταγγελίες Κατσούλη για αλλαγές στις μελέτες και πατέντες με πεταμένο δημόσιο χρήμα!

Για ένα ακόμη καλοκαίρι, το έργο που περιμένει η κοινωνία και αφορά τη βελτίωση της περιμετρικής οδού έως την παραλία του Λούρου, παραμένει σε… φάση υλοποίησης παρά το γεγονός ότι πλησιάζουμε τον ένα χρόνο από την υπογραφή του αναδόχου (Οκτώβριος 2021) και η μόνη παρέμβαση έως τώρα αφορά την τοποθέτηση στηθαίων για ορισμένα μέτρα καθώς και την  ασφαλτόστρωση – βιτρίνα του ομολογουμένως προβληματικού χιλιομέτρου της μεγάλης ευθείας προς την παραλία.

Σύμφωνα τις δεσμεύσεις του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαυρομμάτη, που φωτογραφίζονταν με τον Ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Κ. Δαουτίδη, αρχές του χρόνου ΘΑ ξεκινούσε και ΘΑ εξελίσσονταν με ΤΑΧΥ ρυθμό οι εργασίες από τα συνεργεία του αναδόχου…

Ωστόσο, για ένα ακόμη καλοκαίρι, όπως θα δείτε στις ακόλουθες φωτογραφίες, ο δρόμος προς τον Λούρο παραμένει με μπαλώματα και «ξυσίματα» ενώ μεγάλο μήκος της διώρυγας δεν διαθέτει προστατευτικές μπάρες, ενώ η περιμετρικής οδός Νεοχωρίου βρίσκεται σε άθλια κατάσταση κάτι που μαρτυρά ένα καλοκαιρινό μπουρίνι που τη μετέτρεψε σε λίμνη δημιουργώντας προβλήματα ακόμη και στους ανθρώπους που επισκέπτονται το κοιμητήριο.

Αυτές οι εικόνες δεν τιμούν ένα σημαντικό έργο με προϋπολογισμό 4,5 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που όχι μόνο αδυνατεί να υλοποιηθεί αλλά και παραδίδεται σε «δόσεις» και με προχειρότητες. Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι η Περιφερειακή Αρχή και ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης δεν έχει εκδώσει καμία επίσημη ανακοίνωση για την εξέλιξη του έργου, παρά μόνο αφήνει να διακινούνται ανυπόστατα άρθρα τοπικών blogs που εξυπηρετούν συγκεκριμένα πολιτικά μικροσυμφέροντα.

Δείτε λοιπόν επίσημα και υπεύθυνα πως είναι σήμερα η κατάσταση στον δρόμο Νεοχώρι – Παραλία Λούρου:

 

Η ανακοίνωση του Πάνου Κατσούλη:

Ψεύδη και πεταμένο δημόσιο χρήμα!

Απαντώντας στην από 29 Μαΐου δημόσια κριτική μου για το δρόμο του Λούρου, η περιφερειακή αρχή μια μέρα μετά, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«2. Από τα μέσα Ιανουαρίου ξεκίνησε το «ξύσιμο» του παλαιού ασφαλτοτάπητα σε όλο το μήκος του δρόμου και έγιναν μια σειρά από εργασίες εξυγίανσης ώστε να γίνει επίστρωση ασφάλτου».

Στις 15 Ιουνίου, σε τοπικό site γράφτηκε:
“Έπειτα από παρέμβαση του Περιφερειάρχη κ. Ν.Φαρμάκη καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Και Έργων κ. Θ. Μαυρομμάτη σήμερα στρώθηκε η πρώτη στρώση πίσσας στο 80% του έργου και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πέσει και η δεύτερη στρώση πίσσας και θα ολοκληρωθεί το έργο”.

Επομένως σύμφωνα με τα στοιχεία που η ίδια η περιφερειακή αρχή διοχετεύει στον τοπικό τύπο, το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά 80% όσον αφορά την «πρώτη στρώση πίσσας», αφού προηγουμένως έγινε το αναγκαίο «ξύσιμο» του παλαιού ασφαλτοτάπητα σε όλο το μήκος του δρόμου» και αναμένεται η δεύτερη και τελική επίστρωση.

Δυστυχώς οι διοικούντες την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοχετεύουν ασύστολα ψεύδη προπαγάνδας, τα οποία αποκαλύπτονται «δια γυμνού οφθαλμού» με μια απλή βόλτα στον υπό διαμόρφωση δρόμο.

Το «ξύσιμο» του παλαιού ασφαλτοτάπητα σε όλο το μήκος του δρόμου» αφορά ένα πολύ μικρό τμήμα του δρόμου. Στο μεγαλύτερο μέρος του δρόμου έστρωσαν πίσσα πάνω από τη φθαρμένη πίσσα, διότι απλά και όπως είχα προειδοποιήσει, ο εναπομείναν προϋπολογισμός του έργου μετά την έκπτωση του 60% δεν επαρκεί.

Για να είναι όμως σύννομοι και να μπορεί να πληρωθεί ο ανάδοχος, μεταγενέστερα τροποποίησαν την αρχική μελέτη – τεχνικό δελτίο, ώστε να μην προβλέπεται «ξύσιμο» του παλαιού ασφαλτοτάπητα σε όλο το μήκος του δρόμου». Πρόκειται για «ελληνική πατέντα», για την οποία δικαίως η διοίκηση του Ν. Φαρμάκη μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στο Βιβλίο Γκίνες.

Στην πράξη όλοι ξέρουμε τι θα συμβεί σύντομα.

Είτε ρίξουν δεύτερη στρώση πίσσας είτε όχι, μετά από τις βροχές της επόμενης διετίας οι επιστρώσεις θα γίνουν «φύλλο και φτερό», ο δρόμος θα βρεθεί σε χειρότερη κατάσταση από αυτή που ήταν τον προηγούμενο μήνα και το 1,5 εκατ. ευρώ χρήμα των φορολογουμένων πολιτών θα «έχει κάνει φτερά»!

Κύριοι της περιφερειακής αρχής.

Δυστυχώς για εσάς όχι μόνο «Οι Κασσάνδρες που κινούνται στα όρια της μικροπολιτικής δεν διαψεύδονται», αλλά και σας συλλαμβάνουν εκ νέου «με τι γίδα στο σβέρκο»!





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!