Loading...

Το Καινούργιο Αγρινίου από ψηλά (vid)


Μοιραστείτε το άρθρο...

Απολαύστε εναέρια πλάνα από το Καινούργιο, ένα κεφαλοχώρι του Δήμου Αγρινίου που δεσπόζει σε απόσταση αναπνοής από τη λίμνη Τριχωνίδα.

Το Καινούριο είναι μια κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή που ζει από την κτηνοτροφία, τις ελαιοκαλλιέργειες και παλιότερα από την παραγωγή καπνού. Ένα από τα σπουδαιότερα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής είναι η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βλοχού (Ιερά Μονή Βλοχού) ένα ορθόδοξο ελληνικό μοναστήρι αφιερωμένο στη Κοίμηση της Θεοτόκου.

Το Καινούργιο είναι ένα μεγάλο χωριό στο οποίο κατά μήκος του κεντρικού δρόμου απλώνονται αρκετά μαγαζάκια που φημίζονται για τους μεζέδες και τη φιλοξενία τους. Επίσης στην κεντρική πλατεία του δεσπόζει το μνημείο πεσόντων όπου σε κάθε εθνική επέτειο πραγματοποιούνται καταθέσεις στεφάνων και σχετικές εορτές.

Το πια hot σημεία του χωριού είναι δυο καταστήματα εστίασης, το ένα σε ψηλό σημείο του χωριού με απίστευτη θέα και το άλλο δίπλα στη λίμνη Τριχωνίδα.

Δείτε το Καινούργιο από ψηλά από το κανάλι From above with drone:





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!