Loading...

ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική αδιαφορία για τα έργα ανακατασκευής στο Δημοτικό Στάδιο Νεοχωρίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Το Δημοτικό Στάδιο Νεοχωρίου αποτελεί ένα κύριο και πολύ σημαντικό χώρο στον οποίο καθημερινά γυμνάζονται εκατοντάδες αθλητές των Συλλόγων και πολίτες, του Δήμου Οινιάδων ενώ παράλληλα φιλοξενούνται και αγωνιστικά πρωταθλήματα αθλητικών δραστηριοτήτων.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το εξαιρετικά σοβαρό θέμα της μη ανακατασκευής του χλοοτάπητα και της μη βελτίωσης των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου.

Σε μία πόλη και μία περιοχή που διαχρονικά αναδεικνύει μεγάλο αριθμό αθλητών υπηρετώντας αξίες που συμβάλλουν στην διαμόρφωση του αθλητικού επιπέδου και της προσωπικότητάς της νεολαίας της περιοχής, το Δημοτικό Στάδιο Νεοχωρίου αποτελεί τον σημαντικότερο πυλώνα αθλητισμού του Δήμου Οινιαδών.

Δύο χρόνια μετά την ένταξη του έργου για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (σχεδιασμός 2015 – 2019) για την πλήρη ανακατασκευή του τάπητα του Δημοτικού Σταδίου Νεοχωρίου, το έργο βρίσκεται τελματωμένο και ο αγωνιστικός χώρος και οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης και αποσύνθεσης.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι η εξαιρετικά προβληματική, πλέον, εκγύμναση των παικτών της ποδοσφαιρικής ομάδας των αθλητών των ακαδημιών του Συλλόγου αλλά και αθλητών άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων καθώς και όλων όσων αθλούνται στο Δημοτικό Στάδιο Νεοχωρίου, κάτι που καθιστά έντονο το πρόβλημα της αγωνιστικής τους εξέλιξης και της ανάπτυξης του αθλητισμού συνολικότερα στην περιοχή.

Η προφανής και προκλητική αδυναμία και αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Μεσολογγίου να εκτελέσει τα έργα ανακατασκευής, έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει πολύ σοβαρά να χαθεί η χρηματοδότηση και να μην πραγματοποιηθεί το έργο.

Ο Τομέας Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αιτ/νίας καλεί τον Δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Κ. Λύρο να αποπερατώσει όλα τα ώριμα έργα του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιασμού 2015 – 2019 από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” και να τα παραδώσει στην αθλητική κοινωνία χωρίς άλλες καθυστερήσεις καθιστώντας σαφές, ότι ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι αναγκαίο να επιχορηγούνται από την Πολιτεία και τον Δήμο και ότι μέριμνα της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι η εξασφάλιση λειτουργικών αθλητικών εγκαταστάσεων μαζικού αθλητισμού παράλληλα με την υποστήριξη των σωματείων του Δήμου. Σε περίοδο «αθλητικού λουκέτου», ο κ. Λύρος αντί να αξιοποιήσει την ευκαιρία των κλειστών σταδίων σε όλη τη χώρα και να επιταχύνει την ολοκλήρωση των έργων, στο Δημοτικό Στάδιο Νεοχωρίου προφανώς είχε άλλες “προτεραιότητες”. Η εξέλιξη αυτή με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής θα έχει εξαιρετικά σοβαρές επιπτώσεις στην επανεκκίνηση & ανάπτυξη του αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Οινιάδων.

Τομέας Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!