Loading...

Πράσινα σημεία και γωνίες ανακύκλωσης σε δήμους της Δυτικής Ελλάδας


Μοιραστείτε το άρθρο...

Με 2,5 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται η κατασκευή πράσινων σημείων και γωνιών ανακύκλωσης, σε τρεις Δήμους της Δυτικής Ελλάδας, καθώς με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη εντάσσονται στο Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Ειδικότερα, στο Δήμο Ναυπακτίας δημιουργείται Μεγάλο Πράσινο Σημείο σε έκταση 4.150,97 τ.μ, μαζί με αίθουσα εκπαίδευσης Κ.Α.Ε.Δι.Σ.Π., όπου θα συγκεντρώνονται ανακυκλώσιμα και άλλα υλικά (ηλεκτρικές -ηλεκτρονικές συσκευές, συσσωρευτές, ελαστικά, βρώσιμα έλαια, ογκώδη αντικείμενα, πράσινα/κλαδέματα, μπάζα) που δεν κατευθύνονται στους κάδους. Στο πλαίσιο της δράσης προβλέπεται η προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών της εγκατάστασης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1 εκατ ευρώ.

Στο Δήμο Αγρινίου δημιουργούνται τρία Πράσινα Σημεία. Στο Ανατολικό Αγρίνιο (προς Καμαρούλα) το οποίο θα εξυπηρετεί τη ευρύτερη και τις τοπικές Κοινότητες Καμαρούλας, Άγιου Νικόλαου, Κοκκινοπύλιων, Παραβόλα, Νέας Αβορανής και Καινούργιου. Θα εξυπηρετεί περίπου 30.000 δημότες.

Στη νότια πλευρά (πλησίον ΚΤΕΛ) θα εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή, τη Δημοτική Κοινότητα Αγρινίου, τις Δημοτικές Κοινότητες Παναιτωλίου και Μακρυνείας, δηλαδή 40.000 περίπου κατοίκους. Το τρίτο έργο θα δημιουργηθεί στη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης το οποίο θα εξυπηρετεί τη Δημοτική Ενότητα καθώς και την ευρύτερη βόρεια περιοχή εξυπηρετώντας περίπου 30.000 δημότες.

Η πράξη περιλαμβάνει την κατασκευή και την προμήθεια του εξοπλισμού των πράσινων σημείων, τις συνδέσεις ΟΚΩ και τις δράσεις ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας του κοινού. Είναι συνολικού προϋπολογισμού 901.716 ευρώ.

Πράσινο σημείο δημιουργείται και στο Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Θα κατασκευαστεί στη θέση « Λάκκες», στο Δ.Δ. Σκιλλούντος. Εκεί θα συλλέγονται χαρτόνι συσκευασίας, χαρτί, PET, σκληρό πλαστικό, νάιλον, αλουμίνιο, μέταλλο, γυαλί, ογκώδη, λαμπτήρες και Απόβλητα Ηλεκτρικού –Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού. Θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλου του Δήμου Ανδρίτσαινας –Κρεστένων, ενώ για την εξυπηρέτηση των πολιτών που κατοικούν σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 9 χλμ έχει προβλεφθεί η δημιουργία κατάλληλου αριθμού γωνιών ανακύκλωσης ανά οικισμό. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 424.118 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτεί με άλλα 3,5 εκατ ευρώ από το Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» τη δημιουργία πράσινων σημείων στους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας. Η πρόσκληση είναι ανοικτή για την κατάθεση προτάσεων εκ μέρους των δικαιούχων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ»

Εξάλλου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη τροποποιήθηκε η πρόσκληση «Διαχείριση Βιοαποβλήτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» ως προς τους ειδικούς κανόνες επιλεξιμότητας, δίνοντας τη δυνατότητα και σε μικρότερους Δήμους να ενταχθούν με νέα έργα και δράσεις για τη διαχείριση βιοαποβλήτων. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 4 εκατ. ευρώ και η πρόσκληση παραμένει ανοικτή έως το τέλος του χρόνου για την κατάθεση προτάσεων.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!