Loading...

Ο Σύλλογος «Ονήσιμος» συγκεντρώνει και φέτος σχολικά είδη για παιδιά απόρων κρατουμένων


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ο Σύλλογος Συμπαράστασης Κρατουμένων “Ο ΟΝΗΣΙΜΟΣ” για μια ακόμα χρονιά, συγκεντρώνει σχολικά είδη για να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών των άπορων φυλακισμένων , προκειμένου να ξεκινήσουν αξιοπρεπώς την σχολική χρονιά τους.

Τα σχολικά είδη που συγκεντρώνουμε είναι: Σχολικές τσάντες δημοτικού – γυμνασίου –λυκείου, τετράδια (μπλε και χρωματιστά ), σχολικοί άτλαντες (γεωγραφικοί και πολιτικοί), μπλοκ ζωγραφικής ,μαρκαδόροι , μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες, κασετίνες ,πλαστελίνες , χάρακες, διαβήτες κ.λ.π.

Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στα γραφεία του Συλλόγου μας (Ασκληπιού 60 Α και Σεργίου Πατριάρχου 8 ) από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210- 3622017

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Ονήσιμος» ιδρύθηκε το 1982, ως φιλανθρωπικό σωματείο με σκοπό την υλική και ηθική αρωγή των απόρων φυλακισμένων, των αποφυλακισμένων και των οικογενειών τους. Είναι αναγνωρισμένος από το κράτος ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό Σωματείο (Φ.Ε.Κ.883/Τ.Β./4/12/1989).

Συμπαραστέκεται στους κρατουμένους με την ενίσχυση των φιλόπτωχων ταμείων των φυλακών και με την κάλυψη αναγκών των κρατουμένων σε ιματισμό, είδη πρώτης ανάγκης, υποδήματα, είδη προσωπικής υγιεινής.

Συμπαραστέκεται και στους αποφυλακισμένους και στις οικογένειές τους, με οικονομική ενίσχυση, πληρωμή ενοικίων, λογαριασμών ΔΕΚΟ, ιματισμό, τρόφιμα, φάρμακα και λογιστική τακτοποίηση εκκρεμοτήτων, ώστε να λάβουν επιδόματα, λειτουργώντας αποτρεπτικά στην δημιουργία παραβατικής συμπεριφοράς.

Παράλληλα, παρέχεται συμμετοχή στην πληρωμή δικαστικών εξόδων σε όλη την επικράτεια, σε άπορους φυλακισμένους και αποφυλακισμένους.

Παρέχεται φιλοξενία για ορισμένο χρονικό διάστημα μετά την αποφυλάκιση σε ξενοδοχεία στην Αθήνα, όσων αποφυλακισμένων έχουν πρόβλημα στέγης, καθώς προσφέρονται και τα έξοδα, ώστε ο αποφυλακισμένος να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ,για να φιλοξενηθεί σε ξενώνα.

Με ενέργειες του Συλλόγου έχουν ιδρυθεί βιβλιοθήκες, οι οποίες συνεχώς εμπλουτίζονται σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Ο Σύλλογος εκδίδει το περιοδικό «ΦΙΛΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ», το οποίο διανέμεται δωρεάν σε χιλιάδες συνανθρώπους μας και έχει τη σύσταση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (Αρ. Πρωτ 489/31.10.1986) για διανομή του από τους ιερούς ναούς και ιερές μονές της χώρας μας.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!