Loading...

Πέρασε το Τεχνικό Πρόγραμμα της αντιπολίτευσης – Προσβλητικές ιαχές Καραπάνου «Τους… γ@μήσ@με»!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Το πολιτικό αδιέξοδο της δημοτικής αρχής στο Μεσολόγγι επισφραγίστηκε με την υπερψήφιση της πρότασης του Τεχνικού Προγράμματος της μείζονος μειοψηφίας – Συνέπλευσαν με τη γραμμή Καραπάνου οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Τέγας, Διαμαντόπουλος, Ράπτης – Ρεσιτάλ χυδαιότητας από τον πρώην Δήμαρχο Νίκο Καραπάνο – Μοναδικό στήριγμα για τη δημοτική αρχή η παράταξη Σκαρμούτσου. 

Συγκεκριμένα, στην χθεσινή συνεδρίαση (16/2) του Δημοτικού Συμβουλίου υπερψηφίστηκε η πρόταση του συνδυασμού «Δήμος για τα παιδιά μας» με 16 ψήφους έναντι 15, που έλαβε το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής υπερψηφίστηκε η εναλλακτική πρόταση του συνδυασμού «Δήμος για τα παιδιά μας» με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη στάση παλιότερων μελών της παράταξης, αλλά και άλλων Δημοτικών Συμβούλων που συνέπλευσαν με τη γραμμή Καραπάνου.

Ειδικότερα, το Τεχνικό Πρόγραμμα του πρώην Δημάρχου Νίκου Καραπάνου ψήφισαν, εκτός από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, πλην του Σπύρου Καρβέλη που ήταν απών, ο Χρήστος Τέγας, ο Σπύρος Διαμαντόπουλος, ο Δημήτρης Ράπτης και ο Δημήτρης Κοτσόργιος.

Από την άλλη, την πρόταση της δημοτικής αρχής, εκτός από τους συμβούλους της παράταξης του Δημάρχου ψήφισαν, οι: Παντελής Σκαρμούτσος, Πάνος Παπαδόπουλος και Πάνος Νούλας.

«Τους… γ@μήσ@με»!

Στο τέλος της συνεδρίασης ο πρώην Δήμαρχος και νυν Συνεργάτης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού ξεχνώντας ανοιχτό το μικρόφωνό του , παρέδωσε ένα ακόμη ρεσιτάλ χυδαιότητας με κραυγές και χαρακτηρισμούς τύπου «Τους… γ@μήσ@με» ξεσηκώνοντας το Σώμα.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έκρηξη του Δημάρχου Κώστα Λύρου που χαρακτήρισε ως ντροπή για έναν πρώην Δήμαρχο  να εκφράζεται με αυτό τον τρόπο, ενώ στον επίλογο της επίμαχης συνεδρίασης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Τσώλος είπε ότι «είναι λυπηρό να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δεν είστε άμοιροι ευθυνών και δεν είναι κανείς άμοιρος ευθυνών όταν είμαστε με κάποιους ανθρώπους με ανάρμοστη συμπεριφορά. Δεν ξέρω αν ο κ. Λύρος είναι καλός Δήμαρχος, η ιστορία θα δείξει. Είναι όμως καλός άνθρωπος και χαίρομαι που είμαι κάτω από αυτόν».

του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Ντροπή για την Δημοκρατία η στάση Καραπάνου

Ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Σε εφαρμογή των πρωτόγνωρων διατάξεων του νέου Νόμου και με 16 ψήφους έναντι 15, που έλαβε το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής υπερψηφίστηκε η εναλλακτική πρόταση του συνδυασμού «Δήμος για τα παιδιά μας» στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αναμένεται να ακολουθήσει η διαδικασία έγκρισης της από την εποπτεύουσα αρχή, όπου με βάση την μέχρι τώρα ερμηνεία και εφαρμογή του Νόμου αναμένεται να ακυρωθεί λόγω έλλειψης σοβαρών προϋποθέσεων στην προδικασία της.

Το γεγονός αυτό κατά κόρον αναπτύχθηκε από τον Δήμαρχο στην χθεσινή συνεδρίαση αλλά δεν στάθηκε ικανό να ανατρέψει τις περιέργως προκατειλημμένες και προδημοσιευμένες αποφάσεις των υπερψηφισάντων. Την διαφορά μεταξύ αυτών και την υπεροχή στη ψηφισθείσα πρόταση έδωσε η ψήφος του κ. Διαμαντοπουλου, φανατικού, έως πρότινος, πολιτικού αντιπάλου του πρώην δημάρχου. Αυτή η άνευ προηγουμένου συμπόρευση έρχεται με απόλυτο τρόπο να δικαιώσει τον κανόνα της φύσης «ότι τα ομώνυμα έλκονται», μαζί με όποιο συμπέρασμα αυτή η ταύτιση οδηγεί ως προς το ήθος τέτοιων συνεργασιών.

Την πρόταση μας υπερψήφισαν οι σύμβουλοι του συνδυασμού «Συμμαχία για το μέλλον» αποδεικνύοντας την άρτια πολιτική οντότητά τους, την οποία σεβόμαστε και εκτιμούμε.

Ατυχώς για μια ακόμη φορά την εκ μέρους τους ορθή πολιτική προσέγγιση στα θέματα του Δήμου, την οποία αναγνωρίζουμε, η λήξη της συνεδρίασης έγινε εν μέσω ανάρμοστων αλαλαγμών και χυδαιότατων λόγων από τον πρώην δήμαρχο προς το Σώμα. Την αποτροπιαστική αυτή, προσβλητική και άκρως ανάρμοστη συμπεριφορά του πρώην δημάρχου αποδοκίμασαν σύμβουλοι του Δ.Σ χωρίς αυτό να τον οδηγήσει σε ανάκληση.

