Loading...

Η ανομβρία του καλοκαιριού «στέρεψε» τον Αχελώο!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μάρτυρες ενός σπάνιου φαινομένου γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες οι κάτοικοι του ορεινού Βάλτου, στην Αιτωλοακαρνανία, όπου διέρχεται ο ποταμός Αχελώος.

Παρόλο τις πρώτες βροχές του Φθινοπώρου ο ποταμός όλο και στερεύει, φαινόμενο που είχε να εμφανιστεί πολλά χρόνια. Όπως τονίζουν κάτοικοι στο VimaPoliti.gr , που μας στέλνουν και τις φώτο, η ανομβρία του φετινού καλοκαιριού και οι μεγάλες ανάγκες για άρδευση του κάμπου της Αιτωλοακαρνανίας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τωρινή κατάσταση.

Ο Αχελώος, γνωστός κι ως Ασπροπόταμος, είναι ο δεύτερος σε μήκος ποταμός της χώρας. Πηγάζει από την οροσειρά της Πίνδου και συγκεκριμένα από το όρος Λάκμος (Περιστέρι) νοτιοδυτικά του Μετσόβου και μετά από μια διαδρομή 220 χιλιομέτρων εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος, έχοντας σχηματίσει με τις προσχώσεις του τα νησιά Εχινάδες.

Κατά τη διαδρομή του διέρχεται από τους νομούς Τρικάλων, από τα όρια Καρδίτσας και Άρτας και στη συνέχεια από τα όρια των νομών Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!