Loading...

Η συγκλονιστική ιστορία του graffiti στο Ειδικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ένα έργο-σύμβολο και ύμνος στη ζωή στη μνήμη του 16χρονου μαθητή Βασίλη Πλούμη που με τον θάνατο του έδωσε ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας!

Ο Βασίλης Πλούμης έχασε τη ζωή του πέφτοντας από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου της πολυκατοικίας, όπου διέμενε, στην Πλώσταινα Μεσολογγίου. Οι γονείς του άτυχου ανήλικου, έδωσαν το πράσινο φως στους ιατρούς να προχωρήσουν στη διαδικασία δωρεάς οργάνων. Ο 16χρονος με τον θάνατο του έδωσε ζωή σε πέντε συνολικά άτομα.

Προς τιμήν του μικρού αγγέλου δημιουργήθηκε ένα εξαιρετικό έργο στο Ειδικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου το οποίο φιλοτέχνησε ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης της 3D τεχνικής Στάθης Τσαβαλιάς. Το έργο κοσμεί τον τοίχο της αίθουσας, που ετοιμάζεται με δαπάνες της οικογένειας για τα παιδιά του σχολείου.

Ο Διευθυντής του Σχολείου Αθανάσιος Πατρόπουλος δήλωσε: “Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον μαθητή μας , πρωτίστως, για το σχολείο μας αλλά και για όλη την πόλη μας που ένα τέτοιο έργο φιλοτεχνήθηκε και θα μείνει στο Μεσολόγγι. Ένα έργο –σύμβολο & ύμνος στη ζωή, την αγάπη και τη δοτικότητα.. Γιατί αυτό ήταν ο Βασίλης μας, ένα παιδί με ήθος, ευγένεια ψυχής και ηρεμία, που δώρισε απλόχερα ζωή ακόμα κι όταν ‘έφευγε’. Η απώλειά του είναι πολύ δυνατή για το σχολείο μας. Τώρα ο Βασίλης είναι ξανά μαζί μας, με τους συμμαθητές του, τους καθηγητές του, στο προαύλιο, στην τάξη, στις εκδηλώσεις μας στις ομάδες μας, παντού… είναι τόσο ζωντανό το έργο που νιώθουμε ότι μιλάμε με το Βασίλη πια. Το έργο κοσμεί την περιμετρική, φωτίζεται το βράδυ και μπορεί κάθε περαστικός να απολαμβάνει την τέχνη του mural artist, Στάθη Τσαβαλιά, αλλά, κυρίως, το μήνυμα που πέρασε και περνάει ο Βασίλης μας στην κοινωνία.

Θα θέλαμε ως Σχολείο να ευχαριστήσουμε το δημιουργό, Insane 51, για το εκπληκτικό αποτέλεσμα. Είμαστε άφωνοι. Τον Νίκο Σιάμο για την εκούσια φωτογράφηση του έργου, αλλά και το Γιώργο Παπαγεωργίου με την ομάδα του, για την αρωγή και τη συνεχή παρουσία του καθ΄όλη τη διάρκεια της δημιουργίας του έργου. Επίσης, όλους εσάς που λαμβάνετε ακέραια τα μηνύματα του Βασίλη για την κοινωνία αλλά και όλης της σχολικής μας κοινότητας και είστε κοντά μας σε ό,τι κάνουμε.
Μένει τελευταία, να προσθέσω ότι η μητέρα του μαθητή μας επιβλέπει καθημερινά την εξέλιξη του έργου και πλην της άψογης συνεργασίας με εμένα προσωπικά αλλά και με όλο το διδακτικό & επιστημονικό προσωπικό του σχολείου, έχουμε μια ιδιαίτερη συναισθηματική σχέση με έρεισμα τον αγαπημένο μας Βασίλη.”





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!