Loading...

Η τέχνη του χαρταετού: Κατασκευή βήμα-βήμα (vid)


Μοιραστείτε το άρθρο...

Το έθιμο το οποίο χαρακτηρίζει την έναρξη της Σαρακοστής επιτάσσει καλή διάθεση και στοιχειώδεις ικανότητες.

Η συνήθεια του πετάγματος χαρταετού προέρχεται πιθανότατα από την Κίνα. Στην χώρα μας έφθασε δια μέσου των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, και των λιμανιών της Ανατολής (Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη, Χίο) εκεί όπου υπήρχε η δυνατότητα εξεύρεσης χρωματιστού χαρτιού και σπάγκου.

Τα κύρια μέρη ενός χαρταετού είναι τρία. Σίγουρα όλοι έχετε ακούσει να μιλούν για το σκελετό, τα ζύγια ή την ουρά. Δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις το δικό σου χαρταετό, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες που μας δίνει ο Γιώργος Καρακώστας και να τις εφαρμόσεις με προσοχή.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να αποφεύγετε το πέταγμα του χαρταετού κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Καλό είναι επίσης να φοράτε γάντια όταν πετάτε χαρταετό, γιατί καθώς το σχοινί ξετυλίγεται πολύ γρήγορα μπορεί να πληγώσει τα χέρια σας.

Τέλος, μία ευχή: Καλά Κούλουμα και…. αμόλα καλούμπα!





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!