Loading...

Το «Λεφτόδενδρo» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Φαίνεται πως δεν είναι μόνο η 6η ΥΠΕ που τροφοδοτεί με άφθονο χρήμα “τα δικά μας παιδιά”. Ακολουθεί ασθμαίνοντας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου ο Περιφερειάρχης όντως τα κάνει “όλα από την αρχή”, μοιράζοντας εν μέσω καραντίνας  με διαδοχικές αναθέσεις δημόσιο χρήμα σε ημετέρους, κυρίως για τις “επικοινωνιακές του ανάγκες”.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η εφημερίδα Documento”, η Οικονομική Επιτροπή της ΠΔΕ ενέκρινε στις 11/3/2020 την εξειδίκευση πίστωσης” 59.203,80 ευρώ “για τη διεξαγωγή καμπάνιας ενημέρωσης των πολιτών…για τον κορονοϊο”. Εξ αυτών 9.920 ευρώ για παραγωγή TV spot, 24.749,16 ευρώ για μακέτες καταχώρησης τύπου και 24.534,64 ευρώ για ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σποτ. Η  πρώτη πίστωση ανατίθεται στην “Κλάδης Ν. και Σία ΟΕ”. Η δεύτερη στην εταιρεία “ΑΜΕΣΑ ΕΠΕ”, η οποία διαχειρίζεται εβδομαδιαία εφημερίδα αγγελιών και φέρεται πως ο ένας εκ των δύο διαχειριστών της είναι ο γνωστός πατρινός επιχειρηματίας Γ. Καραγεωργόπουλος. Η τρίτη πίστωση, εντελώς τυχαία, πήγε στην κόρη αυτού!

Στις 31/3/2020 η Οικονομική Επιτροπή της ΠΔΕ ενέκρινε πίστωση ποσού 49.600 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, “χρήματα της έκτακτης επιχορήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών – για την συμμετοχή της ΠΔΕ στην καμπάνια “Μένουμε Σπίτι” λόγω της πανδημίας του Covid 19”. Εξ αυτών των χρημάτων, ποσό 24.800 ευρώ ήταν για τη “δημιουργία και συντήρηση διαδικτυακής πλατφόρμας ενημέρωσης” και ποσό 24.800 ευρώ για “την τηλεφωνική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη των πολιτών που μένουν σπίτι λόγω των περιοριστικών μέτρων”.

Σε χρόνο ρεκόρ, μόλις την επόμενη μέρα όπως αναφέρεται στη Διαύγεια (ΑΔΑ:ΩΨΥΑ7Λ6-ΚΓ2), “έπειτα από έρευνα αγοράς προσκομίστηκε μία προσφορά από την εταιρείαDYNACOMB AEBE” με συνολικό κόστος 24.800 ευρώ συν ΦΠΑ”. Ο περιφερειάρχης ανέθεσε τη δουλειά σε αυτή την εταιρεία, η οποία έτυχε να ανήκει στον  Γ. Γραμματέα του Επιμελητηρίου Αχαΐας!

Μία μέρα μετά στις 2/4/2020, ο περιφερειάρχης με νέα ταχύτατη απόφασή του (ΑΔΑ: ΩΧΤ57Λ6-3Ω7), με την ίδια αιτιολογία και με μία μόνο προσφορά ανέθεσε στην “εταιρεία δημοσκοπήσεων DATA RESEARCH k CONSULTING AE” τα υπόλοιπα 24.800 ευρώ. Η τύχη χαμογέλασε ξανά… αφού η εταιρεία ανήκει στον εκδότη της εφημερίδας “Πελοπόννησος”!

Ο κ. Φαρμάκης προσπάθησε να μην απαντήσει σε όλα αυτά δια της γενικολογίας. Μίλησε πως θα ήταν “πολιτικά και ηθικά ανήθικο θα ήταν να μην αξιοποιήσουμε χρήματα που προορίζονται για την στήριξη των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας… συνεργαζόμενοι με όλους, ανεξαιρέτως. Ή τουλάχιστον με όσους μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν… Και αυτοί είναι οι απείρως περισσότεροι!”. Ακόμη και έτσι, το τελευταίο εδάφιο της απάντησης του είναι “μνημείο” καθεστωτικής λογικής. “Mε όσους μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν” αναφέρει, ήτοι με όσους “σιωπούν και μας λιβανίζουν”. Με τους “άλλους” απλά δεν συνεργαζόμαστε. Δικό μας είναι το χρήμα και ότι θέλουμε το κάνουμε!

Και συνέχισε έτσι, αφού στις 28/4/2020 μοίρασε δημόσιο χρήμα και εκτός συνόρων. Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Ν. Κοροβέση, ανατέθηκε στην εφημερίδα ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ ΤΗΣ Ν. ΥΟΡΚΗΣ” ποσό 3.000 ευρώ, για “τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην έκδοση αγγλόφωνου αφιερώματος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας”. Να σας θυμίσω πως και το “επιτελικό κράτος” της ΝΔ επιχορηγεί τη συγκεκριμένη εφημερίδα αμελητέας κυκλοφορίας, η οποία όμως – εντελώς τυχαία και αυτή τη φορά – ανήκει στον προσφάτως παραιτηθέντα υφυπουργό Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη!

Εν μέσω λοιπόν καραντίνας και σε αναλογία με τις επιχορηγήσεις της κεντρικής κυβέρνησης προς τα ΜΜΕ, μοιράστηκε σκανδαλωδώς από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τους συνεργάτες του ποσό άνω των 100 χιλ. ευρώ, σε επώνυμους “φίλους και προπαγανδιστές” του.

Αν την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι μένουν άνεργοι, οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους και οι αγρότες δεν μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους, λίγο τους νοιάζει. Είναι ο κρατικοδίαιτος καπιταλισμός αγαπητέ!

Προβλέπω δε στη δημοσκόπηση για τον ένα χρόνο του “ Όλα Τίποτα”, με τόσο χρήμα που μοιράζει ο κ. Φαρμάκης να ξεπεράσει τον Πρωθυπουργό και να λάβει ποσοστό ψήφου άνω του 80%.

Παναγιώτης Α. Κατσούλης

Εκπαιδευτικός

Πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου

Μέλος Ν.Ε. Ανασυγκρότησης ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλ/νιας

 





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!