Loading...

Κάνει… κοιλιά η αντιπολίτευση στο Μεσολόγγι!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Μια δύσκολη περίοδο διανύει η παράταξη του πρώην Δημάρχου Νίκου Καραπάνου η οποία στον ένα χρόνο αντιπολίτευσης έχει κάνει… κοιλιά, χάνοντας στελέχη και δυνάμεις! – Δείγμα αμηχανίας, πανικού αλλά και εσωτερικών πιέσεων το «σαφάρι» στα χωριά με φωτογραφικές επιθέσεις σε αιρετά όργανα και προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων.

Ένα και πλέον χρόνο μετά τη συντριβή των αυτοδιοικητικών εκλογών και την αποκαθήλωση από το τιμόνι του Δήμου, η δημοτική παράταξη «Δήμος για τα Παιδιά μας» φυλλοροεί με στελέχη να αποχωρούν και την μείζονα αντιπολίτευση να χάνει τον χαρακτήρα της και να εφαρμόζει μια στείρα αντιπολιτευτική κριτική.

Στείρα αντιπολιτευτική κριτική

Του έκατσε… βαριά η ήττα του Νίκου Καραπάνου, ο οποίος με κεκτημένη ταχύτητα από την προεκλογική περίοδο με τις μικροπολιτικές τακτικές συνεχίζει να «χτυπά» με άκομψο τρόπο πρόσωπα από αντίπαλα στρατόπεδα. Αποκορύφωμα αυτής της τακτικής, το «σαφάρι» φωτογραφήσεων και τα οδοιπορικά στα χωριά του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου θέλοντας να αναδείξει τα κακώς κείμενα και να επιτεθεί στα αιρετά όργανα του Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων.

Χάνει τις Κοινότητες

Το μοναδικό «όπλο» που διαθέτει στη φαρέτρα του μετά την εκλογική συντριβή, τις Τοπικές/Δημοτικές Κοινότητες, κινδυνεύει να χάσει ο πρώην Δήμαρχος, καθώς αρκετοί Πρόεδροι έχουν εγκλωβιστεί στην μικροπολιτική αντιπολίτευση του συνδυασμού, μη μπορώντας να συνεργαστούν και να υλοποιήσουν το έργο τους και τις υποσχέσεις προς τους συγχωριανούς τους. Μετά και την πρόσφατη θορυβώδης αποχώρηση – προσχώρηση στη διοίκηση Λύρου – του Προέδρου Τ.Κ. Λεσινίου και άλλοι γειτονικοί Πρόεδροι σκέφτονται να κάνουν – τουλάχιστον – ένα βήμα συνεργασίας για να μη χαθούν ακόμη τρία χρόνια για τα χωριά τους!

Φευγάτα σημαντικά στελέχη

Με 13 Δημοτικούς Συμβούλους έχει απομείνει ο συνδυασμός του Καραπάνου μετά την αποχώρηση του Χρήστου Τέγα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δυσαρεστημένα με την τακτική που ακολουθεί ο επικεφαλής εμφανίζονται στελέχη που είχαν μεγάλες θέσεις ευθύνης στην απερχόμενη δημοτική αρχή. Τουλάχιστον 2-3 περιπτώσεις δηλώνουν δεξιά κι αριστερά «ανοικτοί» σε νέες προκλήσεις, μένουν ωστόσο στην παράταξη και παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Καραδοκούν οι «μνηστήρες»

Ακόμη και θέμα ηγεσίας βλέπουν πολλοί στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης. Όπως μαθαίνουμε, ήδη εντός του συνδυασμού δημιουργούνται πηγαδάκια που προσπαθούν να οργανώσουν την επόμενη μέρα και χωρίς τον επικεφαλής του. 

Στους δυο «γαλάζιους», τρίτος χωρεί;

Είναι πασίγνωστο πλέον ότι το Μεσολόγγι είναι χωρισμένο σε δυο «γαλάζια» στρατόπεδα, με βουλευτές του κόμματος να έχουν επιλέξει τις πλευρές τους. Ωστόσο, δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε και ένα ακόμη «γαλάζιο» στρατόπεδο με δεξιούς «αντάρτες» που δεν θέλουν να χαράξουν μια πολιτική χωρίς «κηδεμονίες».

 
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!