Είναι λυπηρό διότι τις σοβαρές και συντονισμένες προσπάθειες μας για την αναβάθμιση της πολιτικής ηθικής, του πολιτικού λόγου τις ακυρώνουν ανάρμοστες συμπεριφορές του πρώην δημάρχου, μεθοδευμένα υποστηριζόμενες από ανήκουστους προσεταιρισμούς δημοτικών συμβούλων, συνεργατών, μετέπειτα εχθρών, αλλά και πάλι συνοδοιπόρων του, οι οποίοι δεν βρήκαν το θάρρος ούτε κατ’ επίφαση να τις καταδικάσουν.
Δεσμευόμαστε, ότι τις θλιβερές για τον τόπο μας στιγμές δεν θα σταματήσουμε να αντιπαλεύουμε.

Καλούμε, τέλος, να πάρουν θέση οι σύμβουλοι του συνδυασμού του πρώην δημάρχου και οι προσφέροντές του σανίδα σωτηρίας όπως ο κ. Κοτσόργιος και άλλοι, καθώς και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι καθώς το θέμα παίρνει ευρύτερες διαστάσεις και ήδη για μια ακόμη φορά ο Δήμος μας διασύρεται πανελληνίως εξ’ αιτίας του.

Κραυγή αγωνίας για την αναποτελεσματικότητα του κυρίου Λύρου

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του συνδυασμού «Δήμος για τα Παιδιά μας» 

Την πρόταση του συνδυασμού «Δήμος για τα Παιδιά μας» για το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Ιεράς Πόλεως για το 2021 υπερψήφισε κατά την αποψινή (16/2/2021) συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα την πρόταση του πρώην δημάρχου Μεσολογγίου, Νίκου Καραπάνου πλην των μελών της παράταξής του υπερψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Σπύρος Διαμαντόπουλος, Τάκης Κοτσόργιος, Δημήτρης Ράπτης και Χρήστος Τέγας.
Αμέσως μετά την υπερψήφιση ο επικεφαλής του συνδυασμού, πρώην δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου δήλωσε:

«Απόψε το κορυφαίο όργανο του δήμου έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη δημοτική αρχή για αλλαγή πλεύσης.

Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, υπερψηφίζοντας την εναλλακτική πρόταση που εγκαίρως και νομότυπα καταθέσαμε, για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2021 έστειλε, ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας, στις πρακτικές της δημοτικής αρχής.

Κυρίως, όμως η υπερψήφιση αποτελεί μια κραυγή αγωνίας για τις καθυστερήσεις και την αναποτελεσματικότητα 17 μήνες τώρα.

Η δημοτική αρχή φέρει βαρύτατες ευθύνες, για το γεγονός ότι δεν έθεσε στην κρίση του σώματος την πρότασή μας πριν δυο μήνες. όταν θα επαναλάβω και έγκαιρα και νομότυπα, την είχαμε καταθέσει.

Δυστυχώς, θέλησε να παίξει το παιγνίδι των εντυπώσεων με θύμα, όμως, τα συμφέροντα του δήμου. Όπως και στις 29/12, έτσι και σήμερα προσπάθησε να παραπλανήσει το σώμα.

Σήμερα, όμως, δεν υπήρξαν «μάγοι»…

Το ελάχιστο που έχει να κάνει ο κύριος Λύρος και η παρέα του είναι πλην της «συγνώμης» στους πολίτες, είναι να «σηκώσουν» επιτέλους τα «μανίκια» τους, για να κερδίσουν το χαμένο έδαφος… Καθώς αποδείχθηκε και αποδεικνύεται καθημερινά, ότι ο ίδιος και η παρέα του βάζουν εμπόδια στην πρόοδο του τόπου.

Ως συνδυασμός «Δήμος για τα Παιδιά μας» δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι με κάθε δυνατό τρόπο θα συμβάλουμε στην υλοποίηση του συνόλου του Τεχνικού Προγράμματος μιας και το σύνολό του σχεδόν έχει προγραμματιστεί, σχεδιαστεί και διεκδικηθεί από εμάς.
Κατά τα λοιπά εκτιμούμε ότι οι πολίτες έχουν κρίση…

Υ.Γ. Μου μεταφέρθηκε ότι μετά το τέλος της συζήτησης για το τεχνικό πρόγραμμα ακούστηκαν κάποιες απρεπείς εκφράσεις εκ μέρους μου και ότι υπήρξε αντίδραση από πλευράς συμβούλων της πλειοψηφίας. Η αλήθεια είναι ότι είχα ξεχάσει ανοιχτό το μικρόφωνο και αναφερόμουν σε ένα ποδοσφαιρικό γεγονός.

Όμως αναρωτιέμαι όταν σε «δια ζώσης» συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο αντιδήμαρχος κ. Αλετράς με είχε αποκαλέσει «μπανιέρα» γιατί οι ίδιοι σύμβουλοι δεν είχαν επιδείξει ανάλογη ευαισθησία;»

(Την πρόταση ψήφησαν από τον συνδυασμό «Δήμος για τα παιδιά μας» οι κ.κ Νίκος Καραπάνος, Κωνσταντίνος Ρόμπολας, Ιωάννης Κοντός, Αναστάσιος Σκαρμούτσος, Κωνσταντίνος Δαουτίδης, Γεώργιος Καραπαπάς, Γεώργιος Παπαδόπουλος, Γεώργιος Κοντογιάννης, Μιχαήλ Μπιλάλης, Σπυρίδων Ψυλογιάννης, Δημήτριος Καραδήμας και Αγαθάγγελος Κότσαλος.)

Εκ του γραφείου Τύπου του συνδυασμού
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!