Loading...

Επενδύοντας σε διακριτικά χρώματα για το χώρο του γραφείου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Χρώματα που προωθούν την ηρεμία, οι αποχρώσεις που ενισχύουν την συγκέντρωση και αυξάνουν κατακόρυφα την δημιουργικότητα!

Γνωρίζετε ότι ανάλογα με το χρώμα που βάψατε το γραφείο σας θα μπορούσατε να προωθήσετε τη συγκέντρωση, την έμπνευση, ακόμα και τη δημιουργικότητα;

Στην ιστοσελίδα theodoridi.com σας παρουσιάζουμε έπιπλα γραφείου που είναι κατασκευασμένα με σύγχρονα υλικά, με στόχο την αντοχή και την άνεση.

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες προτάσεις για να βρείτε το ιδανικό χρώμα για το γραφείο σας.

Χρώματα που προάγουν την συγκέντρωση

Εάν το γραφείο σας είναι ένα δωμάτιο στο οποίο προτιμάτε να εργάζεστε μόνοι σας και χρειάζεστε ηρεμία και συγκέντρωση συνίσταται να επιλέξετε πιο ουδέτερες και φυσικές αποχρώσεις όπως το μπεζ, ανοιχτό καφέ ώχρα ή το γκρι.

Αυτές οι απαλές και καταπραϋντικές αποχρώσεις είναι ιδανικές για την προώθηση της συγκέντρωσης, και του διαλογισμού, χωρίς να κουράζονται τα μάτια. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εύκολα ως συνολική χρωματική εμφάνιση στο γραφείο σας.

Εάν εξακολουθείτε να θέλετε ένα άγγιγμα πρωτοτυπίας και χρώματος σε αυτό το δωμάτιο, μπορείτε 

να επιλέξετε άνετα πολύ ήπιες αποχρώσεις μπεζ και γκρι στους τοίχους το δάπεδο και την οροφή και στη συνέχεια να “φωτίσετε” λίγο το σύνολο με αξεσουάρ με λίγο πιο έντονα χρώματα.

Σε ένα γραφείο αν επιθυμείτε μπορείτε να δοκιμάσετε το μωβ χρώμα που προωθεί τον διαλογισμό και την πρωτοτυπία. Αυτά τα χρώματα έχουν έντονη προσωπικότητα, είναι πολύ ευχάριστα σε μικρές πινελιές και ιδιαίτερα σε μαξιλάρια ή κουρτίνες για την ενίσχυση των ουδέτερων τοίχων.

Χρώματα που διεγείρουν τη φαντασία

Εάν το γραφείο σας είναι ένα δωμάτιο στο οποίο πρέπει να αφήσετε τη δημιουργικότητά σας να αναπτυχθεί, είναι σημαντικό να προτιμήσετε χρώματα που διεγείρουν τη φαντασία και την εφευρετικότητα. Για να γίνει αυτό τίποτα σαν τα λαμπερά δυναμικά και διακριτικά χρώματα που “κυκλοφορούν” ελεύθερα την θετική ενέργεια στο χώρο

και συγκεκριμένα:

  • Το κόκκινο αλλά σε περιορισμένα σημεία. Πράγματι το κόκκινο είναι ένα χρώμα που ενισχύει και δίνει ενέργεια και ως εκ τούτου έχει τη θέση του σε ένα γραφείο.

Ωστόσο, εάν το χρησιμοποιείτε υπερβολικά μπορεί να προκαλέσει υπερδιέγερση και να επηρεάσει τη συγκέντρωση.

Κρατήστε το για έπιπλα ή μερικά αξεσουάρ στα οποία θα μεταδώσει την ζωτικότητα του.

  • Το κίτρινο το χρώμα του ήλιου και του φωτός, ιδανικό για την ενίσχυση της δημιουργικότητας, “δίνοντας” επιπλέον λαμπρές ιδέες στο γραφείο.

Χρώματα που ενισχύουν την έμπνευση

Εάν θεωρείτε το γραφείο ως χώρο εργασίας αλλά και ως ένα μικρό κουκούλι που μπαίνετε για να ηρεμήσετε το μυαλό σας πριν εργαστείτε σκληρά, είναι σημαντικό να επιλέξετε χρώματα που σίγουρα θα το καταστήσουν κατάλληλο για προβληματισμό, αλλά ταυτόχρονα δημιουργώντας και ένα φιλόξενο και χαλαρωτικό περιβάλλον.

Για αυτό μη διστάσετε να επενδύσετε σε δροσερά χρώματα και αποχρώσεις με χαλαρωτικές αρετές όπως το μπλε ocean.

Εάν έχετε μία ελαφρώς αγχωτική δουλειά, μπορείτε επίσης να βάψετε τους τοίχους του γραφείου σας με πράσινο χρώμα. Ενα χαλαρωτικό χρώμα που είναι γνωστό ότι μειώνει τις εσωτερικές εντάσεις. Επιλέξτε τις σκούρες αποχρώσεις για να προωθήσετε την ηρεμία ή για πιο δροσερούς τόνους το πράσινο μέντας, πράσινο φασκόμηλο, για να φέρετε την απαραίτητη ηρεμία στο χώρο.

Σημείωση: η περίσσεια καφέ που εμφανίζεται συχνά μέσω των ξύλινων επίπλων επιβραδύνει την ενέργεια και εμποδίζει τη δημιουργικότητα, επομένως δεν συνιστάται σε γραφείο.
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!