Loading...

Νίκος Χαρδαλιάς: Ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έχει καταγωγή από την Αμφιλοχία!


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Αμφιλοχία, έχει αναλάβει το βαρύ φορτίο της ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού που σαρώνει τη χώρα μας.

Αυτές τις ημέρες της καραντίνας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρη Τσιόδρα μονοπωλούν τις το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας καθώς έχουν αναλάβει την καθημερινή ενημέρωση των πολιτών στην μάχη ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε διοριστεί το καλοκαίρι του 2019 Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ πρόσφατα ορκίστηκε ως  Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Από την ορκωμοσία

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στις 15 Ιουλίου 2019 διορίστηκε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και στις 16 Μαρτίου 2020 ορκίστηκε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Γεννήθηκε το 1968 στον Βύρωνα και η καταγωγή του είναι από την Αμφιλοχία. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του KENT της Αγγλίας και ειδικεύτηκε σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

Διατέλεσε Δήμαρχος Βύρωνα για 3 τετραετίες (2003-2014), Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού – ΣΠΑΥ (2003-2014), καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας – ΚΕΔΕ (2006-2012), και στη συνέχεια Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (2014-2016). Είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!