Loading...

Καταγγελίες από Κοινοτική Σύμβουλο για ανεπίτρεπτο bullying από τον Δήμαρχο Θέρμου Σπ. Κωνσταντάρα


Μοιραστείτε το άρθρο...

Για ανομολόγητη και αντιδεοντολογική επίθεση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου από τον Δήμαρχο κάνει λόγο η Κοινοτική Σύμβουλος Πετροχωρίου Παγώνα Δρόσου με ανοιχτή επιστολή – καταγγελία προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Αναλυτικά η αυτούσια ανακοίνωση – καταγγελία:

Μου αναφέρθηκε πως στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, που έγινε με τηλεδιάσκεψη στις 31 Ιανουαρίου 2022, ο κ. Δήμαρχος Θέρμου, εντελώς απρόκλητα και εκ του ασφαλούς – αφού δεν ήμουνα παρούσα για να απαντήσω – απευθυνόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θέρμου, στράφηκε κι εκτόξευσε εναντίον μου σωρεία εντελώς αστήρικτων ισχυρισμών, αλλά και ανυπόστατων κατηγοριών, κι ούτε λίγο ούτε πολύ, άφησε να εννοηθεί: πως είμαι η κυρία υπεύθυνη της κακής κατάστασης που επικρατεί, ενώ βαρύνομαι και για το ότι με τις παρεμβάσεις μου «… τις ανά εβδομάδα αιτήσεις μου, …. τα χιλιάδες έγγραφα προς τις υπηρεσίες, …. τις εκατοντάδες καταγγελίες μου …», υπεραπασχολώ τον ίδιο και τις υπηρεσίες του Δήμου και γενικά πως είμαι το πολύ μεγάλο εμπόδιο.

Περίμενα αυτές τις ημέρες να δώ το video (στο 28-ο λεπτό) που ανάρτησε ο Δήμος Θέρμου στο Youtube, να βρώ το επίμαχο σημείο, να καταγράψω επακριβώς τα λεχθέντα, κι έρχομαι σήμερα να ανασκευάσω τις ανακρίβειες όλων αυτών που ειπώθηκαν εναντίον μου.

Σε γενικές γραμμές και στην εναντίον μου επίθεσή του, ανέφερε μεταξύ πολλών άλλων,  πως « …. ο Δήμαρχος έχει αναπτυξιακή ατζέντα…», αναφέρθηκε στο υπό σχεδιασμό Συνεδριακό Κέντρο λέγοντας « … αλοίμονο αν θα ρωτούσαμε τον οποιονδήποτε τοπικό Σύμβουλο … », ενώ για να καταδείξει το επίπεδο του αντιπολιτευτικού λόγου « …. στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, θα βάλει κάποιον να διαβάσει τις αιτήσεις μου …», ανέφερε επιπλέον πως « …. εγώ καταθέτω 11-σέλιδες αιτήσεις γραμμένες από τρίτους …. »  και κατέληξε πως « … Την επόμενη φορά θα βρεθώ στο Κοινοτικό Συμβούλιο Πετροχωρίου, όπου βλέπω χιλιάδες έγγραφα προς τις υπηρεσίες, εκατοντάδες καταγγελίες …».

Επειδή, όλα τα ανωτέρω όχι μόνο δεν ευσταθούν, αλλά ως υπερβάλλοντα και την υπερβολή αποτελούν ύβρη, καλώ τον κ. Δήμαρχο Θέρμου να δώσει αμέσως στην δημοσιότητα:

  • Τις εκατοντάδες καταγγελίες, τα χιλιάδες έγγραφά μου, τις ανά εβδομάδα αιτήσεις μου, την αναπτυξιακή ατζέντα που ισχυρίστηκε πως έχει. 
  • Την αλληλογραφία του κ. Δημάρχου με την Κοινότητα Πετροχωρίου, για το υπό σχεδίαση-ανέγερση Συνεδριακό κέντρο, για να διαπιστώσουν και οι δημότες, το πώς έχει ενημερωθεί το Κοινοτικό Συμβούλιο.
  • Την 11-σέλιδη “αίτησή μου”, που δεν είναι αίτηση, αλλά απαντητική προς τον κ. Δήμαρχο επιστολή, σε προγενέστερη δική του επιστολή,
  • Τα άρθρα του Νόμου 3852/2010, ΦΕΚ Α 87, που ορίζουν επακριβώς τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των κοινοτικών Συμβούλων, για να διαπιστώσουν οι δημότες αν κάνω κάτι παράνομο.

Κι όλα αυτά πρέπει να γνωστοποιηθούν για δύο λόγους, για να διαπιστώσουν οι δημότες το ποιός υπερβάλλει και ψεύδεται και για να διαπιστωθεί ποιός δημιουργεί την τοξικότητα στο πολιτικό πεδίο.

Η ανομολόγητη αυτή επίθεση, του πρώτου πολίτη του Δήμου μας, κατά γυναίκας και μάλιστα αιρετής, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, να μείνει αναπάντητη. Το bullying ως τακτική εκφοβισμού και διαστρέβλωσης της αλήθειας, είναι απαράδεκτο. Σε αίθουσες μάλιστα σαν κι αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου, το bullying κατά αιρετού είναι και ανεπίτρεπτο και κολάσιμο. Κι ήταν υποχρέωση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, να διακόψει τον ομιλούντα, τονίζοντας το απαράδεκτο της επίθεσης κατά απούσας αιρετής Κοινοτικής Συμβούλου. Κάτι όμως που δεν έγινε, κι αυτό βαρύνει τον Πρόεδρο του Δ.Σ. που συνέπραξε ανεχόμενος το bullying. Αν αυτά που εκτόξευσε εναντίον μου ο κ. Δήμαρχος τα έλεγε για κάποιον Δημοτικό Σύμβουλο, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. θα έδινε τον λόγο στον βαλόμενο επί προσωπικού. Στην δική μου περίπτωση, ούτε κάν παρατήρηση.

