Loading...

Η απάντηση του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου στην ενέργεια έξωσης από πλευράς Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση-τιμωρία της δημοτικής αρχής με την έξωση του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου εξηγεί με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Οργανισμού φέρνοντας στο φως στοιχεία και συμπεριφορές που δεν τιμά τον θεσμό του Αντιδημάρχου Οινιάδων.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για τη σημαντική εξοικονόμηση πόρων του Οργανισμού από την δωρεάν παραχώρηση του χώρου, γίνεται επίσης αναφορά στην εκρηκτική σχέση του Προέδρου με τον Αντιδήμαρχο Οινιάδων αλλά και τα χρέη του τελευταίου στον Οργανισμό, ενώ η διοίκηση επισημαίνει την αντίθεσή της στην πρόταση του Δημάρχου σχετικά με την ενεργειακή αυτονόμηση των ΤΟΕΒ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Με την υπ. αριθμ. 157/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π Μεσολογγίου,  παραχώρηθηκε στον ΤΟΕΒ Νεοχωρίου ένα πολύ μικρό δωμάτιο στο Δημοτικό κτήριο του Νεοχωρίου (παλαιό Δημαρχείο Οινιάδων) για να στεγάσει τα γραφεία του, και το οποίο ήταν σε αχρησία για πολλά έτη.

Ο λόγος παραχώρησης  ήταν γιατί ο Οργανισμός μας είχε πάρα πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ο ΤΟΕΒ Νεοχωρίου ως είναι γνωστό δεν αρέσκεται σε δημοσιεύσεις .

Προτιμά να δαπανά τον χρόνο του στην εύρυθμη λειτουργία του.

Από την παραπάνω παραχώρηση ο ΤΟΕΒ Νεοχωρίου εξοικονόμησε ποσό 17.000 ευρώ  τον πρώτο χρόνο, χρήματα τα οποία  χρησιμοποίησε στο αποστραγγιστικό αντλιοστάσιο D2 το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων, και στο οποίο ανακατασκευάσαμε    2 αποστραγγιστικές αντλίες με τα χρήματα αυτά, για την αντιμετώπιση των πλευρικών φαινομένων.

Έκτοτε τα χρήματα αυτά κάθε χρόνο εκπίπτουν από τα 6000 μέλη μας, τα οποία πληρώνουν φτηνότερα το νερό σε μία τόσο συγκυριακά δύσκολη κατάσταση για τους αγρότες, καθότι οι ελιές  σχεδόν δεν πωλούνται, για λόγους που φυσικά ο κ. Λύρος ως Δήμαρχος φανταζόμαστε ότι γνωρίζει.

Στις 17-2-2021 σε κάλεσμα του Δημάρχου μας προτάθηκε να εγκαταλείψουμε την Περιφέρεια, στα σχέδιά της για την κατασκευή ενεργειακής κοινότητας και να κατασκευάσουμε με τον Δήμο άλλη ενεργειακή κοινότητα . Σε αυτό το σημείο βάσει οδηγιών της ΕΕ, θα καταργηθεί ο εικονικός ενεργειακός συμψηφισμός σε σύντομο χρονικό διάστημα .

Αν σε περίπτωση οι ΤΟΕΒ συμφωνούσαν με τον κ. Λύρο σε κάτι τέτοιο, αυτομάτως θα σήμαινε και μία γραφειοκρατική διαδικασία τουλάχιστον 12 μηνών, χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα χάνονταν το πλεονέκτημα να ενταχθούμε σε καθεστώς ενεργειακού συμψηφισμού(!)

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η δημοτική αρχή βάση τιμολογίων αγοράς ρεύματος θα πρέπει να κατασκευάσει τουλάχιστον   πενταπλάσιο ενεργειακό πάρκο από ότι σήμερα όλα τα ΤΟΕΒ έχουν ανάγκη, χωρίς να δίνει εγγυήσεις ότι το παραπάνω :

  • θα κατασκευασθεί σίγουρα –εγκαίρως,   και
  • ποιος θα είναι χρηματοδότης αυτού.

Επειδή λοιπόν τα ΤΟΕΒ σύσσωμα αρνήθηκαν να ζημιώσουν τα Ταμεία τους ρισκάροντας την ίδια τους την ύπαρξη για να κάνουν το χατίρι ενός Δημάρχου που μέχρι στιγμής δεν έχει προσφέρει τίποτα σε αυτά,  η Δημοτική Αρχή τιμωρεί τον ΤΟΕΒ Νεοχωρίου με έξωση, εν μέσω πανδημίας ενώ στην παρούσα κατάσταση είναι αδύνατη η λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης βάσει νόμου (Εκδοθεισών  ΚΥΑ) και λόγο γενικών επικρατουσών συνθηκών καταστώντας  έτσι το αίτημα τους πλήρως καταχρηστικό.

