Loading...

To απέραντο… πράσινο στη λιμνοθάλασσα Αιτωλικού!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Συνεχίζεται το φαινόμενο του ευτροφισμού στο Αιτωλικό, όπου δημιουργείται μια αποκρουστική εικόνα ενός φυσικού χλοοτάπητα που σκεπάζει τη λιμνοθάλασσα, αλλά και  που ταυτόχρονα αποτελεί μια υγειονομική βόμβα για τους κατοίκους του «νησιού».

Το «απέραντο πράσινο» ατενίζουν όσοι παιρνούν αυτές τις μέρες από το Αιτωλικό, με το γνωστό φαινόμενο του ευτροφισμού να κάνει μια ακόμη φορά την εμφάνισή του υπενθυμίζοντας ότι 30 και πλέον χρόνια δεν έχει δοθεί καμία λύση από την Πολιτεία.

Ευτροφισμός σημαίνει ότι η λιμνοθάλασσα έχει πολύ Οργανική Ύλη και λίγο οξυγόνο. Τα υπόλοιπα των λιπασμάτων, των φυτοφαρμάκων και των γεωργικών και αστικών αποβλήτων που πέφτουν μέσα στην λιμνοθάλασσα δημιουργούν περισσότερο πλαγκτόν, περισσότερα επιφανειακά φύκια, περισσότερη οργανική ύλη που λόγω της έλλειψης οξυγόνου πεθαίνουν, σαπίζουν και κατακάθονται στο βυθό.

Υπενθυμίζουμε ότι προσφάτως ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου «Το Αιτωλικό» σε επίσημη καταγγελία του ανέφερε ότι η περιοχή της ανατολικής Νίδοβας, χαρακτηρίζεται από την ελάχιστη ως ανύπαρκτη κίνηση υδάτων (εσωτερική μετακίνηση) ή θαλάσσιων ρευμάτων, λόγω της συσσωρευμένης οργανικής και ανόργανης ύλης που έχει εναποτεθεί στις καμάρες των ανατολικών γεφυριών της πόλης του Αιτωλικού, εξαιτίας της αδιάλειπτης παροχής θρεπτικών χημικών στοιχείων, από τα λύματα του Βιολογικού Καθαρισμού Αιτωλικού και των υπολειμμάτων των νεκρών ζωικών οργανισμών.

Διαβάστε σχετικά:
Αντιδράσεις και για τον Βιολογικό Καθαρισμό Αιτωλικού που «νεκρώνει» τη λιμνοθάλασσα!
Η λιμνοθάλασσα Αιτωλικού είναι μία Ωρολογιακή Βόμβα που ανά πάσα στιγμή θα εκραγεί!

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Βασιλική Σουλέ





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!