Loading...

Τα είδη των ανταλλακτικών αυτοκινήτων


Μοιραστείτε το άρθρο...

Εκτός από τις βασικές λειτουργίες ενός αυτοκινήτου είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πώς λειτουργεί κάθε μέρος του και τι ανταλλακτικά μπορούμε να βρούμε στην αγορά. Έτσι, σε περίπτωση βλάβης να μπορέσουμε να αγοράσουμε τα κατάλληλα ανταλλακτικά αυτοκινήτων απο την εταιρεία MaxxParts.

Είναι σημαντικό για όλους μας τα ανταλλακτικά που θα επιλέξουμε να είναι οικονομικά και φυσικά να είναι τα κατάλληλα για το δικό μας αυτοκίνητο.

Πριν όμως, θα πρέπει να γνωρίζουμε τι είδη ανταλλακτικών υπάρχουν στην αγορά και να είμαστε πλήρως ενημερωμένοι:

  • Γνήσια ανταλλακτικά:

Τα γνήσια ανταλλακτικά προέρχονται απευθείας από την κατασκευάστρια εταιρεία του αυτοκινήτου μας και γι’ αυτό τον λόγο το κόστος τους είναι περισσότερο υψηλό. Είναι όμως μια ασφαλής επένδυση που μας υπόσχεται αντοχή στον χρόνο.

  • Μεταχειρισμένα ανταλλακτικά:

Εδώ το κόστος είναι χαμηλότερο συγκριτικά με τα γνήσια ανταλλακτικά, αλλά πολλές φορές η ποιότητα δεν είναι τόσο καλή. Έτσι, ο καταναλωτής χρειάζεται να γνωρίζει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και την ηλικία του αυτοκινήτου από όπου προήλθαν. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα που χρειαζόμαστε κάποιο από τα βασικά εξαρτήματα ενός αυτοκινήτου είναι καλύτερα να αποφύγουμε την αγορά μεταχειρισμένων ανταλλακτικών.

Στην ίδια κατηγορία υπάγονται και τα ανταλλακτικά ανακατασκευής, με τη διαφορά ότι πρόκειται ουσιαστικά για χρησιμοποιημένα ανταλλακτικά που μετασκευάζουν οι ίδιες οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

  • Aftermarket, OEM και OES ανταλλακτικά:

Είναι αυθεντικά ανταλλακτικά, με χαμηλότερο κόστος, τα οποία κατασκευάζουν επώνυμες εταιρείες, οι οποίες συνεργάζονται με τις αυτοκινητοβιομηχανίες κι έτσι εδώ έχουμε σίγουρα κάποια εγγύηση μαζί με την αγορά τους.

  • LKQ και LQ:

Το πρώτο είδος ανταλλακτικών έχει χαμηλό κόστος χωρίς να υστερεί σε ποιότητα, ενώ το δεύτερο είναι το πιο φθηνό, αλλά έχει χαμηλότερη ποιότητα.

  • Immitation:

Είναι αντίγραφα των ΟΕΜ, χωρίς να έχουν την ίδια ποιότητα. Για τον λόγο αυτό έχουν και μικρότερο κόστος, οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην αγορά τους.

Φυσικά, εκτός από το είδος του ανταλλακτικού που επιλέγουμε, θα πρέπει να βρούμε και το κατάλληλο για το δικό μας αυτοκίνητο. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε ποιος είναι ο μοναδικός αριθμός του αυτοκινήτου του (VIN),ο οποίος βρίσκεται συνήθως στο εσωτερικό της πόρτας ή στο ταμπλό του αυτοκινήτου και σπανιότερα στη μηχανή.

Επιπλέον, καλό είναι να μην βιαστούμε να αγοράσουμε το οποιοδήποτε ανταλλακτικό, προτού απευθυνθούμε στον μηχανικό μας, ο οποίος θα μας ενημερώσει με ακρίβεια για το πρόβλημα και θα μας πει ποιο ακριβώς ανταλλακτικό χρειαζόμαστε.

Αν και μπορεί να μας φαίνεται βουνό να γνωρίζουμε όλες αυτές τις πληροφορίες, είναι σημαντικό να κάνουμε μια προσπάθεια καθώς αφορά ένα εργαλείο που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Θέλουμε λοιπόν να είμαστε ενημερωμένοι σε ό,τι αφορά στο αυτοκίνητό μας για να μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς μέσα σε αυτό είτε κάνουμε ταξίδια είτε μετακινούμαστε μέσα στην πόλη.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες:

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!