Loading...

Πώς να προετοιμαστείς για τις Πανελλήνιες


Μοιραστείτε το άρθρο...

Είναι αυτή η χρονιά που σε άγχωνε πριν καν φτάσει. Από την πρώτη μέρα κιόλας που μπήκες στο Λύκειο. Ναι, ήρθε η χρονιά των Πανελληνίων. Αλλά εσύ δεν έχεις κανένα λόγο να αγχωθείς. Και αυτό επειδή θα είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος/η και δεν θα αφήσεις τίποτα να σε σταματήσει από το να πετύχεις τους στόχους σου. Αν ακολουθείς ήδη μερικά από τα παρακάτω tips, τότε είσαι σε καλό δρόμο. Αν όχι, μπορείς να αρχίσεις σήμερα κιόλας.

1. Δώσε βάση στα μαθήματα

Φέτος είναι η χρονιά που θα διαβάζεις πολλές ώρες στο σπίτι. Ωστόσο, θα διαβάζεις άλλες τόσες στο σχολείο, αλλά και στο φροντιστήριο. Αυτές είναι ώρες που πρέπει να τις αξιοποιήσεις όσο καλύτερα μπορείς. Η διαδικασία του διαβάσματος ξεκινά ήδη από την τάξη, με το να ακούς προσεκτικά όσα λέγονται, να κάνεις ερωτήσεις για όσα δεν καταλαβαίνεις και να κρατάς κατανοητές και οργανωμένες σημειώσεις. Προσπάθησε, λοιπόν, να μην χάνεις μαθήματα και να παρακολουθείς συγκεντρωμένα τις διδασκαλίες.

2. Ξεκίνα νωρίς

Πρέπει να ξεκινήσεις το διάβασμα νωρίς. Ναι, ακόμη και αν είσαι από τους ανθρώπους που λειτουργούν καλά υπό πίεση, την τελευταία στιγμή. Θα έχεις να διαχειριστείς τεράστια ύλη και είναι σημαντικό να οργανώσεις το πρόγραμμά σου. Καθόρισε πόσο χρόνο θα αφιερώνεις κάθε μέρα στο εκάστοτε αντικείμενο, αλλά και ποιες ώρες είσαι πιο παραγωγικός/η, αλλά δώσε στον εαυτό σου και αρκετό χρόνο για να κάνεις τις απαραίτητες επαναλήψεις.

3. Δες παλιά τεστ

Με το να μελετήσεις ξανά τα τεστ που έχεις ήδη κάνει, θα μπορέσεις να θυμηθείς τα λάθη σου και έτσι να επικεντρωθείς περισσότερο στο διάβασμά σου στα σημεία που σε δυσκολεύουν. Παράλληλα, αν εξασκηθείς σε παλαιότερες μορφές των τεστ των Πανελληνίων, αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να συνηθίσεις ακόμη περισσότερο τα τεστ, αλλά και τους χρόνους που απαιτούνται για την ολοκλήρωσή τους.

4. Διάβασε παρέα με τους φίλους σου

Αυτό το σημείο θέλει προσοχή. Ενώ είναι πολύ βοηθητικό να συζητάτε και να λύνετε τις απορίες σας, αλλά να στηρίζετε και ο ένας τον άλλο, είναι πολύ σημαντικό να μην αποσυντονίζεστε. Πρέπει να συναντηθείτε για να διαβάσετε στ’ αλήθεια, όχι να κάνετε απλώς παρέα.

5. Φρόντισε τον εαυτό σου

Έχεις περάσει άπειρες ώρες διαβάζοντας. Πίστεψε στον εαυτό σου. Τα ξέρεις όλα! Το βράδυ πριν τα τεστ εξάσκησης, αλλά και πριν τις ίδιες τις Πανελλήνιες, ηρέμησε και κοιμήσου καλά. Φρόντισε τα γεύματά σου να είναι ολοκληρωμένα και άσε στην άκρη τα αναψυκτικά. Πήγαινε με αυτοπεποίθηση και σίγουρα θα πετύχεις.

Τα Φροντιστήρια ΕνΤάξη θα σε βοηθήσουν να προετοιμαστείς κατάλληλα για τις Πανελλήνιες, να οργανωθείς και να μπορέσεις να διαχειριστείς το άγχος σου. Τα τεστ προσομοίωσης θα σε βοηθήσουν να εξοικειωθείς με τη διαδικασία των εξετάσεων, αλλά και να παρακολουθείς τις επιδόσεις σου. Αν θέλεις να βρεις φροντιστήρια στη Λάρισα https://www.en-taksi.gr/frontistiria/larisa/, γνώρισε από κοντά τα ΕνΤάξη και μάθε τι μπορούν να σου προσφέρουν.
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες:

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!