Loading...

Η Περιμετρική Αιτωλικού… είχε τη δική της ιστορία!


Μοιραστείτε το άρθρο...

«Μήλον της έριδος» αποτέλεσε για τους αιρετούς η βελτίωση του οδοστρώματος και ο φωτισμός της Περιμετρικής Αιτωλικού, οι οποίοι έσπευσαν να οικειοποιηθούν των έργων και να φωτογραφηθούν σε αυτά!

Ένα σημαντικό έργο για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών παραδόθηκε επιτέλους στο Αιτωλικό, καθώς παρέμενε για χρόνια στα… συρτάρια της Περιφέρειας.Πρόκειται για την ασφαλτόστρωση και τον φωτισμό της Περιμετρικής του Αιτωλικού που υλοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος βελτιώνοντας αισθητά την εικόνα ενός δρόμου που παρέμενε για χρόνια επικίνδυνος για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Αιτωλίας.

«Όλα από την αρχή» με ξένα κόλλυβα;

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, πολλά εκ των οποίων, έχουν δρομολογηθεί από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή του Αποστόλη Κατσιφάρα όπως άλλωστε υποστηρίζουν δημόσια τα στελέχη του. 

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τα έργα στην Περιμετρική Αιτωλικού, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας & Περιβάλλοντος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Νίκος Μπαλαμπάνης σημείωσε ότι πρόκειται για ενταγμένο και δημοπρατημένο έργο της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής:

«Με ικανοποίηση διαπιστώνω πως το έργο που αφορά την Συντήρηση του Επαρχιακού Δικτύου Επαρχίας Μεσολογγίου και που αφορά Ασφαλοστρώσεις, Ηλεκτροφωτισμό και Τεχνικά λαμβάνει χώρα αυτές τις Ημέρες. Ειδικά η Περιμετρική του Αιτωλικού και ο Ηλεκτροφωτισμός σε όλη την Παραχελωίτιδα πραγματικά αναβαθμίζουν όχι μόνο την Οδική Ασφάλεια αλλά και την αισθητική του Χώρου. Πρόκειται για έργο Ενταγμένο και Δημοπρατημένο επί Περιφερειακής Αρχής Απόστολου Κατσιφάρα. Τα έργα Ανήκουν στους πολίτες…».

Σε σχόλιο της ανάρτησης, το στίγμα του έδωσε και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας ο οποίος συμφώνησε κάνοντας όμως λόγο για καπήλευση των έργων: «Τα έργα ανήκουν στους πολίτες και οι θεσμοί έχουν συνεχεία, μόνο πως κάποιοι αντί να κάνουν τη δουλειά τους απλώς προσπαθούν να καπηλευτούν τα έργα».

Τα «φώτα» στον Αντιπεριφερειάρχη, αμηχανία από τον Καραπάνο

Τη δόξα των έργων που παραδίδει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος απολαμβάνει δικαιολογημένα ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης ο οποίος σπεύδει κάθε φορά να αποθανατίσει τη στιγμή έχοντας ξεπεράσει σε φωτογραφίσεις ακόμη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκη.

Τα συγχαρητήρια στον Αντιπεριφερειάρχη για τα έργα του, θέλησε να δώσει ο πρώην Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Νίκος Καραπάνος ο οποίος θέλησε να «κλέψει» λίγο από την δημοσιότητα αλλά και να καπελώσει τον Αντιπεριφερειάρχη κάνοντας λόγο ότι πρόκειται για προσωπική του επιλογή στο ψηφοδέλτιο του Φαρμάκη. Ξεκάθαρη απόδειξη ότι ο πρώην Δήμαρχος έχει αρχίσει να αισθάνεται άβολα με την προβολή του Αντιπεριφερειάρχη που έχει μπει στα δυναμικά «χωράφια» του με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται!

Από… κοντά ο Δήμος και η Δημοτική Κοινότητα Αιτωλικού

Στο έργο που διεκδικούν οι νυν και οι πρώην, «σφήνωσε» και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιτωλικού Κωνσταντίνα Μάντζη η οποία φωτογραφήθηκε δίπλα στο έργο, βάζοντας στην εξίσωση τη συμβολή του Κώστα Λύρου τονίζοντας: «Με πρόγραμμα, με όραμα, προτάσεις  και ενέργειες για το καλό του τόπου μας ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος μαζί με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριος Αθ. Φαρμάκης αναβαθμίζουν την περιοχή του Αιτωλικού».

Δίπλα στο βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα!

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, λίγο από το φως της δημοσιότητας θέλησε να «κλέψει» και ο Απεσπασμένος στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, αλλά και πρώην Αντιδήμαρχος Οινιάδων, Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος φωτογραφίζεται και αυτός με την πρώτη ευκαιρία κάτω από λάμπες, μάλλον θέλοντας να δικαιολογήσει τις υπερωριακές ώρες απογευματινής εργασίας από τον Αντιπεριφερειάρχη.

Τα υπόλοιπα σε νέο επεισόδιο…

Μ. Λ.

Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!