Loading...

Λειτουργεί η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ και είναι επικίνδυνο;


Μοιραστείτε το άρθρο...

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα τατουάζ έχουν γίνει πιο δημοφιλή από ποτέ. Τα κακά νέα είναι ότι πολλοί άνθρωποι μετανιώνουν για τα τατουάζ τους για διάφορους λόγους. Τα καλά νέα είναι ότι η αφαίρεση τατουάζ https://tattoolaser.gr/ με λέιζερ γίνεται ολοένα και πιο συχνή μορφή αφαίρεσης τατουάζ. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι θέλουν να αφαιρέσουν τα τατουάζ τους. Οι γυναίκες μπορεί να θέλουν να αφαιρέσουν το τατουάζ από ένα εμφανή σημείο στο σώμα τους, ώστε να κυκλοφορούν κομψά και άνετα στο χώρο εργασίας τους.

Το λέιζερ είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος αφαίρεσης τατουάζ αυτές τις μέρες. Η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ έχει γενικά καλύτερα αποτελέσματα, λιγότερο πόνο και λιγότερες πιθανότητες ουλών.

Ο ευκολότερος τρόπος για να εξηγήσουμε πώς λειτουργεί η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ είναι ο ακόλουθος.
Όταν κάνετε ένα τατουάζ, ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιείται ένα τατουάζ, κάνει τα σωματίδια μελανιού να παραμένουν στο δέρμα.

Αυτό που κάνει το λέιζερ είναι να εκπέμπει σύντομους, αλλά ισχυρούς παλμούς φωτός που σπάνε τη χρωστική μελάνη σε μικροσκοπικά σωματίδια, τα οποία αφαιρούνται πιο εύκολα από το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος κατά τις εβδομάδες και τους μήνες μετά τη θεραπεία με λέιζερ.

Ο αριθμός των θεραπειών με λέιζερ για την αφαίρεση του ανεπιθύμητου τατουάζ ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του μελανιού που χρησιμοποιείται, το πόσο βαθιά εγχύθηκε το μελάνι και τη θέση του τατουάζ. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι τα επαγγελματικά τατουάζ είναι πολύ πιο δύσκολο να αφαιρεθούν σε σχέση με τα ερασιτεχνικά. Αυτό συμβαίνει επειδή οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν καλύτερης ποιότητας εξοπλισμό και μελάνι για να ασφαλίσουν και να ελαχιστοποιήσουν το ξεθώριασμα του τατουάζ. Το χρώμα του μελανιού είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τον καθορισμό των θεραπειών λέιζερ που θα χρειαστείτε για να αφαιρέσετε το τατουάζ. Τα μαύρα και μπλε τατουάζ είναι το πιο εύκολο να αφαιρεθούν, ενώ οι πράσινες και κίτρινες χρωστικές είναι οι πιο δύσκολες. Η συνήθης διαδικασία αφαίρεσης τατουάζ με λέιζερ θα απαιτήσει οπουδήποτε από 4 έως 12 θεραπείες λέιζερ που θα απέχουν 5 εβδομάδες μεταξύ τους. Η θεραπεία με λέιζερ μπορεί να είναι επώδυνη, ανάλογα την αντοχή του κάθε ανθρώπου και συνήθως ο ιατρός θα εφαρμόζει ή θα σας συστήσει ένα τοπικό αναισθητικό ή “κρέμα μουδιάσματος” για να μειώσει την ευαισθησία του δέρματος σας στους παλμούς λέιζερ πριν την έναρξη της διαδικασίας.

Μπορεί μετά την θεραπεία με λέιζερ να δείτε κάποια ερυθρότητα, πρήξιμο, φουσκάλες, μώλωπες, αιμορραγία ή απολέπιση στις περιοχές που έγινε η θεραπεία. Ο ιατρός σας θα σας δώσει οδηγίες για τη φροντίδα, όπως την εφαρμογή παγοκύστης για περίπου μία ώρα και τη διατήρηση της περιοχής καθαρή. Ο ιατρός μπορεί να σας συστήσει να μείνετε μακριά από τον ήλιο και να αποφύγετε την ηλιοθεραπεία για λίγο.

Συμπέρασμα: Εν ολίγοις, η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ είναι πιο αποδεκτή σήμερα. Βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός και το γραφείο έχουν απολυμανθεί και ο ιατρός είναι πεπειραμένος και ενημερωμένος για τη διαδικασία αφαίρεσης τατουάζ με λέιζερ. Η διαδικασία περιλαμβάνει λίγο πόνο και απαιτεί κάποιον αριθμό θεραπειών για την επιτυχία. Υπάρχουν αρκετές παράμετροι που θα καθορίσουν πόσες θεραπείες λέιζερ θα χρειαστούν για να αφαιρέσετε το ανεπιθύμητο τατουάζ σας.

Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες:

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!