Το συγκεκριμένο έγγραφο το υπογράφει ο κ. Βασιλείου Σ. Αντιδήμαρχος, με το οποίο δεν κάνει απλά έξωση στον ΤΟΕΒ Νεοχωρίου αλλά σε 6000 αγρότες, οι οποίοι και εν τέλει θα επωμιστούν το συγκεκριμένο κοστολόγιο στην τιμή του αρδευτικού νερού επιβαρύνοντας το νοικοκυριό τους!!

Βεβαίως η υπόθεση θα καταγγελθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, προκειμένου αυτές να αποφασίσουν για την νομιμότητα του έγγραφου του κ. Βασιλείου, αλλά εν τέλει οι 6000 αγρότες της επικράτειάς μας είναι αυτοί που θα αποφασίσουν και θα κρίνουν τον κ. Βασιλείου Σ. , που με αυτή του πράξη τους ζημιώνει έναν προς έναν έκαστο.

Την παραπάνω εξωση ΜΟΝΟ το Δημοτικό Συμβούλιο θα μπορούσε να αποφασίσει γιατί με δική του  απόφαση είμαστε στα γραφεία αυτά μέχρι σήμερα αλλά οι κ. Λύρος και Βασιλείου επέλεξαν να παρακάμψουν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας και ΜΟΝΟΙ τους να αποφασίσουν για την έξωση μας.

Δράττοντας την ευκαιρία από τις υποκριτικές δηλώσεις του κ. Λύρου περί δήθεν αποκατάστασης του κύρους του δήμου, και κυρίως γύρω  από τις απόψεις του, ότι άνθρωποι «τέτοιου ήθους» δεν πρέπει μα έχουν θέση στην δημόσια διοίκηση αναφέρουμε ότι αντιδήμαρχος της παρούσης Δημοτικής αρχής και Αναπληρωτής Δημάρχου, μέχρι και στενός συνεργάτης του  κ. Λύρου σε Δημόσιο – Διοικητικό επίπεδο, ως το 1992 ήταν πρόεδρος του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου κ μέχρι το 1996 ήταν ταμίας .

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ποιες οι αρμοδιότητες ενός ταμία! Το 1993 ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος του κ. Λύρου κληρονόμησε από τον πατέρα του περίπου 75 στρέμματα τα οποία δεν καταγράφηκαν στην καρτέλα του με αποτέλεσμα να μην πληρώνει τις πάγιες εισφορές εις βάρος των υπολοίπων αγροτών του οργανισμού , άραγε ποιανού ευθύνη? Γιατί το καταστατικό του οργανισμού ορίζει σαφέστατα ποιές είναι οι αρμοδιότητες του ταμία!

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης ο σημερινός αντιδήμαρχος ξυλοκόπησε τον  πρόεδρο  του ΤΟΕΒ Μακρή Γεράσιμο προκαλώντας στο σώμα του εμφανή τραύματα. Πλέον η υπόθεση βρίσκεται στις Δικαστικές Αρχές.

Σε αυτό το σημείο καλούμε τον Δήμαρχο να μας απαντήσει το αν είναι υπερήφανος για την συμπεριφορά του αντιδημάρχου του, και το αν σκοπεύει να διαφυλάξει τις δήθεν ηθικές αρχές που επικαλείται με διάφορα δημοσιεύματα τα οποία προσβάλουν την νοημοσύνη όλων μας  και όπου κυρίως προέρχονται από κέντρα δημοσίευσης που του ανήκουν, έως εκεί που τον συμφέρει αφήνοντας στο απυρόβλητο τους δικούς του συνεργάτες για ότι έχουν κάνει, δικαιολογώντας τους με χαζές δικαιολογίες σε μελλοντικές μετά το παρόν δημοσιεύσεις (πάλι από δικά του site).

