Loading...

Βραβείο για τη Γέφυρα στα «Best City Awards»


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μία ακόμη διάκριση για την εφαρμοσμένη περιβαλλοντική στρατηγική της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» επεφύλαξε ένας θεσμός επιβράβευσης περιβαλλοντικών πρακτικών.

Αυτή τη φορά πρόκειται για τα «Best City Awards», που ανέδειξαν δράσεις του 2020 και διοργανώθηκαν υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, με την επιμέλεια της Boussias.

Η Γέφυρα απέσπασε βραβείο « BRONZE » στην κατηγορία «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Έξυπνος φωτισμός πόλεων & Αυτοκινητοδρόμων»

Το συγκεκριμένο βραβείο απονεμήθηκε για την εγκατάσταση και βέλτιστη χρήση οδικού φωτισμού LED, με αποτελέσματα ευεργετικά τόσο για την περαιτέρω μείωση εκπομπών CO2, όσο και για έναν οδοφωτισμό προσαρμοστικό ως προς τις μεθόδους ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής, αλλά και ως προς τις συνθήκες φωτεινότητας που ευνοούν την ασφαλή οδήγηση.

Με τη διάκριση αυτή τιμήθηκαν όχι μόνο οι εταιρικές οντότητες της Γέφυρας, αλλά και η εταιρεία OMEXOM, θυγατρική της VINCI Energies, αναδεικνύοντας τη δυναμική των συνεργειών μεταξύ εταιρειών του Ομίλου VINCI, που είναι και ο κύριος μέτοχος της παραχωρησιούχου ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

Με αφορμή τη βράβευση, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Παναγιώτης Παπανικόλας δήλωσε:

«Υποδεχόμαστε ένα ακόμη περιβαλλοντικό βραβείο σαν επιβεβαίωση της υπερδεκαετούς στράτευσής μας στον αγώνα για ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, που έχει καταστεί παγκόσμια προτεραιότητα του κυρίου μετόχου μας. Το ότι η κατηγορία στην οποία διακριθήκαμε αναγνωρίζει «τον σχεδιασμό, την καινοτομία, τις τεχνολογίες και τις λύσεις που εφαρμόζονται για τη δημιουργία μιας βιώσιμης πόλης με ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών της επιπτώσεων» υπενθυμίζει τη διάσταση αστικής υποδομής που είναι -ένα μεταξύ άλλων- σημαντικό χαρακτηριστικό της ταυτότητας της Γέφυρας. Ως επικεφαλής της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. αλλά και ως Εκτελεστικός Διευθυντής Ελλάδος της VINCI CONCESSIONS, θέλω να δηλώσω τη χαρά μου που μοιραζόμαστε το βραβείο με την αδελφή εταιρεία OMEXOM/VINCI ENERGIES αναδεικνύοντας μια εφαρμοσμένη τεχνογνωσία που είναι απαραίτητη για το αστικό και το υπεραστικό τοπίο της Ελλάδας του 21ου αιώνα. Ήμαστε και θα παραμείνουμε ένας ιδιώτης εταίρος δημοσίου συμφέροντος».

Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Άρης Σταθόπουλος – Βλάμης δήλωσε:

«Από την αρχή της λειτουργίας της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» έχουμε επιτύχει σημαντική μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικού. Έχουμε επίσης δεσμευθεί για σημαντικότατη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματός μας άνω του 60% μέχρι το 2030 σε σύγκριση με το 2019. Μέσω συγκεκριμένων ενεργειών, μία εκ των οποίων ήταν η αντικατάσταση του οδοφωτισμού της Γέφυρας από σύγχρονα και ποιοτικά σώματα LED, με το νέο σύστημα πετυχαίνουμε αφενός βελτίωση της ποιότητας του φωτισμού, άρα βελτίωση στην ασφάλεια των χρηστών και αφετέρου σημαντικότατη μείωση στην κατανάλωση που φτάνει στο 80% σε σύγκριση με το προηγούμενο σύστημα. Ευχαριστούμε θερμά την κριτική επιτροπή για την τιμητική βράβευση και υποσχόμαστε ότι θα επανέλθουμε σύντομα με νέες ενέργειες για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής».

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. κ. Διονύσης Κορφιάτης τόνισε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συναδέλφους και τους συνεργάτες που συνέβαλαν στην ενεργειακή και ποιοτική αναβάθμιση του οδικού φωτισμού της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης».

Οι δράσεις μας για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της καινοτομίας και της τεχνολογίας θα συνεχιστούν».

Άρης Σταθόπουλος-Βλάμης, Τεχνικός Διευθυντής, ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.
Ελένη Κονδύλη, Προϊσταμένη Διασφάλισης Ποιότητας, Περιβάλλοντος, Υγείας & Ασφάλειας, ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.
Διονύσης Κορφιάτης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!