Loading...

Χιλιάδες κόσμου υποκλίθηκαν στο μεγαλείο του Μεσολογγίου! (φωτο)


Μοιραστείτε το άρθρο...

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της 192ης Επετείου της Εξόδου όπου χιλιάδες κόσμου από όλα τα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού «πλημμύρισαν» τους δρόμους του Μεσολογγίου.

Με απόλυτη επιτυχία και τεράστια συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τις Εορτές Εξόδου 2018 όπου σχεδόν 10.000 πολίτες παρακολούθησαν την μεγαλειώδη παρέλαση και την αναπαράσταση της ανατίναξης στον Κήπο των Ηρώων. 

Το Σάββατο του Λαζάρου, μια λαοθάλασσα «πλημμύρισε» το Μεσολόγγι όπου χιλιάδες κόσμου στριμώχτηκαν κατά το μήκος της πομπής για να παρακολουθήσουν την βραδινή πομπή. Στη συνέχεια, το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε στον Κήπο των Ηρώων, ενώ με τη λήξη της αναπαράστασης οι δρόμοι του Μεσολογγίου γέμισαν από τους επισκέπτες που απόλαυσαν τοπικά φαγητά και αποστάγματα.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή των Βαΐων, ακολούθησε πρωινή πομπή από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα προς τον Κήπο των Ηρώων, όπου ο  Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο. Κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο των Ηρώων. Τέλος, ακολούθησε επίσημο γεύμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Στις Εορτές Εξόδου 2018 παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς και βουλευτές και Δημάρχοι της Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και φορείς της περιοχής.

Για μια ακόμη χρονιά, οι διήμερες εκδηλώσεις του Σαββάτου του Λαζάρου και της Κυριακής των Βαΐων ξεπέρασαν κάθε προσδοκία με το Μεσολόγγι να φιλοξενεί χιλιάδες κόσμου, όπως επίσης εκατοντάδες σύλλογοι από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν τιμώντας τους αγωνιστές της Εξόδου.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι τιμώμενη χώρα ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ενώ τιμώμενος Δήμος ο Δήμος της Μόρφου.
Βραδυνή Πομπή
Photo Credits: Νίκος Παπαλέξης
Πρωινή Πομπή

Photo Credits: Eurokinissi





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!