Loading...

Οι Δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας καταθέτουν το 50% της αμοιβής τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού


Μοιραστείτε το άρθρο...

Όλες οι δηλώσεις των Δημάρχων του νομού της Αιτωλοακαρνανίας που αποδέχθηκαν την πρόταση να καταθέσουν το 50% της δημαρχιακής του αποζημίωσης.

Πρόταση να καταθέσουν όλοι οι δήμαρχοι της χώρας το 50% των αποδοχών τους, για τους επόμενους δυο μήνες, στον κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του Covid-19, κατάθεσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου.

Έτσι, αρκετοί Δήμαρχοι ανά την Ελλάδα, όπως και στην Αιτωλοακαρνανία, έχουν αποδεχθεί την πρόταση και καταθέτουν το 50% της αμοιβής τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου

«Στο κάλεσμα ευθύνης δηλώνουμε όλοι παρών. Αυτονόητα προσφέρω κι εγώ το 50 % της αντιμισθίας μου στον αγώνα κατά του κορωνοϊού. Όλες αυτές τις εβδομάδες με τους συνεργάτες μου και όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο Αγρινίου δίνουμε μια καθημερινή μάχη για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και τους συμπολίτες μας.
Είμαστε μαζί με την κοινωνία, δίπλα στην κοινωνία. Όλοι μαζί καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε έναν αόρατο εχθρό που απειλεί τους γονείς μας, τα παιδιά μας και εμάς τους ίδιους. Η προσπάθεια δεν θα σταματήσει μέχρι να σιγουρευτούμε ότι είμαστε όλοι ασφαλείς. Δεν πρέπει στιγμή να ξεχνάμε ότι κανείς από εμάς δεν είναι ατρόμητος.
Όλοι κινδυνεύουμε εάν δεν προσέξουμε. Μένουμε σπίτι για όλους αυτούς που φροντίζουμε και αγαπάμε».

 

Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης 

Ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων αιρετών, οφείλω να σταθώ δίπλα στην κοινωνία και στους δημότες τις κρίσιμες στιγμές που περνάμε ….η αλληλεγγύη είναι η λέξη, που το νόημα της μπορεί να είναι το αντίδοτο σε πολλές παθογένειες του σύγχρονου κόσμου!

Αποφάσισα και εγώ να διαθέσω το 50% της αμοιβής μου για δύο μήνες στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου κορονοϊού Covid19. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ …

Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος

Ως δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, της πόλης με την μεγάλη προσφορά στο Έθνος, χωρίς δεύτερη σκέψη ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και προσφέρω το 50% της αντιμισθίας μου στον αγώνα κατά του κορωνοϊού.

Η Αυτοδιοίκηση και σε αυτό το θέμα στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και αγωνίζεται από κοινού με την κυβέρνηση και άλλους φορείς για να περάσει αυτή η μεγάλη περιπέτεια για την πατρίδα μας.

Η προσφορά έχει ισχυρό συμβολισμό και θεωρώ ότι συμβάλλει στην εμπέδωση ενός αισθήματος αλληλεγγύης από ολόκληρη την κοινωνία.

Μένουμε σπίτι, τηρούμε υπεύθυνη στάση. Και θα τα καταφέρουμε!

Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας

«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε τη δεδομένη στιγμή. Η κοινωνία μας περισσότερο από ποτέ καλείται να επιδείξει στην πράξη την αλληλεγγύη της και ο κάθε ένας από εμάς, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, να στηρίξει την κοινή προσπάθεια. Κανένας πολίτης δεν είναι μόνος του τη δύσκολη αυτή περίοδο. Είμαστε όλοι εδώ και είμαστε όλοι ένα απέναντι στην πανδημία».

Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας

Στην δημόσια πρόσκληση του Προέδρου της ΚΕΔΕ να ενισχύσουμε οι δήμαρχοι τον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και η δική μου συμμετοχή είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ .

Αφού τέθηκε όμως δημόσια το θέμα οφείλω και δημόσια να δηλώσω ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχω σε μια τέτοια προσπάθεια ,δεδομένου ότι συνεχώς μαζί με τους συνεργάτες μου στηρίζουμε εξ ιδίων ανήμπορους συνανθρώπους μας ,ασθενείς και ειδικά καρκινοπαθείς ,μαθητές που δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε μια εκδρομή ,κοινωνικούς φορείς με απόλυτη εχεμύθεια και χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Επειδή λοιπόν τέθηκε δημόσια η πρόσκληση πρέπει να ζητήσουμε και δημόσια λογοδοσία ώστε τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να μην έχουν την τύχη του “Ταμείου Μολυβιάτη ” που δημιουργήθηκε προ δεκαπεντα-ετίας για τους πυρόπληκτους.

Επίσης οφείλουμε να ζητήσουμε λογοδοσία γιατί και τώρα η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών συγκέντρωσε 10 εκατ.ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας ,αλλά από το κρατικό ταμείο διοχετεύτηκαν 12 εκ ευρώ για τις ανάγκες των κομμάτων.
Και τώρα διάφορες εταιρείες συγκέντρωσαν χρήματα για εξοπλισμό ΜΕΘ και αναπνευστήρες ,αλλά το κράτος ενίσχυσε με κρατικά κονδύλια τα κανάλια με 11 εκ.ευρώ για να προβάλλουν την καμπάνια ” Μένουμε Σπίτι”.

Και τώρα πολλοί συμπατριώτες μας έχασαν τις δουλειές τους ή δέχθηκαν μειώσεις στους μισθούς τους , αλλά το κράτος δημιούργησε επίδομα …σίτισης 3000 ευρώ για τους εργαζόμενους στα κρατικά κανάλια .
Όλοι οι Έλληνες να συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνάμεις τους ,αλλά ας μην εκληφθεί αυτό ως “πρόβα “μειώσεως κατά 50 % των μισθών ,των ημερομισθίων και των συντάξεων στο όνομα της ύφεσης και της νέας οικονομικης κρίσης με ατιολογία την πανδημία .
Καλή δύναμη στις Ελληνίδες και στους Έλληνες.

Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας

Οι Έλληνες ζούμε δύσκολες ημέρες. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας μέχρι σήμερα ανταποκρίνεται στην πρωτόγνωρη δοκιμασία παρά τις σοβαρότατες χρονίζουσες αδυναμίες του. Αυτό εν πολλοίς πιστώνεται στο ανθρώπινο δυναμικό του, το οποίο και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς. Πέραν της ανθρώπινης προσπάθειας όμως χρειάζονται και υλικά.

Ανταποκρίνομαι στην πρόταση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και παραχωρώ το 50% των αποδοχών μου ως Δήμαρχος Αμφιλοχίας για τους επόμενους δύο μήνες στον κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του covid19. Η κίνηση αυτή είναι συμβολική, αλλά το μήνυμα ισχυρό. Ενωμένοι θα νικήσουμε.

Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης

Ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας είναι ο μοναδικός που δεν έχει εκφράσει την αποδοχή της πρότασης, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει το παράδειγμα των υπόλοιπων δημάρχων του νομού.

Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # # # # # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!