Loading...

Υπό κατάρρευση τα γεφύρια του Αιτωλικού


Μοιραστείτε το άρθρο...

Παραμένουν τα μεγάλα προβλήματα παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες μέλους της Περιφερειακής Αρχής πριν από ένα χρόνο – Με πρόβλημα εδώ και δυο εβδομάδες η κυκλοφορία λόγω διάνοιξης οπής στο ανατολικό γεφύρι – Σε… λάθος Υπουργείο πήγε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου – Εθελοντές δύτες έκαναν αυτοψία επιβεβαιώνοντας τη τραγική κατάσταση!

Σοβαροί κίνδυνοι ελλοχεύουν από την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα γεφύρια του Αιτωλικού γεγονός που οφείλεται στην αδράνεια της Πολιτείας να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών. 

Η καθίζηση συνεχίζει να απειλεί με κατάρρευση τα δυο ιστορικά πέτρινα γεφύρια του Αιτωλικού, καθώς αυτή τη φορά μια τρύπα διαμέτρου 20 εκατοστών και… τρεις κώνοι παραμένουν εδώ και 15 ημέρες στο ανατολικό γεφύρι δημιουργώντας τεράστια προβλήματα αλλά και μεγάλο κίνδυνο για τη διέλευση των οχημάτων. 

Το γεγονός επιβεβαιώνει, κατόπιν αυτοψίας στις 29/8/2021, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου που κάνει λόγο για καθίζηση του οδοστρώματος στην ανατολική είσοδο του Αιτωλικού και συγκεκριμένα πάνω στα Ανατολικά γεφύρια, με αποτέλεσμα να χρίζει επικινδυνότητας η διέλευση πεζών και οχημάτων.

Επίσης, το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού με επιστολή του γνωστοποιεί τη διάνοιξη οπής διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών επί των Ανατολικών Γεφυριών Αιτωλικού σε απόσταση περίπου πενήντα 50 μέτρων από το πρακτορείο των ΚΤΕΛ.

Βούτηξαν εθελοντές δύτες

Στη λιμνοθάλασσα βούτηξαν εθελοντές δύτες προκειμένου να ελέγξουν το σημείο της τρύπας. Σε ανάρτηση των φωτογραφιών περιγράφουν: “Η κατάσταση που επικρατεί κάτω από τα γεφύρια… πέφτουν συνεχώς πέτρες… η τρύπα στην άσφαλτος είναι παγίδα… προσοχή οι οδηγοί!”.

Ολιγωρία ή ανικανότητα;

Πριν από περίπου ένα χρόνο ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Μεταφορών Αθανάσιος Μαυρομμάτης διαβεβαίωνε τους ακόλουθους στο facebook ότι εγκρίθηκε το ποσό για … ΑΜΕΣΗ … υλοποίηση μελετών αποκατάστασης. Ένα χρόνο μετά τα γεφύρια παραμένουν σε καθεστώς υπό κατάρρευση χωρίς καμία εξέλιξη. 

Σε ανάρτησή του ανέφερε: “Για μια ακόμα φορά απαντάμε με πράξεις στα προβλήματα του τόπου μας. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Περιφερειάρχη και των Τεχνικών υπηρεσιών εγκρίθηκε η διάθεση 90.000 ευρώ για την ΑΜΕΣΗ υλοποίηση μελετών για την κατάσταση που βρίσκονται τα γεφύρια του Αιτωλικού αλλά και προτάσεων για την αποκατάσταση τους“.

Σε… άλλο υπουργείο πήγε ο Δήμαρχος!

Τα εμφανή σημάδια φθοράς και την αδράνεια της Πολιτείας επιβεβαίωσε με σχετική ανακοίνωση ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος επισημαίνοντας ότι άμεσα να γίνουν οι ενδεδειγμένες ενέργειες για τη συντήρησή τους.

Μάλιστα, αναφέρει ότι πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή θέλοντας να πιέσει το θέμα της άμεσης αποκατάστασης των Γεφυριών του Αιτωλικού μετά και τα νέα προβλήματα.

Στην ανακοίνωση κλείνει τονίζοντας “Ελπίζω στην ανταπόκριση του Υπουργού, τόσο για την επίλυση των πρόσφατων προβλημάτων όσο και συνολικά την αποκατάσταση-διάσωση των γεφυριών“.

Μόνο που το αρμόδιο Υπουργείο για τα γεφύρια Αιτωλικού είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ως εποπτευόμενος φορέας της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας Πελοποννήσου & Νοτίου Ιονίου.

Το Αιτωλικό χωρίς γεφύρια;

Τη ζωή στο Αιτωλικό χωρίς τα γεφύρια αρχίζουν να σκέφτονται οι Αιτωλικιώτες σύμφωνα με άρθρο στο etoliko.gr εξετάζοντας πλέον τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις ενός κάπως περίεργου ενδεχομένου.

Διαβάστε παλιότερο ρεπορτάζ του iAitoloakarnania.gr 

Γεφύρια Αιτωλικού: Η ιστορία πίσω από το σύγχρονο… γεφύρι της Άρτας





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες:

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!