Loading...

Για «θεατρινισμούς» και «προσωπικές βεντέτες» Καραπάνου κάνει λόγο η Δημοτική Αρχή


Μοιραστείτε το άρθρο...

Η μάχη στο Μεσολόγγι για το έργο της οδοποιίας σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό και Οινιάδες συνεχίζεται και εκτός αίθουσας με την δημοτική αρχή να περνά στην αντεπίθεση, δίνοντας απαντήσεις στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης Καραπάνου.

Η επίσημη ανακοίνωση από το Γραφείο Δημάρχου κ. Κώστα Λύρου:

«Επιχειρήματα κύριοι κι όχι συνέχιση των θεατρινισμών»
Φαίνεται ότι κάποιοι δεν κατάλαβαν πως οι καιροί όπου ο τόπος «διοικούνταν» με θεατρινισμούς παρήλθαν.

Κι επιμένουν να εφαρμόζουν τις ίδιες παρελκυστικές και προκλητικές συμπεριφορές. Είναι αυτές οι συμπεριφορές που κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκάλεσαν την οργή και την ατυχή έκφραση Αντιδημάρχου την οποία όμως ο ίδιος λίγα λεπτά αργότερα, έσπευσε με θάρρος να ανακαλέσει.

Οι «πρωταθλητές» των συναλλαγών, των μυστικών συμφωνιών, των προφορικών αναθέσεων, των διαταγών πληρωμών, των βεβαιώσεων αναγνώρισης οφειλών και οι υπεύθυνοι για την υποβάθμιση του τόπου μας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, καλά θα κάνουν να είναι προσεκτικοί και να σωπαίνουν.

Δεν δικαιούνται να κουνούν το δάκτυλο! Δεν δικαιούνται να μιλούν για ήθος και ύφος! Εκτός κι αν εννοούν τις τακτικές που ακολούθησαν προεκλογικά και που είναι ακόμη νωπές στις μνήμες όλων, αμαυρώνοντας την πολιτική ιστορία του τόπου μας.

Ας επικεντρωθούν λοιπόν έστω και τώρα με υπευθυνότητα στο θεσμικό ρόλο που τους ανέθεσε η κοινωνία και κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου τους καλούμε να αναπτύξουν σοβαρές πολιτικές θέσεις κι επιχειρήματα. Αν διαθέτουν…

Είναι όμως βέβαιο ότι με προσχηματικές αποχωρήσεις δηλώνουν αδυναμία διατύπωσης ουσιαστικού πολιτικού λόγου. Όσο για τα θέματα που με την εκ του ασφαλούς απόσταση θίγουν μέσω δημοσιευμάτων, θα απαντηθούν δεόντως.

Προχωρούμε με σκληρή δουλειά, με προγραμματισμό και ουσιαστικό διάλογο στους ρόλους που η κοινωνία μας ανέθεσε.
Οι προκλητικές και παρελκυστικές συμπεριφορές ένα μόνο στόχο έχουν. Νααποτρέψουν τον γόνιμο διάλογο και να αποπροσανατολίζουν.
Για ίδιους κι ευνόητους λόγους…Αλλά δεν θα τα καταφέρουν. Έπεται συνέχεια…

Η Δήλωση του Αντιδημάρχου κ. Σπύρου Διαμαντόπουλου

«Τα έργα ψηφίσθηκαν με σκοπό ν’ αλλάξουν την καθημερινότητα των δημοτών. Φυσικά και δεν κόπηκε κανένα έργο, όπως ισχυρίσθηκαν ο πρώην δήμαρχος και η δημοτική του ομάδα, γιατί απλά δεν υπήρχε! Υπήρχαν μόνο τίτλοι έργων προεκλογικού χαρακτήρα, με σκοπό την εκδούλευση των δημοτών.

Για το λόγο αυτό, δεν κόπηκε το έργο της οδοποιίας σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό και Οινιάδες, αλλά ενισχύθηκε από 260.000 σε 460.000. Η μεταφορά χρημάτων από ανύπαρκτα έργα χωρίς καμία ωρίμανση και διαδικασίες δημοπράτησης, έγινε για να δημιουργηθεί το παραπάνω έργο που αφορά το γενικό συμφέρον των δημοτών και όχι προεκλογικές υποσχέσεις.

Ο κ. Καραπάνος και η δημοτική του ομάδα, δεν αναφέρει τίποτε για το μεγάλο έργο του Ηλεκτροφωτισμού των 400.000 από χρήματα που «λιμνάζουν» αναξιοποίητα στα ταμεία του Δήμου (587.000) με απόφαση της προηγουμένης κυβέρνησης. Το έργο αυτό με πολλαπλή εφαρμογή αλλάζει τη δυτική περιμετρική του Μεσολογγίου, την είσοδο του Αιτωλικού (που ντροπιάζει κάθε νοήμων άνθρωπο) και παρεμβαίνει σε Νεοχώρι και Κατοχή που επίσης παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα έλλειψης υποδομών ηλεκτροφωτισμού. Από τις εκπτώσεις θα δημιουργηθεί ένα νέο έργο.

Ο κ. Καραπάνος και η δημοτική του ομάδα επίσης δεν αναφέρουν σκόπιμα τα ποσά για τα σχολικά κτήρια που η κατάστασή τους είναι σε τραγικό επίπεδο και δίκαια οδηγούν μαθητές, δασκάλους και γονείς σε απόγνωση. Δεν μας λένε όμως γιατί τρεις μήνες μετά τις εκλογές ενώ είχαν το χρονικό περιθώριο δεν υλοποίησαν το έργο τους! Τι τους εμπόδισε και δεν δημοπράτησαν τις «ώριμες» μελέτες τους!

Ευτυχώς οι δημότες δεν έχουν κοντή μνήμη κι έστειλαν στην αντιπολίτευση τον κ. Καραπάνο. Όσο για την προσωπική… «βεντέτα» που επιχειρεί ν’ ανοίξει, του απαντώ πως ματαιοπονεί. Οι κάθε είδους «επιθέσεις» εκλαμβάνονται με χιούμορ καθώς δεν έχουν ίχνος σοβαρότητας. Όπως άλλωστε του έχω πει και στο παρελθόν «Δεν εκβιάζομαι, είμαι ελεύθερος».
Μοιραστείτε το άρθρο...
Ετικέτες: # #

Newsroom

Σκοπός μας είναι η προβολή και ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς, του περιβαλλοντικού πλούτου καθώς και της πολιτιστικής και πολιτισμικής παράδοσής μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση των επισκεπτών και η έμπρακτη συμβολή ούτως ώστε ο νομός Αιτωλοακαρνανίας να γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
iAitoloakarnania.gr

Φανταστικά τοπία, σπουδαία ιστορία, υπέροχοι άνθρωποι!