Ο κ. Λύρος λοιπόν κάλεσε τα ΤΟΕΒ να τα «βοηθήσει», χλευάζοντας μας διότι ακόμα εμμένει να μην πληρώσει τα 120.000 ευρώ που χρωστάει ( σαν δήμος ) στον ΤΟΕΒ Νεοχωρίου, δημιουργώντας του έτσι πρόβλημα στη σχέση μας με την ΔΕΗ. Σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε ότι υπάρχουν φτωχοί αλλά τίμιοι αγρότες οι οποίοι πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς τον ΤΟΕΒ Νεοχωρίου και γι’ αυτό τον λόγο το οργανισμός μας είναι ακόμα ανοιχτός…

Ακόμα θα πρέπει να τονίσουμε προς τον κ Λύρο ότι ο  ίδιος προκαλεί τον πανελλήνιο διασυρμό του Ιερού τούτου Δήμου με όλα αυτά τα παραπάνω καθώς επίσης και με το πρωτοφανές για τα ιστορικά του τόπου μας ακύρωσης του τεχνικού σχεδίου από την περιφέρεια ( με το οποίο διασυρθήκαμε πανελλαδικά) διότι είναι αποκλειστικά και μόνο δική του ευθύνη η συγκεκριμένη αποτυχία.

Αν πραγματικά θέλει ο κ Λύρος να σταματήσει ο διασυρμός του δήμου μας και στην ουσία να ευεργετήσει τον τόπο μας τότε απλά να παραιτηθεί.

Ποτέ δεν ζητήσαμε από τον κ. Λύρο να γίνει ο ήρωας σωτηρίας των ΤΟΕΒ γιατί πιστεύουμε ότι για κάτι τέτοιο δεν είναι σε καμία περίπτωση ικανός. Ας αρκεστεί στο να πληρώσει της οφειλές του δήμου προς τα ΤΟΕΒ, να πείσει τους αντιδημάρχους του να μην μας δέρνουν, να σταματήσει τις εξώσεις και κυρίως να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να ζημιώσει το δυσκολότατο έργο που έχει αναλάβει ο κ περιφερειάρχης μας, για την συγκρότηση της ενεργειακής κοινότητας.

Επίσης καλούμε τον κ. Λύρο και τον κ. Βασιλείου μιας και αυτοπροσδιορίστηκαν  ως θεματοφύλακες  της υπερηφάνειας του Ιερού μας Δήμου, ως θεματοφύλακες της ηθικής και ως θεματοφύλακες της δημόσιας τάξης, να δώσουν εντολή προς συγκεκριμένο αντιδήμαρχο να ζητήσει συγνώμη, να αναγνωρίσει δημοσίως τα χρέη του προς τον ΤΟΕΒ και να σταθεί στο ύψος τον περιστάσεων σαν ίσος προς ίσων από την στιγμή που όλοι οι χρεοφειλέτες τακτοποίησαν τις οφειλές τους, προκειμένου να είμαστε εντάξει προς την ΔΕΗ για να μην κοπεί το ρεύμα.

Τέλος επειδή  ο ΤΟΕΒ Νεοχωρίου δεν σας ενόχλησε πουθενά,

Επειδή ούτε καν ήρθε στην αστεία συγκέντρωσή σας,

Επειδή δεν περιμέναμε ποτέ ο αντιδήμαρχος Ονιαδών να πάρει θέση υπέρ των αγροτών για αυτό το θέμα και

Επειδή πάνω απ΄ όλα  ξεχείλισε η οργή μεταξύ των αγροτών εφόσον η έξωσή σας έχει

γίνει viral ,

Σας ενημερώνουμε ότι ο ΤΟΕΒ Νεοχωρίου θα αποχωρήσει από τον τον «δικό σας» χώρο

γιατί έτσι το θελήσατε, νωρίτερα  από την διορία που μας δώσατε με  τελεσίγραφο, το οποίο έρχεται 2 ημέρες μετά την άρνηση μας να προδώσουμε το έργο της περιφέρειας  για Φ.Σ. και βέβαια ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ 2 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ λες και περιμένατε την κατάλληλη στιγμή για να το κάνετε.

Ευχαριστούμε όλο το δημοτικό του συμβούλιο όπου το 2017 νας παραχώρησε τον χώρο, γιατί μπορεί τα χρήματα που γλιτώσαμε να ήταν λίγα σε σύγκριση με τα χρέη μας αλλά για τους αγρότες μας ήταν σημαντικά, μα πάνω απ’ όλα όμως ευχαριστούμε τον κ. Καραπάνο Ν. επειδή σεβάστηκε την επιθυμία μας κατά την προεκλογική του εκστρατεία να μην αναφέρει σε κανέναν από τους πολιτικούς του λόγους την παραπάνω βοήθεια που μας παρείχε.

     

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΑΚΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ                                                                    ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες:

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!