Loading...

Οργή και δυσαρέσκεια των παραγωγών από την επίσκεψη του Σπ. Λιβανού στις Οινιάδες


Μοιραστείτε το άρθρο...

Για επίσκεψη… επικοινωνίας και όχι ουσίας, του Υπουργού Σπήλιου Λιβανού στην Αιτωλοακαρνανία, κάνουν λόγο οι παραγωγοί που προσπαθούν να απομακρύνουν τα λασπόνερα δίχως ουσιαστική βοήθεια από την Πολιτεία – Πυρ και μανία αγρότες και διοίκηση του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου, καθώς ο Υπουργός και οι συνεργάτες του δεν πήγαν ποτέ στην προκαθορισμένη συνάντησή τους.

Δυσαρεστημένοι έμειναν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό οι αγρότες στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία στην Αιτωλοακαρνανία. Αιτία είναι το ταξίδι αστραπή που έκανε ο υπουργός στην περιοχή για να επιθεωρήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν στις αγροτικές καλλιέργειες και στις κτηνοτροφικές μονάδες.

Η επαφή των παραγωγών με τον Υπουργό ήταν κατώτερη των προσδοκιών, όπως περιγράφουν, για μια ενδεχόμενη δέσμη μέτρων ανακούφισης του αγροτικού κόσμου που έχασε σοδειές και περιουσιακά στοιχεία από την κακοκαιρία. Για επικοινωνιακή επίσκεψη του Υπουργού και των συνεργατών του κάνει λόγο ο αγροτικός κόσμος που περίμεναν ουσιαστική στήριξη από τον συντοπίτη Βουλευτή και Υπουργό. 

Στην Κατοχή, το επιτελείο του Υπουργού ήρθε αντιμέτωπο με την οργή και την αγανάκτηση παραγωγών των οποίων τα προϊόντα πνίγηκαν στο νερό, με τους ψυχραιμότερους να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα οξυμένα πνεύματα και τον Υπουργό να δεσμεύεται ότι θα πιέσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες αποζημίωσής τους.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός και οι συνεργάτες του “πήδηξαν” το προγραμματισμένο ραντεβού με αγρότες και διοίκηση του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου οι οποίοι τους περίμεναν και δεν πήγαν ποτέ στον πληττόμενο επίσης κάμπο του Νεοχωρίου.

Όπως είπαν στο agrocapital.gr παραγωγοί της περιοχής η επίσκεψη Λιβανού μπορεί να έγινε για τις εντυπώσεις, όμως τα ερωτήματα όχι μόνο πρέπει να απαντηθούν αλλά αν δεν υπάρξουν παρεμβάσεις η κατάσταση αυτή θα επαναληφθεί πολλές φορές τους επόμενους μήνες καθώς είμαστε μόνον στην αρχή του φθινοπώρου.

Ποιος φταίει για τις πλημμυρισμένες καλλιέργειες ρωτούν οι αγρότες τον υπουργό Ανάπτυξης; Μόνον ο Θεός; Ή μόνον η κλιματική αλλαγή; Ποιος είναι ο υπεύθυνος;

Η πραγματικότητα είναι τουλάχιστον απογοητευτική αφού όπως θα δείτε παρακάτω στις εικόνες που ακολουθούν τα πάντα βυθίστηκαν στα λασπόνερα.




Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!