Loading...

Η εστίαση «αργοπεθαίνει» – Κραυγή απόγνωσης από Αιτωλοακαρνάνες του κλάδου στο iAitoloakarnania.gr!


Μοιραστείτε το άρθρο...

«Θύμα» του κορωνοϊού έχει πέσει ο κλάδος της εστίασης και του επισιτισμού με την επόμενη μέρα να είναι απελπιστική καθώς οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα.

Το iAitoloakarnania.gr σε μια προσπάθεια να ακούσει τις ανησυχίες και τις εμπειρίες Αιτωλοακαρνάνων επιχειρηματιών και εργαζομένων στον κλάδο της εστίασης και επισιτισμού, μεταφέρει την κραυγή αγωνίας του χώρου που απειλείται από χιλιάδες λουκέτα και ταυτόχρονα λιγότερες θέσεις εργασίας.

Κοινή διαπίστωση είναι το γεγονός ότι η διαχείριση από το κεντρικό Κράτος έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία τον συγκεκριμένο κλάδο που έχει πληγεί όσο κανένας άλλος από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας.

Ας περάσουμε στις δηλώσεις των Αιτωλοακαρνάνων του κλάδου:

Σπύρος Καραδήμας
Βραβευμένος Μετρ Δεξιώσεων
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ολική καταστροφή στον χώρο του catering και της διοργάνωσης εκδηλώσεων με τη μείωση του τζίρου να ξεπερνά το 90%. Σκεφτείτε ότι εμείς σαν εταιρεία το 2020 (σεζόν Μάιο-Οκτώβριο) είχαμε προγραμματίσει 80 δεξιώσεις εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν μόνο δυο και αυτές με 100 άτομα. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για εκατοντάδες κόσμου (υλικά, κάβες, σερβιτόροι, ήχος, φως κτλ) που προς το παρόν η πλειοψηφία αυτών προσπαθεί να επιβιώσει χωρίς έσοδα».


Σταμάτης Γιαννιώτης
Ιδιοκτήτης Καφετέριας
«Είναι τρομακτική η ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος το τελευταίο 10μηνο και δυστυχώς η Πολιτεία δεν κατάφερε να στηρίξει επαρκώς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παρά το γεγονός ότι συνεχίζουμε να λειτουργούμε με υπηρεσίες delivery ή take away, με δυσκολία καταφέρνουμε να καλύπτουμε τα λειτουργικά έξοδά μας. Οι επιχειρηματίες της εστίασης βρισκόμαστε σε απόγνωση, ενώ δυστυχώς αρκετοί υπάλληλοι οδηγούνται στην ανεργία επ’ αόριστον. Μακάρι η χαλάρωση των μέτρων να φέρει την ανάκαμψη του χώρου μας που συνεχώς συρρικνώνεται απειλείται με την καταστροφή του».


Γιώργος Μαζαράκης
Επιχειρηματίας
«Αυτή η τρέλα που ζούμε δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει χώρους ζωτικής σημασίας όπως είναι η εστίαση, ο επισιτισμός και γενικά η διασκέδαση. Ως επιχειρηματίας που δρα στην περιοχή του Μεσολογγίου παρατηρώ ότι αυτή η κρίση θα αφήσει βαθιά τραύματα στο χώρο μας και γενικά στις ζωές μας. Σε ότι αφορά τη λειτουργία μας, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα, αλλά σημασία έχει πρωτίστως να μη χαθεί καμία θέση εργασίας και όλοι μαζί ασφαλείς να βρούμε ξανά τους φυσιολογικούς ρυθμούς μας».


Σταύρος Λιαπίκος
Υπάλληλος Εστίασης
«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή στο χώρο μας, καθώς εκτός των 10 και πλέον μηνών αδράνειας, δεν γνωρίζουμε ποιο ακριβώς θα είναι το καθεστώς λειτουργίας μας. Εργάζομαι σε ένα από τα μεγαλύτερα café-bar της Αθήνας και από συνομιλίες με τους υπεύθυνους και συναδέλφους προκύπτει ότι η επανέναρξη της εστίασης θα φέρει ένα νέο μοντέλο λειτουργίας με τροποποιήσεις, περιορισμούς σε ότι αφορά τις αποστάσεις, το ωράριο λειτουργίας κ.ά. Αν και βρίσκομαι σε αναστολή λειτουργίας σίγουρα ανησυχώ για το μέλλον ενός χώρου που αν μη τι άλλο έχει αποδείξει ότι κρατά όρθια την κοινωνία».


Γ.Σ.
Επιχειρηματίας
«Προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε στις νέες υγειονομικές συνθήκες, αλλά θα πρέπει να μεταφέρουμε στους συμπολίτες μας ότι παρά το γεγονός ότι βάλαμε πλάτη σε αυτή τη δοκιμασία, το κράτος από την κυβέρνηση μέχρι τον Δήμο Αγρινίου δεν μας συμπαραστάθηκε παρά μας άφησε στην τύχη μας. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας και προετοιμάζουμε τους χώρους μας για να υποδεχθούν και πάλι τον κόσμο. Πλέον τα παίζουμε όλα για όλα και το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown θα βάλει ταφόπλακα σε όλους».





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!