Loading...

Αιτωλικό – Προβλήματα 10-0


Μοιραστείτε το άρθρο...

Το Αιτωλικό, σαν κοινότητα του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, πρέπει να είναι το μοναδικό μέρος που έχει λύσει όλα του τα προβλήματα. Προβλήματα όπως η ύδρευση, η αποχέτευση, η έλλειψη ληξίαρχου, ο βιολογικός καθαρισμός, η λαϊκή, η λιμνοθάλασσα, οι δρόμοι, ο φωτισμός, η καθαριότητα, κ.ο.κ φαίνεται ότι είναι λυμένα, σύμφωνα πάντα με τα θέματα συζήτησης του τελευταίου τοπικού συμβουλίου.

Γράφει ο Σπυρίδων Δ. Σταράμος
Γεωπόνος, Δημότης Ι. Π. Μεσολογγίου

Το ότι ήταν το έκτο τοπικό συμβούλιο μέσα σε έντεκα μήνες, αντί το ενδέκατο, από μόνο του ενισχύει τον παραπάνω μου ισχυρισμό. Δεν υπάρχουν προβλήματα στον τόπο, δεν κάνουμε συμβούλια.

Τις προάλλες, όταν συμπολίτης μας έπεσε από το μηχανάκι του λόγω λακκούβας σε πλακόστρωτο δρόμο μέσα στο νησί δεν αφύπνισε κανέναν. Το γεγονός ότι εδώ και τέσσερις μήνες το Αιτωλικό δεν έχει ληξίαρχο δεν ενοχλεί κανέναν. Το ότι ακόμα μετά την ολοκλήρωση του έργου, οι κάτοικοι του νησιού πίνουν νερό από βυτίο (λες και είμαστε στην Αφρική) και από εμφιαλωμένα νερά (κάνουν πάρτι οι εταιρίες εμφιάλωσης νερού) δεν νοιάζει κανέναν. Το πρόβλημα με τους ευκαλύπτους στο δασάκι του νησιού δεν το είδαμε στα θέματα συζήτησης. Το χάος που επικρατεί στον κεντρικό δρόμο της πόλης μας με τα σταθμευμένα αυτοκίνητα αριστερά και δεξιά πάνω στα πεζοδρόμια, το αντιμετωπίζουμε σαν φυσιολογικό. Το χάλι στο ανοικτό θεατράκι Αιτωλικού ακόμα υπάρχει. Η έλλειψη εκδηλώσεων στην μνήμη της Βάσως Κατράκης δεν απασχολεί κανέναν. Ο θάνατος της λιμνοθαλάσσας (που μέχρι και αρχηγός κόμματος κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή) δεν συγκινεί κανέναν. Πολιτιστικό καλοκαίρι Αιτωλικού 2020 ούτε καν. Και η λίστα με τα προβλήματα μπορεί να συνεχιστεί μέχρι αύριο…

Ξέρουμε, ξέρουμε, το τοπικό συμβούλιο κάθε κοινότητας δεν παίρνει οριστικές αποφάσεις, μπορεί όμως να προτείνει στον δήμαρχο και στο δημοτικό συμβούλιο λύσεις προβλημάτων, έργα απαραίτητα του τόπου του, να πιέσει με αποφάσεις του, να διοργανώσει εκδηλώσεις, να ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ τους κατοίκους του, κτλ.

Δεν γράφουμε για να κριτικάρουμε τους διοικούντες, ασχολούμαστε με την δημοσίευση των προβλημάτων μήπως συγκινηθούν, αφυπνιστούν και αναζητήσουν λύσεις. Ή από την άλλη, με την ανάδειξη των θετικών, να ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας μήπως και ζωντανέψει η πόλη που ζούμε (και ολόκληρος ο δήμος, αν γίνεται).

Φυσικά, είμαστε στην διάθεση των αρχών να τους αναδείξουμε προβλήματα του τόπου και να προτείνουμε και λύσεις αν χρειαστεί.

Τέλος, όπως έγραψε και ο Μιχάλης, εδώ γράφουμε την προσωπική μας άποψη και τίποτα παραπάνω…αν ακουστεί, ακούστηκε.

Υ.Γ.: Άδεια για (τα) πανηγύρια στο Κεφαλόβρυσο πάντως υπήρχε θέμα. Και πρώτο πρώτο μάλιστα. “Ο καθείς στο είδος του…” όπως λέει και ο Λουμίδης.

Δημοσίευση: etoliko.gr





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!