Loading...

Φωταγωγείται απόψε η Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης»


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η 19η Μαΐου έχει θεσπιστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΙΦΝΕ). Σήμερα περίπου 10 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως πάσχουν από Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα, μεταξύ των οποίων και Ελληνίδες και Έλληνες συμπολίτες μας.

Το Σωματείο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας δραστηριοποιείται στην περιοχή της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» από το 2018, αποτελώντας μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑμεΑ) και της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ» που ιδρύθηκε από τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. το 2010.

Κύριος στόχος του σωματείου είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις παθήσεις αυτές, καθώς και η υποστήριξη ασθενών ΙΦΝΕ, αλλά και των οικείων τους.

Συνεπεία των μέτρων που έχουν ληφθεί για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού Covid-19, δεν είναι εφικτό φέτος να πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης ανοιχτές στο ευρύ κοινό.

Ωστόσο, χάρη στην υποστήριξη της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. (παραχωρησιούχου της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», το μήνυμα των ασθενών ενεργών πολιτών της Ελλάδας θα διεθνοποιηθεί, μέσω της συμμετοχής της χώρας μας στην παγκόσμια κινητοποίηση για τη φωταγώγηση τοποσήμων και μνημείων.

Για την περίσταση, η Εθνική μας Γέφυρα θα φωταγωγηθεί κατ’ εξαίρεση το βράδυ της Τρίτης 19 Μαΐου 2020 (21:00 – 23:00), ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας ΙΦΝΕ.

Με την αλληλεγγύη του κοινωνικού συνόλου, οι νοσούντες προχωρούν με αισιοδοξία,

παρ’ όλα τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της πάθησής τους και δυσχεραίνουν την κανονικότητα της ατομικής καθημερινότητας.

Το σύνθημα της κινητοποίησης είναι «Η ιδιαιτερότητά μας, η δύναμή μας».

Στεκόμαστε πλάι στους πάσχοντες συμπολίτες μας στον αγώνα που δίνουν καθημερινά για την υγεία και τα δικαιώματά τους.

Φωταγωγώντας τη Γέφυρα φωταγωγούμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους ασθενείς με ΙΦΝΕ με την προσδοκία της συμπαράστασης μιας πολιτείας έμπρακτα ευαισθητοποιημένης.

Το Σωματείο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα ευχαριστεί θερμά τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και την Ένωση Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης – Κωστής Στεφανόπουλος » για την αποδοχή της πρότασης της φωταγώγησης της Γέφυρας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας ΙΦΝΕ.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!