Loading...

Αυτό είναι το λογότυπο «Μεσολόγγι 2021» για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ανακοινώθηκε από τον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και την Επιτροπή «Ιερά Πόλις Μεσολογγίου Επανάσταση Αυτοθυσία» το λογότυπο για τον εορτασμό των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης και τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης κατά το έτος 2021.

Εδώ και αρκετό διάστημα ένα επιτελείο ανθρώπων καθώς και τα μέλη της Επιτροπής προσπαθούν ώστε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση να εορταστούν με τη δέουσα προσοχή που αρμόζει στην Ιερή Πόλη που αποτελεί την «Ανάστασις της Ελλάδος».

Η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου προετοιμάζεται με συστηματικότητα και πολυεπίπεδα προκειμένου, στα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία, να τιμήσει τους αθάνατους ήρωές της και να υπογραμμίσει τον κομβικό και καίριο ρόλο του Μεσολογγίου στην υπόθεση της ελληνικής ανεξαρτησίας. Εν όψει αυτών, επανασχεδιάζονται οι καθιερωμένες «Εορτές Εξόδου» αλλά και προγραμματίζονται ποιοτικές επιστημονικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις – δράσεις οι οποίες θα λάβουν χώρα καθ’ όλη την ανυπέρβλητη χρονιά του 2021 σε δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου. Έτσι μπαίνουν τα θεμέλια για το Μεσολόγγι του αύριο μέσα από δράσεις, συνέργειες και εμβληματικά έργα που θα εστιάζουν στη νέα γενιά και στο μέλλον της πόλης.

Επιπρόσθετα, με βασικό στόχο την εξωστρέφεια έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ενέργειες προς υπουργεία, κυβερνητικούς οργανισμούς, πρεσβείες κ.λπ. ώστε το Μεσολόγγι και οι βαρυσήμαντες έννοιες που η ιστορία του εκπροσωπεί να τύχουν της δέουσας προσοχής και στήριξης, βγαίνοντας έτσι εκτός των τειχών, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Σήμερα παρουσιάζεται το λογότυπο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. Η γραφική απεικόνιση αποτελεί μια σύνθεση με στοιχεία εμπνευσμένα από την Πύλη του Μεσολογγίου, το «’21» ως τον κομβικό αριθμό που συνδέει το 1821 με το 2021, την ελληνική σημαία μας και την αναγραφή της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου. Το λογότυπο, το οποίο δημιουργήθηκε και στα ελληνικά και στα αγγλικά, καταρτίστηκε μετά και από διαβούλευση με φορείς της κοινωνίας των πολιτών της Ι.Π. Μεσολογγίου. Πρόκειται για μια σύγχρονη και δυναμική γραφιστική προσέγγιση, η οποία αποτυπώνει το μεγαλείο της Ελλάδας και της Ελληνικής Επανάστασης και παράλληλα σηματοδοτεί την προσφορά των Εξοδιτών στον αγώνα για την ελευθερία και την ελληνική ανεξαρτησία, μεταλαμπαδεύοντας καίριους συμβολισμούς στις νεότερες γενιές.

Το επόμενο διάστημα η Επιτροπή «Ιερά Πόλις Μεσολογγίου Επανάσταση Αυτοθυσία» για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων.

Σε σύντομη δήλωσή του επ’ αφορμή της ανακοίνωσης του λογοτύπου ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Λύρος σημειώνει: «Για εμάς τους Μεσολογγίτες η Έξοδος είναι κάτι το ανυπέρβλητο. Χρέος μας είναι να αναδείξουμε την σημασία της παντού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να οργανώσουμε εκδηλώσεις που θα έχουν ποιοτικό κριτήριο, αλλά και να λειτουργούν ως πυλώνες ανάδειξης αυτού του γεγονότος. Ευχαριστώ όλη την ομάδα που εδώ και μήνες δουλεύει εντατικά πάνω στο 2021. Η συνέχεια προμηνύεται πολύ ενδιαφέρουσα για τον τόπο μας».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!