Loading...

Η απάντηση του διοικητή Ανδρέα Τσώλη για την υψηλή θνητότητα στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Για «άδικη και αναιτιολόγητη απόδοση ευθυνών» στο πρόσωπό του από τα ΜΜΕ κάνει λόγο ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου, Ανδρέας Τσώλης, ο οποίος τονίζει ότι η ΥΠΕ είναι ενήμερη για τους θανάτους «σε πραγματικό χρόνο», καθώς και για την υποστελέχωση της ΜΕΘ και για τις δυνατότητες της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του διοικητή:

“Την 2/6/2021 τοπικά ΜΜΕ αλλά και τηλεοπτικά μέσα πανελλήνιας εμβέλειας δημοσίευσαν το θέμα της υψηλής θνητότητας της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου εστιάζοντας στην ευθύνη του Διοικητή του Νοσοκομείου για διοικητικές παραλείψεις όσον αφορά την ενημέρωση του Διοικητή της 6Ης ΥΠΕ.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και υπερασπιζόμενος την επαγγελματική μου ευσυνειδησία και αξιοπρέπεια και θεωρώντας χρέος μου προς την κοινωνία των πολιτών που υπηρετώ την πλήρη ενημέρωση της δηλώνω κατηγορηματικά ότι:

  1. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ ενημερώνεται κατ΄ απαίτηση του και σε πραγματικό χρόνο μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος από μέλος της Επιτροπής Λοιμώξεων για όλους τους θανάτους λόγω covid-19. Και από την κλινική covid, και από την ΜΕΘ-COVID. Επίσης για τις νοσηλείες και τους θανάτους, υποχρεωτικά υπηρεσιακοί παράγοντες ενημερώνουν καθημερινώς ειδικές ηλεκτρονικές φόρμες στον ΗΔΙΚΑ, από τον οποίο όλα τα αρμόδια όργανα μπορούν να αντλούν την οποιοδήποτε πληροφορία ή στατιστικά δεδομένα. Άρα γνώριζε ο ίδιος για τους θανάτους στην ΜΕΘ, και αν έκρινε αναγκαίο θα μπορούσε εκ της αρμοδιότητας του να προβεί σε διερευνητικές ενέργειες, ή θα ζητούσε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου να προβεί σε ενέργειες που θα υποδείκνυε ο ίδιος. Ουδέποτε δέχτηκα κάποια εντολή που δεν την εκτέλεσα.
  2. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ έχει ενημερωθεί πλήρως και από την αρχή της πανδημίας για τα προβλήματα υποστελέχωσης της ΜΕΘ σε Ιατρικό προσωπικό και των πραγματικών υποστηρικτικών δυνατοτήτων της και μέσω εγγράφων, και από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, και μέσω υπηρεσιακών παραγόντων σε όσες συσκέψεις συμμετείχε που γίνονταν στο Νοσοκομείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όσον αφορά για τις αναγόμενες από το παρελθόν (πριν την θητεία μου) για τις οποίες δεν ευθύνομαι, και συνεχιζόμενες στο παρόν δυσλειτουργίες και προβλήματα της ΜΕΘ, τις γνωρίζει πολύ καλά ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ από την αρχή του διορισμού του, μέσα από τις συναντήσεις με τον Διοικητή του Νοσοκομείου στα πλαίσια των άτυπων ενημερώσεων της προϊσταμένης αρχής για τα προβλήματα του Νοσοκομείου.
  3. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ γνώριζε τον προσωπικό μου αγώνα για την ενίσχυση της ΜΕΘ με εξειδικευμένο Ιατρικό προσωπικό και προκειμένου να λυθούν τα μείζονα προβλήματα της ΜΕΘ.
  4. Στα ερωτήματα του, τα οποία μου διατύπωσε εγγράφως υπό τύπο ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΥ σχετικά με όσα ελέχθησαν στην σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας και που προφανώς ο ίδιος τα έδωσε στην δημοσιότητα (παρά τον εμπιστευτικό τους χαρακτήρα) , και για τα οποία τα ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι δεν έχω απαντήσει από 28/5/2021, (ημ/νια αποστολής του έγγραφου) πληροφορώ ότι το παρέλαβα το μεσημέρι της Δευτέρας 31/5/2021. Με καλούσε δε να απαντήσω εντός της πιεστικής προθεσμίας δυο ημερών!!! . Ήδη έχουν απαντηθεί προς τον ίδιο πλήρως και αναλυτικά όλα τα ερωτήματα επί του εγγράφου.
  5. Ουδέποτε δέχτηκα εισήγηση από τα αρμόδια επιστημονικά όργανα του Νοσοκομείου (Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας, Επιστημονικό Συμβούλιο) που γνωρίζουν για τα τεκταινόμενα στην ΜΕΘ, τα οποία είναι και τα καθ΄ ύλην αρμόδια επιστημονικά όργανα που θα έκριναν με βάση την επιστημονική τους κατάρτιση αν χρειάζεται διερεύνηση ή όχι η υψηλή θνητότητα στην ΜΕΘ προκειμένω να προβώ σε περαιτέρω ενέργειες.
  6. Ήδη με εισήγησή μου το θέμα της λειτουργίας της ΜΕΘ και της αποτελεσματικότητάς της εισήχθη στο Διοικητικό Συμβούλιο όπου και λήφθηκε απόφαση.

Η οποιαδήποτε ενέργεια για απόδοση ευθυνών για Διοικητικές μου παραλείψεις θεωρούνται άδικες και αναιτιολόγητες και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς και στόχους που έχουν να κάνουν με την αποδόμηση του έργου και της προσπάθειας που έχω κάνει, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία από κοινού με το Ιατρικό–Νοσηλευτικό-Διοικητικό προσωπικό την διαχείριση και νοσηλεία ασθενών COVID-19, την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου εν μέσω πανδημίας, και με απόλυτη επιτυχία όλο το εγχείρημα του εμβολιασμού.”
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!