Loading...

«Η επανάσταση της τουαλέτας» κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα του Δημήτρη Τζουβάλη


Μοιραστείτε το άρθρο...

«Η επανάσταση της τουαλέτας», καταφέρνει με τρόπο μοναδικό να ξεδιπλώσει μια σειρά πραγματικών ιστοριών, μυθοπλασίας και ανθρωπίνων σκέψεων και αναζητήσεων, με ρεαλισμό, ιλιγγιώδη φαντασία και σκηνές που άλλοτε αγγίζουν τα όρια της τραγωδίας και άλλοτε τα όρια της Αριστοφανικής κωμωδίας.

Το μέσο που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας για να μας ταξιδέψει, όχι μόνο στα μονοπάτια της δικής του φαντασίας και των δικών του αναζητήσεων, αλλά και στα δικά μας ανεξερεύνητα μονοπάτια, είναι μια ιστορία.

Μια ιστορία, στην οποία οι έφηβοι μιας πόλης, αποφασίζουν να τιμωρήσουν την υποκρισία και την διαφθορά της κοινωνίας, μιας κοινωνίας που δεν υπολογίζει την ύπαρξή τους. Είναι αποφασισμένοι να αποδώσουν δικαιοσύνη, χωρίς ίδιον όφελος. Βρίσκουν σύμμαχο την νεράιδα Γιαγιά, τον ταπεινό Φιλόσοφο του Πάρκου, τον επαναστάτη Παπά, τον ιδεολόγο Γιατρό και αναγκάζουν το σύνολο της κοινωνίας να προσχωρήσει σε μια επανάσταση, που οδηγεί στην αυτοκάθαρσή της.

Η «Επανάσταση της τουαλέτας» είναι ένα μυθιστόρημα με κινηματογραφική ροή γεμάτο σκηνές, οι οποίες συνδέονται από την αρχή ως το τέλος, με περιγραφή σε πρώτο πρόσωπο και ζωντανούς διαλόγους της παρέας των εφηβικών του χρόνων, η οποία θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε εφηβική παρέα, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

Το μυθιστόρημα αυτό, εκτός από την πλούσια γλώσσα, την σφριγηλή δομή, τη συνεχή εναλλαγή συναισθημάτων και εικόνων, που κρατούν τον αναγνώστη σε εγρήγορση ως την τελευταία λέξη του βιβλίου, παρουσιάζει με τρόπο βαθιά ανθρώπινο τα κυρίαρχα χρώματα της κοινωνίας, το άσπρο και το μαύρο, το καλό και το κακό, το δίκαιο και το άδικο. Χωρίς όμως να παραλείπονται και οι ενδιάμεσες αποχρώσεις της. Βαθιά ανθρώπινη ιστορία, μέσα από την διεισδυτική ματιά, ενός ανθρώπου που το ρήμα «ποιώ» υπήρξε συνοδοιπόρος σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του.

***

Ο Δημήτριος Τζουβάλης γεννήθηκε στο Νεοχώρι Μεσολογγίου τον Μάρτιο του 1946. Βασική εκπαίδευση στην Κατούνα, Γαλαξείδι, Αμφιλοχία, Αστακό και Αγρίνιο. Σπούδασε μαθηματικά, πληροφορική και ρομποτική στην Ουψάλα Σουηδίας. Ίδρυσε μαζί με άλλους τα λογοτεχνικά περιοδικά Σύνθεση και Εμβόλιμον.
Από το 2017 έχει εκδώσει τρία μυθιστορήματα. Θεατρικά του έχουν παιχθεί από διάφορα δημοτικά θέατρα και θεατρικές σκηνές και άλλα περιμένουν την σειρά τους. Έμμετρα παιδικά θεατρικά παραμύθια και έμμετρες διασκευές αρχαίας κωμωδίας, έχουν επίσης παιχθεί και μόλις εικονογραφηθούν θα κυκλοφορήσουν κι αυτά. Στίχοι του, έχουν μελοποιηθεί και ερμηνευθεί από τον Μανώλη Λιδάκη, την Μαριώ, τον μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Λίβανο, τον Χρήστο Ζωγράφο και τον μαέστρο και μουσικό Θοδωρή Λεμπέση. Η συνεχώς επαυξανόμενη συλλογή των ποιημάτων του, τον συντροφεύει από την ηλικία των οχτώ ετών. Διηγήματα και νουβέλες του έχουν εκδοθεί και δρομολογείται η επανέκδοσή τους. Μυθιστορήματά περιμένουν κι αυτά καρτερικά, να βγουν στο φως από το συρτάρι, που χρόνια τώρα τα φιλοξενεί και άλλα γράφονται με την σύμπραξη της κοινωνίας που τον τροφοδοτεί καθημερινά με εικόνες, σκέψεις, και συμπεριφορές.

Διαβάστε σχετικά: Δημήτρης Τζουβάλης: «Ο καλλιτέχνης οφείλει να σταματήσει το όχημα της κοινωνίας που πάει κατά γκρεμού»
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!