Loading...

Νέα ενημέρωση από την Παγκόσμια Κατάσταση της Μείωσης της Βλάβης από τον Καπνό – GSTHR


Μοιραστείτε το άρθρο...

Έχει κυκλοφορήσει μια νέα ενημέρωση από την Παγκόσμια Κατάσταση της Μείωσης της Βλάβης από τον Καπνό – GSTHR -, η οποία καλύπτει πιθανές λύσεις στην κρίση του καπνού στην Ασία.

Η τρέχουσα προσέγγιση ασχολείται μερικώς με τα προϊόντα μείωσης της βλάβης από τον καπνό και διατηρεί έναν μακάβριο απολογισμό τεσσάρων εκατομμυρίων θανάτων που σχετίζονται με το κάπνισμα ετησίως. Η έρευνα αποκάλυψε μια τεράστια ανισότητα μεταξύ του αριθμού των καπνιστών και του αριθμού των ατμιστών στην Ασία. Οι συγγραφείς υποστηρίζουν την αυξημένη υιοθέτηση εναλλακτικών λύσεων για τη μείωση της βλάβης, όπως το άτμισμα. Η τελευταία ενημέρωση από την GSTHR έχει τίτλο “Μείωση της βλάβης του καπνού: Ένα φλέγον ζήτημα για την Ασία”. Ο σκοπός του εγγράφου είναι να επικεντρωθεί στην περιοχή που πλήττεται περισσότερο από τις επιπτώσεις του καπνού στη δημόσια υγεία.

Η έναρξη των ενημερώσεων συνοδεύτηκε από μια δωρεάν διαδικτυακή εκδήλωση την Κυριακή 18 Απριλίου, όπου κορυφαίοι περιφερειακοί σχολιαστές συζήτησαν τα ευρήματα της έκθεσης και τα περιφερειακά εμπόδια στη μείωση των βλαβών από τον καπνό.

Δηλώνουν: 6 στους 10 καπνιστές στον κόσμο και 9 στους 10 χρήστες επικίνδυνου μασώμενου καπνού (SLT) ζουν σε αυτή την περιοχή. Σχεδόν οι μισοί παγκόσμιοι θάνατοι από το κάπνισμα είναι στην Ασία: μια καταστροφική απώλεια τεσσάρων εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο που αποτελεί απόδειξη για τη συνεχιζόμενη αποτυχία των τρεχόντων μέτρων ελέγχου του καπνού και την ανάγκη για νέες, ρεαλιστικές λύσεις.

Η μείωση της βλάβης από τον καπνό επιτρέπει στους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα ή τη χρήση SLT μεταβαίνοντας σε ασφαλέστερα προϊόντα νικοτίνης. Σε σύγκριση με το κάπνισμα ή το SLT, οι συσκευές ατμού (ηλεκτρονικά τσιγάρα), τα θερμαινόμενα προϊόντα καπνού (HTP) και τα παστεριωμένα προϊόντα δια στόματος, επιτρέπουν στους ανθρώπους να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν νικοτίνη με ένα πολύ μικρότερο ποσοστό κινδύνου.

Η νέα ενημέρωση δείχνει ότι η Ασία ήταν στην πρώτη γραμμή πολλών βασικών επιτυχιών THR (προϊόντων θερμαινόμενου καπνού)- η πρώτη συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου https://www.replacesmoke.com/ αναπτύχθηκε από έναν Κινέζο επιστήμονα και στην Ιαπωνία, οι πωλήσεις τσιγάρων μειώθηκαν κατά 32% μετά την εισαγωγή του HTP.”

Αντί να ενστερνιστούν τα οφέλη των προϊόντων μείωσης της βλάβης, πολλές κυβερνήσεις στην Ασία έχουν περιορίσει σοβαρά την πρόσβαση σε αυτά ή έχουν απαγορεύσει εντελώς τα ασφαλέστερα προϊόντα νικοτίνης εν τω μεταξύ, “τα θανατηφόρα τσιγάρα και το SLT παραμένουν ελεύθερα προς πώληση.”

Ένα από τα προβλήματα που επισημαίνει η ενημέρωση είναι ο ρόλος της σημαντικής κρατικής συμμετοχής ή της ευθύνης των καπνοβιομηχανιών. Απευθύνεται επίσης στην εκστρατεία παραπληροφόρησης κατά των ασφαλέστερων προϊόντων νικοτίνης από φαινομενικά αξιόπιστους διεθνείς οργανισμούς και την επίδραση της φιλανθρωπικής χρηματοδότησης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην εγχώρια χάραξη πολιτικής γύρω από τον καπνό και τη νικοτίνη.

Για πρώτη φορά, η έκθεση αποκαλύπτει την τεράστια ανομοιότητα μεταξύ του αριθμού των καπνιστών στην Ασία στα 743 εκατομμύρια και του αριθμού των ατόμων που έχουν στραφεί στο άτμισμα. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την έκθεση εκτιμά ότι υπάρχουν 19 εκατομμύρια άνθρωποι που χρησιμοποιούν ατμιστικά προϊόντα στην Ασία το 2021 – πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν 39 καπνιστές για κάθε ατμιστή στην περιοχή. Η μείωση της βλάβης του καπνού πρέπει να κλιμακωθεί και γρήγορα.

Ο Χάρι Σάπιρο, ο συγγραφέας της έκθεσης, δήλωσε: “Η μείωση των βλαβών του καπνού είναι πραγματικά ένα φλέγον ζήτημα για την Ασία. Πολλοί από τους εκατομμύρια θανάτους που σχετίζονται με το κάπνισμα στην Ασία μπορούν να αποφευχθούν εάν απλά οι καταναλωτές είχαν πρόσβαση σε ασφαλέστερα προϊόντα νικοτίνης. Δυστυχώς, η αποτυχημένη Σύμβαση Πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον Έλεγχο του Καπνού και ένα φράγμα παραπληροφόρησης και προπαγάνδας κατά της μείωσης των βλαβών του καπνού – THR- παρεμποδίζουν την πρόοδο της δημόσιας υγείας στην περιοχή.”
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες:

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!