Loading...

Σύσκεψη υπό την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά για την κακοκαιρία «Μήδεια»


Μοιραστείτε το άρθρο...

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, εν όψει του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας, συνέστησε στους πολίτες η Aντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας του νομού, στο Μεσολόγγι, με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων Αρχών που υπάγονται στο πλαίσιο της Πολιτικής Πολιτικής Προστασίας.

Αντικείμενο ήταν ο συντονισμός των προβλεπόμενων δράσεων για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας, με το όνομα «Μήδεια», που αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες και την Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη επιβεβαίωσαν ότι οι Αρχές είναι σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ εξειδίκευσαν και τους τομείς δράσης, με την επικαιροποίηση του σχετικού σχεδίου. Συγκεκριμένα:

*Θα υπάρχουν μηχανήματα έργων της Π.Ε. μισθωμένα από την Πολιτική Προστασία, τα οποία θα καλύψουν το σύνολο του οδικού δικτύου, κάνοντας τον απαιτούμενο αποχιονισμό.
*Οι Δήμοι έχουν προμηθευτεί από την Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας το απαραίτητο αλάτι, το οποίο έχει ήδη εναποτεθεί σε σημεία που υπέδειξαν.
*Η Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής βρίσκεται επίσης σε ετοιμότητα για την χορήγηση, εάν απαιτηθεί, εφοδίων σε αγροτοκτηνοτροφικές μονάδες.

Εκτός από την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, η κ. Σαλμά συνέστησε στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την καλύτερη δυνατά προφύλαξη τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας Ι. Νταλαχάνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας Δ. Γαλαζούλας, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Χ. Καλογερόπουλος και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Ν. Νικολόπουλος.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η κ. Σαλμά συμμετείχε σε σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ υπό τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, για τον γενικό συντονισμό των δράσεων σε Περιφερειακό επίπεδο.

 





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!