Loading...

Χρήσεις και οφέλη του Ωμέγα 3 λιπαρού οξέως που προέρχεται από το έλαιο κάνναβης


Μοιραστείτε το άρθρο...

Το Λάδι κάνναβης συνδέεται άμεσα με την επαναφορά της λάμψης του δέρματος και επίσης με τη θεραπεία της ακμής και άλλων δερματικών παθήσεων. Σχεδόν όλα τα φυτικά έλαια όπως ο σπόρος λιναριού, το ελαιόλαδο, το καλαμπόκι, έτσι και η κάνναβη περιέχουν ALA που είναι ένα λιπαρό οξύ το οποίο δεν μπορεί ο οργανισμός να παράξει από μόνος του και είναι σημαντικό για πολλές λειτουργίες του σώματος. Το έλαιο κάνναβης  έχει αποδειχθεί ότι έχει μεγάλο όφελος στην υγιή ανάπτυξη του δέρματος και των μαλλιών. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτό το λάδι για να θεραπεύσουν πολλές δερματικές παθήσεις, μερικές από τις οποίες είναι η πρόωρη γήρανση, ρυτίδες, κόκκινες κηλίδες, κυστική ακμή και πολλά άλλα παρόμοια προβλήματα.

Το έλαιο κάνναβης μαζί με άλλα φυτικά έλαια είναι σημαντικά για την ανάπτυξη ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Τα λιπαρά ωμέγα-3 που βρίσκονται σε αυτά τα έλαια είναι καλά για τη μείωση των επιπέδων τριγλυκεριδίων και κακής χοληστερόλης στο σώμα και επίσης αποτρέπουν τις καρδιακές παθήσεις και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με την καρδιά, όπως σκλήρυνση των αρτηριών και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Η κανναβιδιόλη (CBD) περιέχει ωμέγα 6 και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα σε αναλογία 2: 1, περιεκτικότητα η οποία είναι η χαμηλότερη και πιο ευνοϊκή από όλα τα άλλα φυτικά έλαια. Είναι επομένως πολύ ευεργετικό για το σώμα μας και βοηθά την διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε σταθερό επίπεδο. Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα είναι γνωστό ότι παρέχουν ανακούφιση σε φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως αρθρίτιδα και κυστίτιδα. Βοηθούν σημαντικά επίσης σε ψυχολογικές ασθένειες όπως η κατάθλιψη και το άγχος. Εκτός από τα ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρά, το έλαιο κάνναβης έχει βρεθεί επίσης ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε. Η βιταμίνη Ε είναι ένα λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό και βοηθά στην ορθή απορρόφηση των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Χωρίς βιταμίνη Ε και ορισμένα άλλα ένζυμα, τα λίπη που καταναλώνουμε μέσω της διατροφής δεν θα απορροφηθούν από την κυκλοφορία του αίματος μας. Ως αποτέλεσμα, αρχίζουν να συσσωρεύονται σε ιστούς και μυς και προκαλούν προβλήματα.

Πρόσφατα, έχει αποδειχθεί ότι λιπαρά οξέα όπως DHA και EPA μπορούν να παρατείνουν τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος. Εκτός από το έλαιο κάνναβης και άλλα φυτικά έλαια όπως  το ιχθυέλαιο μπορεί επίσης να καταναλώνεται σε τακτική βάση για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών. Ωστόσο, κανένα άλλο έλαιο εκτός από το έλαιο κάνναβης, δεν μπορεί να προσφέρει την απόλυτη ισορροπία σε λιπαρά οξέα, που είναι πολύ ωφέλιμα για τον οργανισμό και την επιδερμίδα.

Η Endoca μια εταιρεία που δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στην παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης και έχει καταφέρει να είναι η κορυφαία βιολογική μάρκα κανναβιδιόλης. Με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα έχετε την δυνατότητα να περιηγηθείτε σε μια πολύ μεγάλη ποικιλία προϊόντων κάνναβης και να καλύψετε κάθε ανάγκη του οργανισμού και της επιδερμίδας σας με σύμμαχο σας ένα εξαιρετικό προϊόν.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!