Loading...

Γαριδομακαρονάδα Αμβρακικού, με τις νοστιμότερες γαρίδες!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Από την Μπούκα μέχρι το Μενίδι, οι ψαράδες βγάζουν καθημερινά με τις βάρκες τους ολόφρεσκες γαρίδες, τις διάσημες γαρίδες Αμβρακικού.

Μπορείτε να τις προμηθευτείτε απευθείας από την βάρκα και να ετοιμάσετε αυτήν την πανεύκολη αλλά πεντανόστιμη μακαρονάδα για να εντυπωσιάσετε γνωστούς και φίλους.

Υλικά:
½ κιλό γαρίδες
Μισό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι-πιπέρι
Ντομάτα τριμμένη
½ του φλιτζανιού ούζο ή λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό
Ζυμαρικά της αρεσκείας μας

Διαδικασία:
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τις γαρίδες μας με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια θερμοκρασία για να μην μας καούν. Όταν οι γαρίδες μας έχουν πάρει πορτοκαλί χρώμα σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μετά προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον βασιλικό(εφόσον τον προτιμήσετε) και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να βράσει λίγο και μετά προσθέτουμε το ζυμαρικό μας και αφήνουμε να βράσει μαζί. Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε την σάλτσα μας και να την σερβίρουμε σε ήδη βρασμένα ζυμαρικά από πάνω.

Συνταγή: Διγώνης Κωνσταντίνος
Κείμενο: Διγώνης Βαγγέλης

Δημοσίευση: www.valtosprovince.com





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!