Loading...

Ένα βήμα μπροστά για τους δρόμους του Θέρμου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μετά την παρέλευση δυόμισι και πλέον ετών από τη στιγμή της εξασφάλισης της χρηματοδότησης ενός έργου προϋπολογισμού τριάμισι εκατομμυρίων (3.500.000) ευρώ για παρεμβάσεις συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του Δήμου Θέρμου, έφτασε επιτέλους η ώρα να υλοποιηθεί το έργο.

Γράφει ο Νίκος Κωστακόπουλος
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου

Και παρά τις χρόνιες παθογένειες στο καθεστώς των δημοσίων έργων, που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρήθηκε αναφορικά με την έναρξη υλοποίησης και του έργου αυτού, πρόκειται ασφαλώς για ένα έργο άκρως απαραίτητο για το τριτοκοσμικό – χωρίς υπερβολή – αυτό δίκτυο.

Ένα οδικό δίκτυο το οποίο σχεδόν κατά το ήμισυ, (αυτό στην ορεινή περιοχή του Δήμου Θέρμου), αποτελείται από στοιχειώδεις χωματόδρομους που στερούνται και των πλέον απαραίτητων τεχνικών έργων, (αγωγούς και οχετούς ομβρίων και χαλικόστρωση), και επιπλέον αντιμετωπίζει και σημαντικά προβλήματα από κατολισθητικά φαινόμενα.

Οπότε, οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο υλοποίησης του εν λόγω έργου, (το είδος των οποίων θα αναπροσαρμοστεί βέβαια μερικώς σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, αναλόγως των αναγκών που έχουν προκύψει στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, αλλά και σε συνάφεια με τις χρηματοδοτήσεις που έχουν εξαγγελθεί προ εξαμήνου από τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη για τμήματα του οδικού δικτύου της περιοχής αυτής), σίγουρα θα αποτελέσουν ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην αγωνιώδη και πολύχρονη προσπάθεια για τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου αυτής της περιοχής.

Σε αναμονή, λοιπόν, υλοποίησης και των εξαγγελιών του Περιφερειάρχη για σημαντικές χρηματοδοτήσεις νέων οδικών έργων ασφαλτόστρωσης τμημάτων της επαρχιακής οδοποιίας στην περιοχή αυτή και σε συνάφεια με την οσονούπω έναρξη των παρεμβάσεων που θα γίνουν στο πλαίσιο υλοποίησης του εν λόγω έργου, διαφαίνεται ένα φως στην άκρη του σκοτεινού τούνελ με το οποίο προσομοιάζει το χρόνιο πρόβλημα που αναφέρεται στο οδικό δίκτυο της ορεινής περιοχής του Δήμου Θέρμου, το πιο προβληματικό οδικό δίκτυο στο σύνολο της εδαφικής έκτασης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Προσωπικά, αλλά και διερμηνεύοντας τα αισθήματα των συνδημοτών μου, θα ήθελα να εκφράσω δημοσίως την ευαρέσκειά μας για το εν λόγω έργο πρωταρχικά στην προηγούμενη περιφερειακή αρχή υπό την ηγεσία του κ. Απόστολου Κατσιφάρα, επί των ημερών της οποίας εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση, όπως και στην τωρινή περιφερειακή αρχή υπό την ηγεσία του κ. Νεκτάριου Φαρμάκη επί της διοίκησης της οποίας θα υλοποιηθεί το έργο από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και κυρίως από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, τις οποίες υπηρεσίες επίσης ευχαριστούμε τόσο για την προώθηση των ως τώρα διαδικασιών για την ωρίμανση του έργου όσο και γι΄ αυτές που θα ακολουθήσουν για την υλοποίησή του.

Και να επισημάνουμε, τέλος, την αναγκαιότητα να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση η προσπάθεια για την οριστική επίλυση του προβλήματος των τριτοκοσμικού τύπου οδικών συνδέσεων μέσω στοιχειωδών χωματόδρομων με τις οποίες εξυπηρετούνται πολλές Κοινότητες και χωριά στα ορεινά της περιοχής του Θέρμου.

Αναγκαιότητα στην οποία ευελπιστούμε να αντιστοιχεί το ενδιαφέρον των εκάστοτε αρμοδίων αρχών και υπηρεσιών, όπως άλλωστε οφείλουν να κάνουν και σε βαθμό μάλιστα ανάλογο του βαθμού έντασης του περιγραφόμενου προβλήματος της αναφερόμενης περιοχής.

Μιας περιοχής με πολλά προβλήματα οδικών υποδομών αλλά συνάμα και πολλά υποσχόμενης λόγω του φυσικού της κάλλους και του πολιτισμικού της πλούτου.

Γιατί κάθε βήμα προς την επίλυση αυτού του προβλήματος συνιστά θετική εξέλιξη!
Εξέλιξη καλοδεχούμενη από μια περιοχή που διεκδικεί το αυτονόητο!!
Κι αυτό εδώ το έργο αποτελεί ένα βήμα μπροστά!!!

Σχετική αναφορά, εδώ: https://agriniovoice.gr/ipografes-gia-erga-sto-odiko-diktio-tou-dimou-thermou/?fbclid=IwAR2zeRxc2Rzh2DOjT0U_9qJUOEWdlbmnzdIIfiSb0gWce3IATMs4C2FfbwI

Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!