Loading...

Ένα αρχαίο καζάνι που απεικονίζει τον Θεό Αχελώο ανακαλύφθηκε σε τάφο στην Γαλλία


Μοιραστείτε το άρθρο...

Σύμφωνα με την βρετανική Dailymail ένας τάφος γεμάτος με ελληνικά αντικείμενα, ανακαλύφθηκε σε μια επιχειρηματική ζώνη λίγο έξω από την Τρουά στη Γαλλία.

Όπως γράφει το δημοσίευμα πρόκειται για έναν τεράστιο τάφο ενός πρίγκιπα της Κελτικής εποχής του σιδήρου. Ο πρίγκιπας είναι θαμμένος με το άρμα του στο κέντρο ενός τεράστιου αναχώματος, 130 πόδια (40 μέτρα), που χρονολογείται στον 5ο αιώνα π.Χ.

Μια ομάδα από το Εθνικό Ινστιτούτο Αρχαιολογικής Έρευνας, Inrap ανασκαφεί τον χώρο. Πρόσφατα το χρονολόγησαν στο τέλος της Πρώτης Εποχής του Σιδήρου – μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από την ευρεία χρήση του μετάλλου.

Η ανακάλυψή του θα μπορούσε να ρίξει φως στο ευρωπαϊκό εμπόριο της Εποχής του Σιδήρου, λένε οι ερευνητές.

«Είναι πιθανώς ένας τοπικός πρίγκιπας των Κελτών», δήλωσε ο πρόεδρος του Inrap Ντομινίκ Γκαρσία σε δημοσιογράφους σε επιτόπια επίσκεψη.

Ο πρίγκιπας είναι θαμμένος με το άρμα του στο κέντρο ενός τεράστιου αναχώματος.

Το μεγαλύτερο εύρημα ήταν ένα μεγάλο χάλκινο διακοσμημένο καζάνι που χρησιμοποιήθηκε για την αποθήκευση αραιωμένου κρασιού.

Το καζάνι έχει τέσσερις κυκλικές λαβές διακοσμημένες με χάλκινα κεφάλια που απεικονίζουν τον Έλληνα θεό Αχελώο.

Η θεότητα του ποταμού εμφανίζεται με κέρατα, μούσι, τα αυτιά ενός ταύρου. Μια άλλη ενδιαφέρουσα ανακάλυψη ήταν ένα διάτρητο ασημένιο κουτάλι που ήταν μέρος των σκευών του συμποσίου, πιθανότατα για να φιλτράρει το κρασί.

Το μαυσωλείο περιείχε μια διακοσμημένη κεραμική στάμνα κρασιού από τους Έλληνες. Οκτώ κεφάλια λιονταρίνας διακοσμούν την άκρη του καζανιού.

Οι διακοσμήσεις στο αγγείο αποκαλύπτουν τον θεό Διόνυσο, που βρίσκεται κάτω από ένα αμπέλι και βλέπει μια γυναίκα.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης ερείπια σιδερένιου τροχού, από ένα άρμα θαμμένο με τον πρίγκιπα.

Τα κομμάτια «είναι απόδειξη των ανταλλαγών που συνέβησαν μεταξύ της Μεσογείου και των Κέλτων», δήλωσε ο Γκαρσία.

Ο θάλαμος ταφής είναι ένας από τους μεγαλύτερους που καταγράφηκαν για αυτήν την περίοδο.

Το τέλος του έκτου και αρχές του πέμπτου αιώνα π.Χ. χαρακτηρίστηκε από την άνοδο Ελληνικών πολιτειών όπως η Μασσαλία στη νότια Γαλλία.

Μεσογειακοί έμποροι, αναζητώντας σκλάβους, μέταλλα και άλλα πολύτιμα αγαθά, άνοιξαν κανάλια συναλλαγών με ηπειρωτικούς Κέλτες.

Οι Κέλτες απέκτησαν πολύτιμα αντικείμενα Ελληνικής προέλευσης ως αποτέλεσμα του εμπορίου. Πολλά έχουν βρεθεί σε άλλα αναχώματα στο Heuneburg και στο Hochdorf στη Γερμανία.

Πηγή: www.dailymail.co.uk via elhalflashbacks.blogspot.com
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!