Loading...

Το πρόγραμμα του τριημέρου Forum Ορεινής Τριχωνίδας στο Θέρμο (vid)


Μοιραστείτε το άρθρο...

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το αναπτυξιακό Forum Ορεινής Τριχωνίδας που θα διεξαχθεί, με την παρουσία εκλεκτών εισηγητών και υψηλού επιπέδου συνεδριακών εκδηλώσεων, το τριήμερο 11-12-13 Μαρτίου 2022 στο Ξενοδοχείο Θέρμιος Απόλλων στο όμορφο Θέρμο.

Για τρεις ημέρες το Θερμό και η ευρύτερη περιοχή θα βρεθούν στο επίκεντρο των γεγονότων, όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό αφού ήδη έχουν οριστικοποιηθούν συμμετοχές από χώρες της Ευρώπης, καθώς και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Στο εκθεσιακό κομμάτι επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμοί, επιμελητήρια και παραγωγοί θα έχουν την δυνατότητα να εκθέσουν υπηρεσίες και προϊόντα, να συζητήσουν με τους επισκέπτες και να κλείσουν συμφωνίες. Στη συνεδριακή του μορφή τεχνοκράτες, εκπρόσωποι της κεντρικής εξουσίας, καθηγητές Πανεπιστημίου, επιστήμονες και επιχειρηματίες θα παρουσιάσουν και αναλύσουν τις απόψεις τους ενώ θα προτείνουν και λύσεις – προτάσεις που θα βοηθήσουν την ευρύτερη περιοχή του Ορεινού Απόκουρου να προβληθεί και αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.

Η αξιοποίηση της Λίμνης Τριχωνίδας, οι Τουριστικές Υποδομές και οι Οδικοί Άξονες, οι Χρηματοδοτικές ευκαιρίες, η υγεία και ο αθλητισμός της Ορεινής Τριχωνίδας, η Πολιτιστική Ταυτότητα της Περιοχής, ο Θρησκευτικός Τουρισμός, η Γευσιγνωσία Τοπικών Προϊόντων είναι μερικές από τις θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν. Καινοτομία της εκδήλωσης η παρουσία διεθνών Επιμελητηρίων, Πρεσβειών και επιχειρηματιών από την Αμερική αλλά η για πρώτη φορά παρουσίαση της Πλατφόρμας μέσω της οποίας θα προβάλλεται η Τριχωνίδα.

Μεταξύ άλλων μιλούν η γνωστή φοροτεχνικός Φιλοθέη Μακριδάκη, ο πρώην Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Βερελής, ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Κουσκούκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης Παναγιώτης Ιωάννου, ο πρώην Διευθυντής του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών και νυν Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Αττικής ΑΕ ΑΟΤΑ Κώστας Μπουλμέτης, ο τέως Διευθύνων Σύμβουλος ΕΟΠΠΕΠ, πρώην Διευθυντής του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών και Επιχειρηματίας Σταύρος Καραγκούνης, ο Πρόεδρος του Ελληνικοβουλγαρικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Κούτσικος, ο νυν Σύμβουλος Διοικητής της Μπάρμπα Στάθης Νίκος Τσιλίκης, η δικηγόρος και διερμηνέας Βέρα Βέρμπη, η Καθηγήτρια – Φιλόλογος Περσεφόνη Πιστιόλη, ο Λέκτορας Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Νίκος – Ιωάννης Αποστολόπουλος. Τον συντονισμό του συνεδρίου έχει ο δημοσιογράφος Θανάσης Μπίκας, ενώ αναμένονται επίσημοι προσκεκλημένοι από τον χώρο της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού, του αθλητισμού και του επιχειρηματικού χώρου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη ενώ για πληροφορίες επικοινωνήστε με το 6994201424.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα συνεδριακών εκδηλώσεων του Forum Ορεινής Τριχωνίδας:

Παρασκευή 11 Μάρτιου 2022

19.30μμ Εγκαίνια
20.00μμ “Οι τουριστικές υποδομές και οι οδικοί άξονες της Τριχωνίδας, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”
21.30μμ Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας Βασίλη Τοκάκη

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

10.30πμ “Πολιτισμός και Πανδημία, τρόποι ενίσχυσης δράσεων συλλόγων και σωματείων”
12.00μμ “Τα προϊόντα της Τριχωνίδας με στο κόσμο”
13.00μμ “Ιατρικές υπηρεσίες και η υγεία στην Τριχωνίδα “
14.00μμ Επισκέψεις σε αξιοθέατα της περιοχής, συναντήσεις με εκπροσώπους θεσμών, αθλητικών συλλόγων
17.30μμ “Η δύναμη της ζωής, θέληση και πίστη,οι επιπτώσεις από Ιατρικό λάθος”
18.30μμ “Η αξιοποίηση της Λίμνης Τριχωνίδας και των Ιαματικών Πηγών”
19.30μμ “Η ζωή στα χωριά της Ορεινής Τριχωνίδας “
20.30μμ “Αλεξίπτωτο Πλαγιάς και αθλητικές δραστηριότητες ‘
21.00μμ ” Ωδή στην Τριχωνίδα”
21.20μμ Επίσημο Δείπνο – Βραβεύσεις Προσωπικοτήτων

Κυριακή 13 Μαρτίου 2023

11.00πμ “Ενημέρωση για Ασφαλιστικά,Φορολογικά και Συνταξιοδοτικά θέματα”
12.00μμ “Εργαλεία προβολής του τόπου μας, μέθοδοι ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας”
13.00μμ “Εκδήλωση Γευσιγνωσίας Τοπικών Προϊόντων”
14.00μμ Επίσκεψη στην Ανάληψη Τριχωνίδας
17.00μμ “Ο Θρησκευτικός Τουρισμός στην Ορεινή Τριχωνίδα”
18.00μμ Λήξη Εργασιών





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!