Loading...

Μύρισε Άνοιξη ξανά! O Βοτανικός Κήπος «Zelios Gardens – Ζέλιος Γη» ανοιχτός για το κοινό


Μοιραστείτε το άρθρο...

Την επανέναρξη της λειτουργίας του έκανε τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 ο Βοτανικός Κήπος «Zelios Gardens – Ζέλιος Γη» που βρίσκεται στην περιοχή Αηδόνι της κοινότητας Γαβρολίμνης (μεταξύ Αντιρρίου και Μεσολογγίου).

Ο Βοτανικός Κήπος θα είναι ανοιχτός όλη την εβδομάδα καθημερινώς 09:00-17:00, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα επανέλθει στις κανονικές ημέρες κι ώρες λειτουργίας του. Ο Κήπος «Zelios Gardens – Ζέλιος Γη» απαριθμεί περισσότερα από 100 στρέμματα έκτασης με πολυάριθμες επιλογές διαδρομών καθιστώντας αδύνατη τη δημιουργία συνθηκών συγχρωτισμού.

Στον Κήπο φιλοξενούνται ενδημικά είδη και υποείδη της ελληνικής και της μεσογειακής χλωρίδας αλλά και διάφορα είδη της παγκόσμιας χλωρίδας που σπάνια συναντάει κανείς.

Συγκεκριμένα, ο Κήπος περιλαμβάνει:

  • βοτανόκηπο με πληθώρα φαρμακευτικών βοτάνων, όπως πολλές και διαφορετικές ποικιλίες φασκόμηλου, φλισκούνι, κάσσια – φύλλα της Αιγύπτου, το μέγα κενταύριο-χόρτο του Χείρωνα, δίκταμο, τον δηλητηριώδη ελλέβορο που πιθανότατα σκότωσε τον Μέγα Αλέξανδρο κ.ά
  • λαχανόκηπο, με ποικιλίες λαχανικών άλλες ευρύτατα γνωστές κι άλλες λιγότερο, όπως η πλούσια σε πρωτεΐνη λαχανίδα κέηλ, ρέβα Μιλάνου, το φημισμένο σταμναγκάθι κ.ά.
  • αμπελώνα, με διάφορες ποικιλίες σταφυλιών όπως αθύρι, μαλβεζία, ασύρτικο, σιραχ, καμπερνέτ κ.ά.
  • οπωρώνα-δενδρώνα με διάφορες ποικιλίες οπωροφόρων όπως η λεμονιά με τα κόκκινα λεμόνια.
  • έρημο, με συλλογή κάκτων και παχυφύτων που πολύ δύσκολα θα βρει κάποιος αλλού στον ελλαδικό χώρο. Ανάμεσα τους υπάρχει κι ο κάκτος από τον οποίο κατασκευάστηκε το αγκάθινο στεφάνι του Ιησού.
  • πληθώρα καλλωπιστικών φυτών σε κάθε σημείο του κήπου – ανθώνας
  • επισκέψιμο γυάλινο πύργο με τη γαλανόλευκη σημαία να κυματίζει στη κορυφή του. Πρόκειται για μικρογραφία του Λευκού Πύργου της Θεσσαλονίκης. Ένα ξεχωριστό παράδειγμα ανακύκλωσης χιλιάδων μπουκαλιών γυαλιού!
  • θέατρο με μαρμάρινες προτομές επιφανών προσωπικοτήτων της χώρας. Αρχαίων θεών και φιλοσόφων αλλά των εμβληματικών ηθοποιών της γενιάς του 1960.
  • κατάφυτο κήπο διαλογισμού έκτασης 250 τετραγωνικών με το άγαλμα του Βούδα στην μέση. Χώρος όπου πραγματοποιούνται βιωματικές δράσεις yoga και διαλογισμού.
  • κήπο των αγγέλων, χώρο με λουλούδια που έχουν σχέση με αγγέλους, όπως η τρομπέτα των αγγέλων και διάφορες ποικιλίες από κρίνους.
  • στάδιο για αθλοπαιδιές με τα αγάλματα των Ηρακλή και Κενταύρου Νέσσου στο κέντρο αυτού.
  • αγέλη ελαφιών του είδους πλατόνι που «ελεύθερα» κινούνται στον χώρο τους.

Στον Κήπο λειτουργεί self service αναψυκτήριο για να ξαποστάσει ο επισκέπτης απολαμβάνoντας το ρόφημα και το κολατσιό του με τις πρώτες ύλες κατευθείαν από τον Κήπο. Σημειωτέον, δεν επιτρέπεται προς το παρόν η χρήση των τραπεζοκαθισμάτων μέχρι την άρση των μέτρων που αφορούν την εστίαση. Στον ίδιο χώρο υπάρχει και κατάστημα με τοπικά προϊόντα της γύρω περιοχής καθώς και προϊόντα κατασκευασμένα από τα είδη του Κήπου.

Οι χώροι είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε άτομα με κινησιακές δυσκολίες.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους υπευθύνους του Κήπου με έναν από τους ακόλουθους τρόπους στο τηλέφωνο 26340-45707, ή μέσω email στο [email protected].

fb https://www.facebook.com/zeliosgardens/
insta https://www.instagram.com/zeliosgardens/





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!