Δεν μπορεί να εργαλειοποιούνται οι τεχνολογικές δυνατότητες της τηλεδιάσκεψης και να μετατρέπεται το Δ.Σ. σε πάνελ τηλεοπτικό. Το μικρόφωνο στο Δ.Σ. το χορήγησαν οι δημότες για να ακούγονται λόγοι πολιτικοί, κι όχι λόγοι βερμπαλιστικοί, λόγοι εντυπωσιασμού. Δεν μπορεί με την συναίνεση του Προέδρου του Δ.Σ. να το χρησιμοποιεί ο κ. Δήμαρχος για να εκτοξεύει κατηγορίες εναντίον πολιτών, να καταφέρεται εναντίον απόντων κι ανυπεράσπιστων δημοτών, που δεν έχουν την δυνατότητα απάντησης. Δεν μπορεί ο ανώτατος πολίτης του Δήμου, να καταφέρεται εναντίον του οιουδήποτε ανυπεράσπιστου αιρετού, χωρίς προηγουμένως να έχει ζητήσει τις δέουσες εξηγήσεις. Δεν μπορεί το Δ.Σ. να μην συζητά τις αποφάσεις του Κοινοτικού μας Συμβουλίου, αλλά ο Δήμαρχος να επιλέγει μία απούσα Κοινοτική Σύμβουλο και να την στοχοποιεί, με την ανοχή του Προέδρου του Δ.Σ.

Αυτό που συνέβη, εκτός από αντιδημοκρατικό, εκτός από αντιδεοντολογικό, είναι και μεμπτό και κολάσιμο, γιατί κυρίως αντιβαίνει σε κάθε έννοια ηθικής της αυτοδιοικητικής λειτουργίας. Επιφυλάσσομαι δε παντός νομίμου δικαιώματός μου, για τα όσα ακούστηκαν εναντίον μου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναγκάζομαι λοιπόν να καταφύγω στα Μέσα Ενημέρωσης, για να υπερασπίσω εαυτόν, για να ανασκευάσω τις ανακρίβειες που λέχθηκαν, να καυτηριάσω τις σκόπιμες υπερβολές, να αποκαταστήσω την αλήθεια. Οι στρεψόδικοι και υστερόβουλοι τακτικισμοί, δεν έχουν θέση στην αυτοδιοίκηση. Εξ΄ αρχής δε τονίζω με ιδιαίτερη μάλιστα έμφαση, πως στις Δημοτικές Εκλογές του 2019, εγώ κινήθηκα από ανυστερόβουλη διάθεση για προσφορά προς τον τόπο μου, κι έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση των συγχωριανών μου, που με τίμησαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν Κοινοτική Σύμβουλο. Κι έχω καθήκον και υποχρέωση, να κινούμαι σύμφωνα με αυτά που ορίζει ο νόμος και να δραστηριοποιούμε για αυτά τα οποία ορκίστηκα. Πάνω απ΄ όλα θεωρώ πως έχω καθήκον κι υποχρέωση να αγωνιστώ για το καλό και το συμφέρον του χωριού μου, κινούμενη εντός των πλαισίων της ευπρέπειας, της ηθικής, της κοσμιότητας και της δεοντολογίας.

Δεν χρησιμοποιώ ποτέ, ούτε υπερβολές, ούτε στρεβλώσεις, ούτε βαρύγδουπες κορώνες, ούτε ύβρεις, ούτε προσπαθώ να σχηματίσω εντυπώσεις. Τα γεγονότα αναφέρω ως έχουν, τα προβλήματα του χωριού μου παρουσιάζω, τους προβληματισμούς μου για το μέλλον αυτού του τόπου αναφέρω, κι όλα αυτά με παρρησία, κινούμενη πάντα μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος.

Δεν έχω κανένα λόγω να καταφεύγω σε υστερόβουλες ενέργειες ή σε λόγους παραπλανητικούς και στρεψόδικους, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσω και την επόμενη εκλογή μου. Δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο εγώ. Δεν παίρνω χρήματα γι΄ αυτό που κάνω. Δεν προσπαθώ να δημιουργήσω ή να συντηρήσω πελατεία. Δεν αποσκοπώ σε κανένα προσωπικό όφελος.

Αναμένω δε την επίσκεψη του κ. Δημάρχου στο επόμενο Κοινοτικό Συμβούλιο Πετροχωρίου, με την παράκληση πως για να είναι η εκεί παρουσία του εποικοδομητική, πρέπει να φέρει όλα τα στοιχεία (φάκελοι) και νά έχει απαντήσεις (όχι υποσχέσεις) για τα προβλήματα του χωριού μας, προβλήματα που χρονίζουν, κι αναμένουν την επίλυσή τους, προβλήματα που γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος, αλλά αποφεύγει και δεν επιλαμβάνεται. Επί αυτών των ζωτικής σημασίας θεμάτων ζητούμε απαντήσεις, κι ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ.

Η Κοινοτική Σύμβουλος Πετροχωρίου

Παγώνα Δρόσου

Πετροχώρι 9 Φεβρουαρίου 2022





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!