Loading...

Στις 2 και 3 Φεβρουαρίου 2020 το πανηγύρι του χειμωνιάτικου Αη Συμιού στο Μεσολόγγι


Μοιραστείτε το άρθρο...

Το παραδοσιακό πανηγύρι του Μεσολογγίου, το οποίο είναι ενταγμένο πλέον στην άυλη πολιτιστικό κληρονομιά της UNESCO, φέτος τον χειμώνα θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου και ώρα 4.30 μ.μ. θα τελεστεί Εσπερινός στο Ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Συμεών, ενώ το βράδυ οι παρέες πανηγυριστών θα γλεντήσουν στο χώρο τους στο Μοναστήρι.

Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου – Εορτή του Αγίου Συμεών, θα τελεστεί το πρωί στο μοναστήρι Θεία Λειτουργία, ενώ μετά το πέρας αυτής, οι πανηγυριστές θα παραμείνουν στα στέκια τους για τη συνέχεια του γλεντιού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 7.00 μ.μ. θα γίνει παρέλαση των συλλόγων πανηγυριστών από την Πύλη προς τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, ενώ το πανηγύρι θα συνεχισθεί στα στέκια της πόλης του Μεσολογγίου.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και τους Συλλόγους Πανηγυριστών.




Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!