Πλήθος Αιτωλοακαρνάνων πολιτών και αποστράτων αξιωματικών, μαζί με συγγενείς των Αθανάτων νεκρών Ηρώων του 39ου Συντάγματος Ευζώνων, τίμησαν τον ένδοξο αγώνα των ηρώων στα υψώματα του Καλπακίου τον Νοέμβρη του 1940.

Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αιτωλοακαρνανίας τίμησε και φέτος τη μνήμη των Αιτωλοακαρνάνων που έπεσαν ηρωικά στις 16-18 Νοέμβρη 1940, στη μεγάλη μάχη της Γκραμπάλας, στη θέση Βίγλα Καλπακίου.

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο της θυσίας από τον Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα, παρουσία τοπικών, πολιτικών και στρατιωτικών Aρχών και πολλών προσκυνητών, ενώ ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων.

Από το Δήμο Αγρινίου παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Καλαντζής ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση εκ μέρους του Δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου.

Εκ μέρους του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου παρευρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνι οι Πρόεδροι της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Γιώργος Σωτηρακόπουλος και Αναπτυξιακής Δημήτρης Ράπτης.

Στο Καλπάκι βρέθηκε αντιπροσωπεία και του Δήμου Θέρμου αποτελουμένη από τους αντιδημάρχους Κωνσταντίνο Παπαθανασόπουλο, Κωνσταντίνο Κότσαλο και τον Πρόεδρο της Τ. Κοινότητας Πέρκου Γεώργιο Τσάμη.

Διαβάστε ακόμη…