Loading...

Ο πρωτογενής τομέας και ο Αχελώος στο επίκεντρο της επίσκεψης του Μάκη Βορίδη στο Αγρίνιο


Μοιραστείτε το άρθρο...

Ο πρωτογενής τομέας βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης του Μάκη Βορίδη στο Αγρίνιο, ενώ σχετικά με το θέμα της εκτροπής του Αχελώου ο Υπουργός τόνισε ότι είναι ένα περιβαλλοντολογικό μέτρο που πρέπει να γίνει.

Στο Αγρίνιο βρέθηκε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο εφαρμογής του κυβερνητικού σχεδίου για ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, μέσα από την αναζωογόνηση και ενίσχυση του αγροτικού κλάδου.

Ο Υπουργός παρέστη σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς στην οποία κατεγράφησαν τα αγροτικά ζητήματα της Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα τα προβλήματα των ΤΟΕΒ, οι ελιές Καλαμών, η ΠΟΠ γραβιέρα Αμφιλοχίας και η προστασία της ζωικής παραγωγής από την πανώλη των χοίρων.

Ο κ. Βορίδης στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ένωση Αγρινίου» και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες στις οποίες έχει προχωρήσει ο Συνεταιρισμός.

Τον Υπουργό συνόδευσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στρατάκος.

Για την εκτροπή του Αχελώου

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη στο agrinio tv, ο Μάκης Βορίδης υποστήριξε πως δεν έχει πρόθεση η Κυβέρνηση για δικαστική εμπλοκή στο θέμα της εκτροπής. «Υπάρχει μία γενική κατεύθυνση πως ούτως ή άλλως αυτό πρέπει να γίνει στην χώρα, χωρίς να μιλάμε για τον Αχελώο. Να σταματήσουμε να έχουμε υπερεκμετάλλευση των υδάτων του υδροφόρου ορίζοντα, δηλαδή θα πρέπει να σταματήσουμε να τραβάμε νερό από το υπέδαφος και πρέπει να πάμε σε αξιοποίηση των επιφανειακών μας υδάτων . Είναι περιβαλλοντολογικό μέτρο και θα είναι μέσα στην καινούργια ΚΑΠ», ανέφερε.

Να θυμίσουμε ότι στις 9 Δεκεμβρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, από το βήμα του 8ου Συνεδρίου Αγροτεχνολογίας που διοργάνωσε το ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης είχε αναφέρει: «Να προσεγγίσουμε το έργο του Αχελώου με την περιβαλλοντική του διάσταση, καθώς έχουμε προβλήματα ερημοποίησης στον κάμπο της Θεσσαλίας».

Η αναφορά αυτή του υπουργού αντιμετωπίστηκε με ικανοποίηση στη Θεσσαλία. Χαρακτηριστικά, ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Λάρισας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι «με χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζει τις θέσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη σχετικά με τον Αχελώο και τον κίνδυνο ερημοποίησης, που αντιμετωπίζει η περιοχή μας».

Ικανοποίηση για τον Δήμαρχο Αγρινίου

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου, κ. Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίος μετά τη σύσκεψη τόνισε ότι «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Υπουργό Μ. Βορίδη όλα τα ζητήματα αρμοδιότητάς του. Τα χρόνια προβλήματα του αρδευτικού συστήματος, θέματα που αφορούν τους ελαιοπαραγωγούς αλλά και τις εξελίξεις που αφορούν στη συζήτηση για την εκτροπή του Αχελώου ποταμού. Η προσέγγιση του κ. Βορίδη είχε θετική διάσταση και αναφέρθηκε στις ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για την εκτροπή. Τον ενημερώσαμε για την μεγάλη προσπάθεια των Δημάρχων και των φορέων του νομού με την στήριξη του Περιφερειάρχη για την αποτροπή κάθε παράλογης μεθόδευσης».

Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!