Loading...

Η εικαστικός Βασιλική Βουγιούκα παρουσιάζει στη «Διέξοδο» την έκθεση UNUS MUNDUS


Μοιραστείτε το άρθρο...

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 7.30 το βράδυ η «Διέξοδος» υποδέχεται στους χώρους του Ιστορικού της Μουσείου στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, το εικαστικό έργο της ζωγράφου Βασιλικής Βουγιούκα “UNUS MUNDUS”.

Το έργο γενικώς της Βασιλικής Βουγιούκα ενστερνίζεται το στυλ του Αφηρημένου Εξπρεσιονισμού και μέσω αυτού αξιοποιεί τις εικαστικές και ιστορικές αναφορές του παράλληλα δε εξερευνά τις φιλοσοφικές τροχιές της αφαίρεσης τα δε έργα της έκθεσης είναι εμπνευσμένα από την ανάλυση των αρχέτυπων του Ελβετού ψυχιάτρου και διάσημου ψυχαναλυτή Carl Jung, όπου ολόκληρος ο ψυχικός κόσμος και η κοινωνική συμπεριφορά του ανθρώπου μεταφράζεται και ερμηνεύεται με βάση το συλλογικό ασυνείδητο.

Η Βασιλική Βουγιούκα είναι καθηγήτρια εικαστικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από την οποία απεφοίτησε με άριστα. Το 2002 και το 2004, ως αριστούχος ζωγραφικής υπήρξε υπότροφος του ΙΚΥ. Από το 2007 μέχρι σήμερα είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Έργα της έχουν εκτεθεί επανειλημμένα σε ατομικές και σε ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο).

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Νοεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.





Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!