Loading...

Στο ιστορικό Σακαρέτσι η πέμπτη ημερίδα τοπικής ιστορίας στο Δήμο Αμφιλοχίας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Με την πέμπτη κατά σειρά ημερίδα τοπικής ιστορίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Περδικάκι (παλιά ονομασία «Σακαρέτσι») το Σάββατο 28 Αυγούστου 2021 στις 20:00 στη πλατεία του χωριού, συνεχίζονται οι δράσεις του Δήμου Αμφιλοχίας για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Στη μεθαυριανή ημερίδα, στην οποία συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η ΑΜΚΕ ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ, θα αναδειχθούν προσωπικότητες οι οποίες προέρχονται από ή έδρασαν στην περιοχή του Βάλτου, τόσο προεπαναστατικά όσο και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, όπως ο οπλαρχηγός Γιάννης Μπουκουβάλας, ο Γώγος Μπακόλας και ο Πατροκοσμάς ο Αιτωλός.

Πιο συγκεκριμένα, την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων θα ακολουθήσουν οι παρακάτω εισηγήσεις:
• «Γιάννης Μπουκουβάλας – ο γενάρχης των Μπουκουβαλαίων», από τον συνταξιούχο δάσκαλο Γιώργο Ροΐδη
• «Προσεγγίζοντας την προσωπικότητα και τη δράση του Γώγου Μπακόλα», από τον εκπαιδευτικό Βασίλη Ζάγκα
• «Στα χνάρια του Πατροκοσμά–Στροφή προς το λαό & προσφορά στην παιδεία», από τον καθηγητή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Στέλιο Παπαλεξανδρόπουλο.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!