Loading...

«Σιωπηλός» ο φετινός εορτασμός των 194 χρόνων από την Έξοδο του Μεσολογγίου


Μοιραστείτε το άρθρο...

Σε μια δήλωση παροτρύνοντας τους δημότες να τιμήσουν σιωπηλά και από το σπίτι τους αθάνατους προγόνους στις φετινές Εορτές Εξόδου, προχώρησε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, κ. Κώστας Λύρος.

Αναλυτικά:

Οι Εορτές Εξόδου δεν αφορούν μόνο την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, την Δυτική Ελλάδα, την χώρα μας. Αφορούν όλη την οικουμένη γιατί οι αξίες που μεταλαμπαδεύουν είναι πάντα απαραίτητος όρος για την ύπαρξη μιας κοινωνίας που θα προοδεύει και θα προσπαθεί για το καλύτερο.

Δυστυχώς η φετινή συγκυρία με την πανδημία του κορωνοϊού που μας αναγκάζει να μένουμε σπίτι, αναπόφευκτα οδήγησε στην ματαίωση του «φυσικού» εορτασμού. Δηλαδή των πολιτιστικών εκδηλώσεων, της Πομπής, της Αναπαράστασης Ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη.

Ωστόσο εμείς οι Μεσολογγίτες δεν διανοούμαστε να μην τιμήσουμε τους νεκρούς μας φέτος. Θα«γιορτάσουμε» με τρόπο λιτό και θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε το μήνυμα των Ελεύθερων Πολιορκημένων όχι μόνο γιατί είναι χρέος και ύψιστη τιμή για εμάς,  αλλά και για έναν επιπρόσθετο λόγο. Οι συνθήκες που βίωσαν οι πρόγονοί μας κατά τον καιρό της Εξόδου, δεν έχουν μέτρο σύγκρισης με αυτές που ζούμε σήμερα. Ωστόσο το παράδειγμα της υπομονής και της καρτερίας τους,ας μας ενδυναμώσει κι ας αποτελέσει προσωπικό «οδηγό» ευθύνης έναντι των συνανθρώπων μας. Παραμένουμε Ελεύθεροι έστω κι αν οι σημερινές συνθήκες μας καθιστούν προσωρινά «Πολιορκημένους» από έναν αόρατο εχθρό που απειλεί την υγεία και τις ζωές μας.

Φέτος λοιπόν θα γιορτάσουμε «σιωπηλά». Από το σπίτι. Νοητά, συμβολικά, αλλά και με την χρήση και της τεχνολογίας. Στο μέτρο του δυνατού θα κάνουμε το καθήκον μας, πιστεύουμε, με τον καλύτερο τρόπο και θ’ αποδώσουμε φόρο τιμής στους Αθάνατους προγόνους μας.

Τις επόμενες μέρες θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Η συμμετοχή όλων των Μεσολογγιτών, όλων των κατοίκων του Δήμου μας και όσων έχουν το Μεσολόγγι στην καρδιά τους θα είναι καθοριστική για την φετινή επιτυχία. Την θεωρούμε αυτονόητη και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Κώστας Λύρος





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!